Sommarkurs I Modehändelser Och PR

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Sommarkurs I Modehändelser Och PR

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Detta program fokuserar på grundläggande färdigheter och metoder som används för att utveckla och producera framgångsrika evenemang specifikt för modebranschen. Eleverna lär sig hur man sammanfogar användningen av public relations-strategier, modekommunikation och evenemangsplanering för att kunna skapa en verklig modeshändelse som sitt slutliga projekt för ett partnerföretag.

Kursen ger studenterna möjlighet att utforska och lära sig mer om Florens som en historisk stad av design och mode som har återuppfint sig genom århundradena och att den i en globaliseringsålder har förvärvat en relevant roll i världen av haute couture / fashion.

Studenter förväntas arbeta utanför klassen i små grupper och individuellt både för regelbundna uppdrag och slutprojektet.

Schema: Från måndag till fredag ​​på heltid (morgon och eftermiddag). Kursen har 75 timmar spridning över 3 veckor.

Mål: Den här kursen är avsedd för kreativa, flexibla, öppenare studenter från andra områden som vill lära sig och ta itu med utmaningar. Människor som är intresserade av modekommunikation, särskilt i modehändelser och PR för modeaffärer, och har ingen förkunskaper eller erfarenhet inom disciplinen. Färdigheter som modetrender eller skisser kan vara användbara även om det inte är obligatoriskt. Sökande måste visa stark motivation och förmåga att arbeta i grupper.

Metodik och struktur - Kursen gör det möjligt för eleverna att utveckla de grundläggande färdigheterna och teknikerna för att organisera framgångsrika modehändelser och utveckla kommunikationsplaner. Studenterna är uppdelade i grupper och är skyldiga att utveckla tre kommunikationsprojekt baserat på riktiga företagsinformation. Projekten fokuserar på konceptdesign av en original händelse, om definitionen av en kommunikationsplan, inklusive brandingstrategin, och användningen av olika PR- och kommunikationstekniker.

Projekt utvecklas genom olika inlärningsmoduler, som kombinerar teoretiska och guidade turer på italienska modebutiker och museer. Projekt presenteras för kunderna halvvägs och i slutet av programmet. Webbplatsbesök är en integrerad del av programmets lärande erfarenhet och är utformade för att komplettera vad som förvärvas i klassrummet samt fungera som en kontinuerlig orientering till fältet. Föreläsningar kommer att hållas av yrkesverksamma inom modebranschen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad June 30, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juli 2019
Duration
Varaktighet
3 veckor
Heltid
Price
Pris
2,600 EUR
Information
Deadline
Locations
Italien - Florence, Tuscany
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juli 2019
Italien - Florence, Tuscany
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan