Rom - konsthistoria och mode

IES Abroad

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Rom - konsthistoria och mode

IES Abroad

59220_st-peters-basilika-2875093_640.jpg

Varför Rom?

När du tänker på konst eller mode, tänker du på Rom och Italien. Från de massiva framsteg som uppnåddes av det romerska riket i konst och arkitektur, genom verk av den italienska renässansen av 15-talet (tänk Michelangelo och Raphael) till idag - med slående modern arkitektur av Renzo Piano och framåtriktade mode av Fendi, Gattinoni , Brioni och de andra husen som är baserade här-Rom har mycket bokstavligen tusenåren konstnärliga och arkitektoniska skatter, triumfer och trender att studera.

Vad du ska studera

I vårt konsthistoria och modeprogram kan du välja mellan en serie kurser om konsthistoria (från antik till barock), konservering och så mycket mer. Du har också en gång i livet möjlighet att ta mode-relaterade kurser (inklusive design och styling) på Accademia di Costume e Moda, en av de mest kända Fashion Academies i Rom, eller ta konstklasser i Rom University of Fine Arts (RUFA).

Rom kommer att vara ditt klassrum. Alla våra kurser har många fakultetsledda besök på museer, platser och monument. Tänk dig att studera Leonardo Da Vincis arbete i klassen och sedan besöka Vatikanen för att se det sixtinska kapellet som en del av din kurs!

Förbättra det du lär dig i klassrummet och lägg till internationell arbetslivserfarenhet till ditt resumé genom att delta i en frivillig praktikplats eller en social handlings- / tjänsteutbildningsposition och medföljande seminarium. Möjliga placeringar inkluderar konstgallerier, konststudior, arkitektfirma, designbyråer och evenemangshantering. En mängd olika andra discipliner erbjuds också, så du kan komplettera din studie av konst och mode med en kurs från ett annat av våra program i Rom med inriktning på italienska språket, internationella relationer, sociologi och mycket mer.

akademiker

  • Engelska-eller italienska-undervisade IES utomlands område studier kurser (valfritt, 3 hp varje)
  • Engelska-eller italienska-lärde IES utomlands kurser från ett annat Rom-program (valfritt, 3 hp)
  • Engelska eller italiensk-lärda kurser vid ett lokalt universitet (valfritt, 3 hp)
  • Serviceinlärning / socialtjänst placering och seminarium (valfritt, 3 hp)
  • Praktik eller socialtjänst placering och medföljande seminarium (3 poäng varje, valfritt)

Dagligt liv

En del av att du känner dig som hemma i Rom gör vårt bästa för att hjälpa dig att känna dig trygg och omtänksam. Oavsett om det är orienteringsprogrammet som förbereder dig för vad som händer, din bostad som är belägen och bekväm, eller de fältturer som tar dig till platser utanför misshandlad vägen - handlar det om våra studenttjänster. Detta är bara en av de saker vi är kända för.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska
IES Abroad
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Duration
Varaktighet
1 - 2 terminer
Heltid
Price
Pris
17,100 USD
Information
Deadline
Locations
Italien - Rome, Lazio
Startdatum : Jan. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Maj 31, 2019
Dates
Jan. 2019
Italien - Rome, Lazio
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Maj 31, 2019