Filter
Sommarkurser
Studietyp: Alla Tempo: Alla

De mest populära sommarkurserna i Statsvetenskap

Att ta sig tid att delta i en sommarkurs är en stor möjlighet att utvecklas mot en högskoleexamen. För en relativt kort tid investering, dessa snabbare tempo sommarkurser förmedla samma kärna informationen som finns i ett traditionellt uttryck längd engagemang.

Vad är en sommarkurs i statsvetenskap? En sommarkurs i statsvetenskap tar studenter på en undersökning av de statliga systemen i sitt eget land och ger en inblick i deras lands relationer med andra runt om i världen. Statsvetenskap kurser dra från många andra ämnesområden, inklusive historia, sociologi, psykologi och ekonomi för att nämna några. Det finns en mängd olika statsvetenskapliga klasser tillgängliga, vissa fokuserar på regeringarna i enskilda länder, medan andra anser att materialet på en internationell skala.

Statsvetenskapliga sommarkurser tas av studenter för en rad olika skäl.Vissa gör det för att få en stabil grund för en karriär inom den politiska arenan. Andra deltar bara för att uppnå en större förståelse för världen utanför deras dag till dag liv.

Oftare än inte, sommarkurser vid universiteten är billigare än de som erbjuds under standard läsåret. Ändå är det klokt att göra forskning på varje skola av intresse att ha en detaljerad lista med alternativ.

De som väljer att ta en sommarkurs i statsvetenskap lägga grunden för att uppfylla och meningsfulla yrken i framtiden. Blivande journalister behöver oftast någon grundläggande politisk kunskap för att få hyras av stora publikationer och TV-nät. Omfattande studier i statsvetenskap krävs ofta för många statliga positioner oavsett om de är lokala eller internationella karaktär. Nästan alla senatorer, representanter, ambassadörer, presidenter och premiärministrar har någon bakgrund inom området för att vara effektiv.

Nationer runt om i världen lära eleverna den invecklade statsvetenskap, vilket är anledningen till sommarkurser i ämnet är så allmänt erbjuds. För att anmäla dig till en, söka efter program nedan och kontakt direkt upptagande kontor skola ditt val genom att fylla i täten form.

Läs mer Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde:

27 Resultat i Statsvetenskap

Vesalius College

Beläget i Bryssel, "Europas huvudstad", erbjuder Vesalius College studenterna unik sommarupplevelse. Varaktigt bara 7 veckor ger sommarsessionen studenterna ett fokuserat ... [+]

Beläget i Bryssel, "Europas huvudstad", erbjuder Vesalius College studenterna unik sommarupplevelse. Varaktigt bara 7 veckor ger sommarsessionen studenterna ett fokuserat akademiskt program och möjlighet att uppleva och utforska det bästa av europeisk kultur och resor.

Vesalius College Summer Program bestod av kurser inom Business, Communications, International Affairs och International

Kurser

Sommaren 2020 (TBC)

Den maximala kursbelastningen är 2 kurser.

Konst i BelgienDen belgiska bryggeribranschen i ett globalt sammanhang: Näringsliv, ekonomi, kultur och innovationPrinciper för organisationsledningManagement Control Systems Affärsmodeller och ledarskap i övergångstiderGlobal hållbarhet och samhälleGamification i politik, företag och kommunikation: En tvärvetenskaplig strategiIntroduktion till fotojournalismEuropeiska film, kultur och samtida visionerPraktikMänskliga rättigheter och internationell straffrätt: Internationella brottmålsdomstolens mål Etnisk konflikt, försoning och återuppbyggnadPOL 225G, Global terrorism, Terrorism och (De-) Radikalisering POL234G, EU: s ekonomi och politikPOL 261G, Historia och politik i det moderna MellanösternPOL 334G, Europeiska unionen i världen... [-]
Belgien bryssel
juni 2020
Engelska
Heltid
7 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Två veckor av intensiv studie (i Bryssel ... [+]

I korthet: Intensiv 2-veckors sommarskola (1 vecka i Bryssel och 1 i Wien). Det är en kraschkurs i EU: s politiska beslutsfattande, med inriktning 2019 om att analysera människors säkerhet i EU! Samtidigt som vi berör alla EU: s politikområden kommer vi att erbjuda deltagarna insikter i flera aspekter av säkerhet, inklusive säkerhet i traditionell mening (försvar) men också ur ett samhällsperspektiv (migration, miljö, utveckling).

Besök: Europeiska kommissionen, Europaparlamentet, OSSE, FN, EU: s delegation i Wien.

