Specialist doktorsexamen i choklad

Allmänt

Programbeskrivning

Betraktad gudens mat, lämnar choklad aldrig någon otrolig. Det ökar lusten, och det finns alltid utrymme för det. Mycket mer än en chokladkaka är kakaoens levande historia och utvecklingen av många kulturer. Av denna anledning vill vi på CIB att du upptäcker passion för brunt guld i köket och konfektyrproduktionen.

Kursen är utformad för kockar och professionella konditorier som vill fördjupa sin kunskap och förvärva en bred vision om möjligheterna för denna eftertraktade ingrediens, från dess ursprung till den kulinariska framkanten och de förändringar som erbjuds av kakao, ge studenterna ny kunskap och nya tekniker för att genomföra i sina kök.

mål

1. Att träna yrkesverksamma för att ha en solid specialisering i choklad.

2. Att veta choklad med utgångspunkt från råmaterialet: kakao. Att ge eleverna en solid bas på olika typer av kakao odlas runt om i världen, en sensoranalys och lär eleverna hur man gör choklad från kakaobönor.

3. Att erbjuda en bättre förståelse för de nivåer av kakao som finns på världsmarknaden och effekten av valet av varje typ av kakao på chokladens smak som ett resultat av dess ursprung.

4. Låt eleverna utveckla praktiska färdigheter inom chokladbearbetning, för att kunna göra alla typer av produkter. Ställer sig från att arbeta choklad i massor, svampar och klistra in till skapandet av bonbons, glassar, godis och dekorativa priser, bland andra.

5. För att få bred kunskap om nya verktyg, behållare och maskiner för att kunna utveckla konfekt utan begränsningar, från restaurangen till ett konfektyrföretag.

6. För att få ett globalt tillvägagångssätt i de olika teknikerna för chokladarbete och utförandet av varje. Kursen syftar också till att hjälpa studenter att förvärva en kulinarisk kultur för kakao eller choklad i salta rätter.

På vem det är riktat mot

På kockar och konditorier som vill specialisera sig på chokladkonsten.

På älskare av konfekt som vill öppna ett företag specialiserat på choklad.

Förkunskapskrav

De 16 kandidaterna accepterade på kursen tenderar att vara individer med en passion för sötsakerens värld.

Antagningsprocessen

1. Fyll i registreringsformuläret och skicka in dokumentation.

Denna process är klar online med den här länken.

2. Prövningstest och nivå av spansk språkkunskaper.

Även om vi kommer att förse dig med det simultanta översättningspilotsystemet, skulle vissa spanska kunskaper vara användbara. Inträdesprovet kommer att ge är en indikation på din nivå och dina personlighetsdrag, arbetsvilja och kreativitet.

3. Intervju med programkoordinatorn.

Du kommer att ha en telematisk intervju med programkoordinatorn, som kommer att bedöma din kompatibilitet med gruppen och ditt bidrag till detsamma.

4. Admissionsutskott.

Din ansökan kommer att skickas till Admissions Committee, som kommer att göra det slutliga beslutet baserat på information som tagits emot under processen.

5. Godkännande och bokning.

Om yttrandet är positivt kan du anmäla dig genom att betala för en platsbokning. Välkommen till CIB!

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Culinary Institute of Barcelona is designed so that you have a unique and unrepeatable experience based on multiculturalism, creativity and innovation.

The Culinary Institute of Barcelona is designed so that you have a unique and unrepeatable experience based on multiculturalism, creativity and innovation. Läs mindre