Sommarkurs I Modehändelser Och Pr

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Sommarkurs I Modehändelser Och Pr

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Detta program fokuserar på grundläggande färdigheter och metoder som används för att utveckla och producera framgångsrika händelser specifikt för modebranschen. Studenter förväntas arbeta utanför klassen i små grupper och individuellt både för regelbundna uppdrag och slutprojektet.

De kommer att lära sig att slå samman användningen av strategier för offentlig relation, modekommunikation och evenemangsplanering för att kunna skapa en verklig modeshändelse som sitt slutliga projekt för ett partnerföretag.

Denna kurs ger studenterna möjlighet att dra nytta av Florens som en historisk stad av design och mode som har återfunnit sig själv under århundradena och att den i en globaliseringsålder har en relevant roll i världen av haute couture / mode.

Sommarprogrammet i Fashion Events och PR utvecklar de grundläggande färdigheter och tekniker för att skapa och designa professionella modehändelser. Studenterna kommer att lära sig att slå ihop användningen av offentliga anhöriga strategier, mode kommunikation och event planering för att iscensätta en verklig modeeventet som deras slutprojekt för ett partnerföretag.

Schema: Från måndag till torsdag på heltid (morgon och eftermiddag). Kursen har 75 timmar spridning över 3 veckor.

Nivå och förutsättningar: Detta program är utformat för personer som är intresserade av modekommunikation, särskilt i modehändelser och PR för modeaffärer. Människor utan förkunskaper eller erfarenhet inom disciplinen. Färdigheter som modetrender eller skisser kan vara användbara även om det inte är obligatoriskt. De sökande måste visa en stark motivation och förmåga att arbeta i grupp. Detta är en grundkurs så ingen tidigare studier inom området krävs.

Lärandemål

  • Implementering av problemlösningsförmåga, arbete inom en budget, grupparbete, gruppkonceptualisering med rollspel och simuleringar på arbetsplatsen.
  • Exponera studenter till PR-proffs och genom besök på media i mediahändelser och gästföreläsningar.
  • Utveckla mästerskap av modekommunikationsteknik och produktion av pressmeddelanden och inbjudningar.
  • Design och genomförande av en mode-public relations-händelse i Florens.
  • Tillämpning av modehändelsesprinciper som en del av pre- och efterproduktionsstadiet som en del av klassens slutprojekt.
  • Erfarenhet att arbeta som en del av en multinationell studentgruppsinsats för att planera och genomföra den slutliga projekthändelsen.
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad August 30, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juli 2018
Duration
Varaktighet
3 veckor
Heltid
Price
Pris
2,600 EUR
Information
Deadline
Juli 2, 2018
Locations
Italien - Florence, Tuscany
Startdatum: Juli 2018
Sista anmälningsdag Juli 2, 2018
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juli 2018
Italien - Florence, Tuscany
Sista anmälningsdag Juli 2, 2018
Slutdatum Kontakt Skolan