Dedikerad hemsida: www.eu-summerschool.eu

Dedikerad Facebook-sida: www.facebook.com/summerschooleu/

Ansök före 1 maj 2019! (10% rabatt på early bird om du ansöker senast den 15 mars 2019)... [-]

Belgien bryssel Österrike wien
Kontakt Skolan
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Exeter International Summer School

Denna stimulerande kurs ger dig möjlighet att engagera sig i några av de mest utmanande och pressande frågorna om internationella relationer och konflikter. Du kommer att ... [+]

Denna stimulerande kurs ger dig möjlighet att engagera sig i några av de mest utmanande och pressande frågorna om internationella relationer och konflikter. Du kommer att undersöka de viktigaste egenskaperna hos dagens globala säkerhetsmiljö, från terrorism till spänningar som skapas av klimatförändringar, från kärnvapenspridning till migrationskrisen.

Du kommer att överväga hur olika tankegrupper kan stärka vår analys av dessa frågor, vilket kommer att leda till en uppskattning av den komplexa rollen som faktorer som militär kapacitet, ekonomiska strukturer, internationella institutioner, identiteter och ideologier, eller språk och känslor.... [-]

Storbritannien Exeter
Augusti 2020
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Moscow State Institute Of International Relations, MGIMO

I år erbjuder MGIMO International Summer School två intensiva moduler "Rysslands utrikespolitik: Moderna utmaningar" och "Rysslands energipolitik och internationellt ener ... [+]

I år erbjuder MGIMO International Summer School två intensiva moduler "Rysslands utrikespolitik: Moderna utmaningar" och "Rysslands energipolitik och internationellt energisamarbete".

Båda modulerna lärs på engelska av kända internationellt erkända MGIMO-universitetsprofessorer, på forskarnivå. Studenterna kommer att delta i dagliga föreläsningar, följt av gruppdiskussioner och samarbetsprojekt, träffa framstående ryska politiker och diplomater, företrädare för ryska och internationella storföretag.

Varje modul består av Disciplinspecifika kurser (62 kontakt timmar inklusive muntlig tentamen, 5 hp) och 30 kontakt timmar och 14 fälttimmar för den ryska språkkursen (4 hp). Den ryska språkkursen lärs i grupper som består av elever med liknande kunskaper i ryska språket.... [-]

Ryssland Odintsovo
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sciences Po Lille

Känner du till att besöka de europeiska institutionerna, studera EU-frågor och franska språket samtidigt i sommar? Välkommen till Sciences Po Lille Sommarskola! ... [+]

Känner du till att besöka de europeiska institutionerna, studera EU-frågor och franska språket samtidigt i sommar? Välkommen till Sciences Po Lille Sommarskola!

Sommarskolan 2019 föreslår ett innovativt program kring 2 spår:

Internationella - EU-frågorFranska språket

Professorer som undervisar under sommarskolans fyra veckor får möjlighet att undervisa små grupper av studenter och föreslå metodologiska och interaktiva tillvägagångssätt. Studenter ska dela sin tid i Lille mellan moduler som fokuserar på internationella och europeiska angelägenheter, bland annat frågor som europeisk identitet och värderingar, migration och konflikter. Kurser på franska språket syftar till att förbättra och förbättra sina språkkunskaper och ge en viss förståelse för de samtida aspekterna av franska samhället. Sciences Po Lille Sommarskola erbjuder en mängd olika fältturer och sociala evenemang.... [-]

Frankrike Lille
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Higher School of Economics

Tjäna poäng och upptäcka Ryssland HSE: s International Summer University i Moskva och S: t Petersburg ... [+]

Varje sommar, studerande och yrkesverksamma från hela världen kommer till Moskva för engelska undervisade kurser med HSE främsta professorer. Kurser fokuserar på politik, historia, ekonomi och kultur i Ryssland och Eurasien, och även omfatta datavetenskap, matematik, samhällsvetenskap, humaniora, och ryska.

Studenter utforma sina egna utbildningsplaner utifrån deras intressen och antalet poäng de vill tjäna. Särskilda moduler erbjuds på HSE: s St. Petersburg och Nizhny Novgorod campus, så att internationella studenter kan uppleva Rysslands tre städer på en sommar.

Datum: 20 juni - 20 augusti 2018

Avgift: 150 USD per akademisk kredit (mer information)

... [-]
Ryssland moskva Nizhny Novgorod Sankt Petersburg
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
2 - 8 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SIT Graduate Institute

I detta tre veckors professionella och akademiska träningsprogram lär du dig kärnidéerna och rutinerna för konfliktomvandling. ... [+]

I detta tre veckors professionella och akademiska träningsprogram lär du dig kärnidéerna och rutinerna för konfliktomvandling. Programmet äger rum på SIT Graduate Institute campus i Brattleboro, Vermont, och leds av en varierad grupp internationellt erkänd fakultet med år av tillämpad, klassrum och forskningserfarenhet. Denna grupp omfattar SIT fakultet, professionella fredsbyggare och fakultet från internationella icke-statliga musikanter utan gränser, som arbetar i partnerskap med SIT .

Programmets filosofi är att konfliktomvandlingsutbildning är mest effektiv när det kombinerar färdighetsbaserad akademisk undervisning med personlig interaktion mellan fredsbyggare över etniska, nationella, religiösa och kulturella uppdelningar. Du och dina medarbetare kommer att lära av varandra och dina instruktörer i ett intensivt format efter en erfarenhetsmodell. Vanligtvis deltar fredsbyggare från minst 15 länder i programmet.... [-]

Amerikas förenta stater Brattleboro
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Go For it Brussels

Ingenting säger internationell professionell som en meritförteckning som kan skryta med erfarenhet i flera länder, men hur sätter du det ihop om du är färsk ur skolan ell ... [+]

Är du inte trött på att bläddra jobbannonser som kräver erfarenhet? Och hur ska du uppleva hur som helst?

Vi kan hjälpa

Om du är en grund-, forskarstuderande eller nyutbildad på ett universitet eller högskola är detta programmet för dig! Vi hjälper dig att övergå smidigt från den akademiska till den professionella världen.

Vad du får:

en praktikplats i ditt intresseområde, 100% garanterat!En polerad cv- och följebrev, problemfrilokal inriktning och råd, så att du snabbt känner dig hemma i din nya miljöBackpacker-alternativ: vårt billigaste program!Programavgiften inkluderar praktikplats, cv-polering och karriärcoaching samt akademiska poäng: 2250 € fast avgift... [-]
Belgien bryssel
Öppen antagning
Engelska
Heltid
1 - 3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
IES Abroad

EU-sommarprogrammet ger dig möjlighet att intensivt studera tidigare, nuvarande och framtida utmaningar för den europeiska integrationen. Programmet börjar i hjärtat av E ... [+]

Översikt

EU-sommarprogrammet ger dig möjlighet att intensivt studera tidigare, nuvarande och framtida utmaningar för den europeiska integrationen. Programmet börjar i hjärtat av Europa-Freiburg, Tyskland - där du startar en specialiserad läroplan som tar dig på en 16-dagars erfarenhetsresa genom Bosnien-Hercegovina, Grekland och Cypern.

I Bosnien-Hercegovina kommer du att resa till Sarajevo, kallad "Jerusalem of Europe" på grund av dess en gång historiska mix av judar, kristna och muslimer. Efter Sarajevo har du en tvådagarsresa till Republika Srpska som inkluderar ett besök på minnesplatsen för offer för Srebrenica och en övernattning i Višegrad, odödlig i Ivo Andriés Nobelprisvinnande klassiska Bro på Drina.... [-]

Tyskland Freiburg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
8 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Southampton

Detta ämne, levererat av Steve Chisnall, en tidigare Sir Vice Marshal i Storbritanniens Royal Air Force, och direktören för Southampton MSc i internationell säkerhet och ... [+]

Tillbringa din sommar som en del av ett världsklass universitet

När du går med på International Summer School 2018 bokar du din plats för att bli en internationellt erkänd centrum för världsklass forskning, företagande och lärande. Under fyra veckor, 16 juli till 10 augusti 2018, kommer du att träffa många av de studenter och anställda som gör University of Southampton en av de 1% av världens högsta universitet.

Att blanda med studenter och personal från hela världen i klassrummet, som du mår mest av våra moderna campusanläggningar, eller medan du kopplar av i din bekväma bostadsort, kommer du att göra vänner och få erfarenheter att ta hem som är unika .... [-]

Storbritannien Southampton
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Southampton International Summer School

När du går med på International Summer School 2019 studerar du upp till sex spännande ämnen under de fyra veckorna du är med oss. Varje ämne levereras av en internationel ... [+]

Gå med i en sommar med brittisk kultur och utforska vår världsledande forskning.

När du går med på International Summer School 2019 studerar du upp till sex spännande ämnen under de fyra veckorna du är med oss. Varje ämne levereras av en internationellt erkänd akademiker vid University of Southampton som arbetar i samarbete med en av våra många entusiastiska forskarstuderande. Över tre engagerande och interaktiva klassrumsmöten kommer de att presentera dig för deras ämnesval, förklara varför det är viktigt för dem och ge dig en inblick i världsklass forskningsmiljö som de arbetar med.

