Sommarkurs i grafisk design och portfölj

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Sommarkurs i grafisk design och portfölj

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Kursen i grafisk design och portfölj ger studenterna möjlighet att utmana sig med ett kreativt program som kombinerar traditionella föreläsningar och projektarbete för att närma sig de grundläggande verktygen och teknikerna för grafisk och visuell design.

Genom föreläsningar , fallstudier , laboratorier och besök på platsen ska studenterna förbättra sina teoretiska kunskaper och tekniska färdigheter för att komplettera en kreativ portfölj som utvecklats under programmet.

Schema: Kursen möts från måndag till fredag ​​på heltidsbasis (morgon och eftermiddag). Kursen har 75 timmar spridning över 3 veckor.

Mål: Detta är en introduktionskurs och inga tidigare studier inom området krävs. Vi föreslår dock att eleverna ska bekanta sig med de stora teman som kommer att presenteras.

Metodik och struktur - Kursen ska ge studenterna en praktisk introduktion till principer och verktyg för grafisk design. Genom teoretiska lektioner omfattar programmet högnivåkoncept som layout, typografi och färg. Då har eleverna chansen att få hands-on, med hjälp av Illustrator för att bygga en anpassad logotyp och öva vektorteckningsteknikerna. Därefter tar programmet eleverna in i Photoshop, där de lär sig hur man kreativt anpassar och retuscherar bilderna de ska använda i designprojekt.

Under den slutliga projektpresentationen visar deltagare resultaten av det arbete som genomförs genom kursen.

Sommarkursen innehåller en strategisk kombination av teoretiska lektioner, fallstudier och workshops med branschfolk, samt besök på designstudior och utställningar. Webbplatsbesök är en integrerad del av programmets lärande erfarenhet och är utformade för att komplettera vad som förvärvas i klassrummet samt fungera som en kontinuerlig orientering till fältet.

ämnen

Följande ämnen diskuteras under programmet: historisk bakgrund av grafik och design, element i visuell kommunikation, grundläggande design, sidlayout, typsnitt och färg, grundläggningar av Adobe Photoshop och Illustrator, bildplacering, spara och exportera, utveckla och uppdatera en professionell portfölj :

Grundläggande design

Kursen fokuserar på visuell kommunikation och ger en historisk överblick över grafik och kommunikation, element i semiotik och grafisk uppfattning, inklusive studier av färgpalett, typsnitt av typsnitt och typografi.

VISUAL DESIGN LAB - Photoshop och Illustrator

Syftet med kursen är att göra det möjligt för studenten att använda de grundläggande grafiska designprogrammen. Eleverna lär sig hur man använder de verktyg som behövs för grafiska representationer på olika digitala media. Från de första stegen i vektorgrafikvärlden med hjälp av Illustrator fortsätter programmet med Photoshop och mångsidigheten av fotoredigeringstekniker. Lärande-genom-läget och workshops kommer att underlätta jämförelsen genom studenter, på olika mer och mer konkreta fall.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad June 30, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juli 2019
Duration
Varaktighet
3 veckor
Heltid
Price
Pris
2,600 EUR
Information
Deadline
Locations
Italien - Florence, Tuscany
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juli 2019
Italien - Florence, Tuscany
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan