Professionell Avancerad Diplom i Italienska Pastry Arts
CAST Alimenti
Nyckelinformation
Campus läge
Brescia, Italien
språk
Italienska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
8 månader
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Bakverkskocken, Erfarenhet, Passion och Modernitet
Arbetsmarknaden kräver alltmer en återgång till de yrken som är knutna till hantverk och kreativitet, och visst bestämmer konditoren sig som en av de yrken som vet hur man uttrycker dessa egenskaper på högsta nivå.
Att välja professionell avancerad examen i CAST Alimenti innebär att man bygger på en erfarenhet av över 20 år och över 30 000 timmars praktik, vilket har gjort det möjligt för hundratals ungdomar att hitta arbete inom konfektyrssektorn.
Kursen är utformad för att ge utmärkta resultat när det gäller kunskap, manuell kompetens och professionell teknik, som är väsentliga och oumbärliga krav på arbetsmarknaden, på kort tid och med högsta undervisningsmetoder.
Stor praktisk uppmärksamhet ägnas åt praktiska aktiviteter, manuell kompetens och arbetsorganisation tack vare det kontinuerliga stödet i klassrummet av högprofilerade mästare och lärare, i laboratorier utrustade med modernaste utrustning och teknik. Till detta läggs den personliga praktikplatsen i välutvalda strukturer, åtföljd av outtröttlig vård och uppmärksamhet gentemot eleverna och deras personliga professionella attityder.
Fördjupade möten planeras med de stora mästarna och specialiserade insatser för att hålla koll på tiden, lära sig om nya produkter och nya kommersiella formler.
Våra styrkor
- Kontinuerlig övning
- Antal stängda för att garantera en utmärkt lärar-student relation
- Laboratorier med avancerad utrustning med enskilda arbetsstationer
- Simulering av arbetssituationer
- Individuellt och grupparbete
- Multimedia material
- Praktik i värdföretag av excellens
- Guidade turer och utbildningar
- Stöd över tiden genom professionell uppdatering av specialisering
Varaktighet
- 16 veckor i klassrummet
- 16 veckor praktik i ett italienskt företag
- Fyra dagars slutprov
Kursen riktar sig till
Alla som vill lära sig eller göra jobbet med konditor, förvärva manliga färdigheter och förstå de organisatoriska och ledande aspekterna av en laboratorie- och entreprenörsaktivitet.
Behörighet att gå med i CAST Alimenti programmet i Italien
- Måste ha A2-nivå på det italienska språket (för bättre förståelse av italiensk konditorivaror och skapa bredare jobbmöjligheter);
- Måste ha bra kommunikationsförmåga på engelska
- Måste vara minst 18 år
- Måste vara mycket motiverad för att starta en karriär inom livsmedelsindustrin;
- Ivriga att lära sig ett annat främmande språk och livsstil.
Certifikat utfärdat
- Närvarointyg (5 stjärnor till det mest förtjänstfulla)
- HACCP-certifikat
- Säkerhetsintyg på arbetsplatsen
- Erkännande av färdighetskvalificerad EQF (European Qualifications Framework) utfärdat av regionen Lombardiet och giltig i hela Europa för profilen av Bakverk Chef Level EQF: 3
mål
- Gör ett brett utbud av klassiska och moderna konfektprodukter genom att använda de stora mästarnas tekniker.
- Hantera ditt arbete autonomt och effektivt tack vare timmar av övning och arbetssimulering i företaget.
- Känn den mest avancerade utrustningen och dess rätta användning.
Innehållet
- Konfektens historia och utvecklingen av konfektorns professionella siffra.
- Organisation av en konditori: utrymmen, maskiner, utrustning, verktyg och professionell klädsel.
- Råvaror i konfektyr.
- Principerna för god hygienpraxis.
- Teknik och praktisk produktion av degen, deras omvandling och bevarande.
- De klassiska och moderna italienska konditorivaror: efterrätter, mignon konfekt, klassiska och moderna kakor, bakade och fyllda.
- Leavening och sura produkter, inklusive panetton.
- Choklad- och choklad- och konfektyrprodukter.
- Kallberedningar och glass i konditorivaror.
- Savory bakverk.
- Bröd i konditorivaror och friska bakverk.
- Pastry dekoration, estetisk presentation och kaka design
- Simulering av konditorivaror, förberedelser, lagring, efterbehandling och försäljning med praktiska tester.
Varför välja CAST Alimenti
- På grund av vår historia: vi föddes 1997.
- På grund av de stora mästarna som lär i våra klassrum.
- På grund av det solida nätverket av kontakter inom sysselsättningsmöjligheter.
- Eftersom vi är världsmästarnas skolor: vi lär oss excellens.
- På grund av vår internationella prestige.
- 80% av eleverna hittar arbete inom sektorn, tack vare tjänsteutläggningen som är reserverad för dem som går i skolan.