Du hittar varje ämne är en vänlig och engagerande upplevelse: du kommer normalt att studera i grupper med cirka 15-20 medstudenter, så att du kan bilda bra arbetsförhållanden och ha möjlighet att bidra och diskutera i klassen.... [-]

Storbritannien Southampton
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Geneva Institute of Geopolitical Studies

Huvudsyftet med denna studie programmet är att introducera de grundläggande koncepten för geopolitik. ... [+]

Huvudsyftet med denna studie programmet är att introducera de grundläggande koncepten för geopolitik. Kursen antar ett tvärvetenskapligt synsätt som omfattar strategiska, geografiska, historiska, kulturella och ekonomiska dimensioner för att underlätta en djupare förståelse av samtida internationella relationer. Konferenser hålls av ledande internationella experter.

Målgrupp deltagare: Personer som arbetar för internationella organisationer och myndigheter, diplomater, universitetsstuderande, personer som arbetar inom olika ekonomiska sektorer och andra intresserade personer.

Datum: Program startar måndagen den 13 juli och avslutas den fredag ​​17 juli 2015.... [-]

Schweiz genever
Februari 2020
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger en kritisk introduktion till historia, natur och inverkan av social protest och sociala rörelser, politik för neoliberal utveckling och uppväxt av icke-statlig ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger en kritisk introduktion till historia, natur och inverkan av social protest och sociala rörelser, politik för neoliberal utveckling och uppväxt av icke-statliga organisationer i en global industri. Det analyserar hur sociala rörelser och icke-statliga organisationer har samverkat och påverkat varandra, och hur de har globaliserat. Den frågar uppfattningen om utveckling som ekonomisk tillväxt, bedömer kritiken mot icke-statliga organisationer som alternativ till statsledda utvecklingsmodeller, betraktar konceptet och användningen av humanitärt ingripande i olika sammanhang, diskuterar arbetskraftens och arbetarnas roll som organiserar vid sidan av sociala rörelser och utforskar i vilken utsträckning rörelser utgör en utmaning för neoliberal och kapitalistisk utveckling. Slutligen undersöker den både den teoretiska grunden för social rörelse och icke-statliga strategier för social förändring samt deras praktiska konsekvenser, och bygger på ett antal fallstudier och undersöker vilken typ av utveckling och social förändring som är möjligt.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Collegium Civitas

Med kollapsen av Sovjetunionen, många av länderna i Centraleuropa snabbt flyttade att lösgöra sig från den ryska intressesfären och anslöt västra institutioner, däribland ... [+]

Översikt

Med kollapsen av Sovjetunionen, många av länderna i Centraleuropa snabbt flyttade att lösgöra sig från den ryska intressesfären och anslöt västra institutioner, däribland Nato och EU. Den västra såg detta som uppfyllandet av rätten till självbestämmande; Ryssland tenderade att se det som ett hotfullt drag som påminner om "inringning." Den här kursen kommer att undersöka de komplexa historiska rötter motstridiga hållning mellan Nato och EU å ena sidan, och Ryssland å andra sidan, och visa hur detta påverkar händelser i Ukraina och utanför. Vi kommer att diskutera betydelsen av intelligens i skumma värld hybridkrig. Vi kommer att diskutera hur energi- och icke energirelaterade naturresurser spelar roller i säkerhetspolitiken. Vi kommer också att titta på den roll som traditionella och nya medier spelar i statens säkerhet och vilka stater behöver göra för att stärka cyber inom sina gränser. ... [-]

Polen warszawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
15 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
RIT Kosovo™

Öva globalt lärande med nya vänner från hela världen. Utforska konfliktomvandling med utövare och akademiker i klassrum, workshops, studieresor och möten med högre tjänst ... [+]

Välkommen till sommarprogrammet i Kosovo

18 juni - 28 juli RIT Kosovo™ (AUK) Peace and Conflict Programmet gör det möjligt för deltagarna att arbeta med akademiska specialister och utmärkta utövare från områdena militära, diplomatiska, mänskliga rättigheter och humanitära angelägenheter med stor erfarenhet på Balkan och globalt. Öva globalt lärande med nya vänner från hela världen. Utforska konfliktomvandling med utövare och akademiker i klassrum, workshops, studieresor och möten med högre tjänstemän på Balkan. Gör det här och mer på sommarprogrammet Post-Conflict Transformation på RIT / AUK Vårt femveckorspaket består av två kurser (tre kredittimmar, som erbjuds av AUKs partneruniversitet, Rochester Institute of Technology) och en av två studieturer: Montenegro , Bosnien och Serbien eller Albanien, Grekland och Makedonien. Kurser är för doktorander, akademiker och yrkesverksamma inom relevanta områden. Programmet erbjuder kurser i:... [-]

Kosovo Prishtina Amerikas förenta stater Rochester
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
Campusstudier
Läs mer på svenska