Läs den officiella beskrivningen

Lär dig italienska språket och utveckla grundläggande färdigheter för att framgångsrikt anmäla dig till Konst och Design grundutbildning i de bästa universiteten i Italien. Fokusera på dina intresseområden för dig samtidigt som du förbättrar dina akademiska färdigheter i en stödjande miljö.

Vårt ettåriga förberedande kurs ger dig en bred förståelse för konst och design. Utveckla dina konstnärliga färdigheter och bestämma vilken specialism som ska bedrivas. Det kommer också att förbättra din färdighetsnivå. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma om ditt val av hedersexamen specialism för de följande tre åren. Du kommer att lämna in en portfölj av arbete efter att ha avslutat ett års kurs. Vi kommer att bedöma detta för progression på specialismen efter eget val.

Den perfekta förberedelsen för din högskoleexamen i Konst och Design i Italien

Årets konst- och designprogram ger möjlighet till internationella studenter som vill anmäla sig till italienska universitetet för att öka kunskapen om italienska språket och kulturen samtidigt som de lär sig de grundläggande begreppen konst, design och arkitektur i Italien.

Det akademiska programmet erbjuds som 9 månaders undervisning med 600 timmars klasser och workshops och kompletteras med en provberedning, konst och design praktiska labs och kulturutflykter.

Efter avslutad kurs kommer studenterna att uppnå CILS B2-nivåcertifiering (Certification of Italian as Foreign Language) och få akademiska titlar med juridiskt värde, ackrediterat av det italienska utbildningsdepartementet, som gäller för inskrivning i italienska grundutbildningsprogram.

Stiftelsens årsprogram ger studenterna villkorad förhandsanmälan till MADE-programmet | Konsthögskolan i Siracusa, Sicilien.

ämnen

35%: Art

20 poäng | 160 timmar

 • Arkitektur och designhistoria
 • Historia av italiensk konst
 • Italienska samhället genom bio
 • Pathway

65%: italienska språket

40 poäng | 400 timmar

 • Italiensk språkkurs (360 timmar)
 • CILS examen förberedelse

Pathway workshops

Studenterna kommer att delta i en serie praktiska labs och praktiska workshops, guidade av expertfakultet som kommer att bidra till att utveckla kärnkompetens och tekniker för konst- och designstudioarbete och mastering av konsthantverk med olika material.

Pathway workshops kommer också att expandera studentens portfölj vilket är ett viktigt krav för inskrivning i designprogram i Italien.114019_foto-720x479-1_0.jpg

Historia av italiensk konst

Italien har varit ett av de viktigaste upptäcktscentrumen i konst och kultur, och dess huvudsakliga faser, särskilt från renässansen till barock och nyklassiska perioder, har påverkat och fortfarande fascinerar världen. Kursen definieras som en dynamisk väg mot kunskapen om de historiska / teoretiska fasen av de viktigaste profilerna som karakteriserar italiensk historia från medeltiden till de senaste trenderna i konsten, inklusive Futurism, Conceptual Art, Arte Povera och Transavanguardia.

Arkitekturhistoria

Eleverna lär sig om arkitektur och design i Italien från början av 1800-talet till idag. Efter en övergripande introduktion till det europeiska konstnärliga och kulturella sammanhanget kommer kursen att utveckla ämnesområdena för arkitekten och designerns roll i det italienska samhället och dess omvandling från preindustriell till efterindustriell ålder.

Italienska språket

Den italienska språkkursen erbjuds som ett 8-månaders intensivt program som gör det möjligt för eleverna att börja på nybörjarnivå för att uppnå den önskade övre mellanliggande (B2) nivån på italiensk språkkunskaper som krävs för inskrivning i italienska universitetsprogram.

Studenterna lärs av experter, högkvalificerade italienska språkinstruktörer som implementerar den kommunikativa metoden i klassrummet för att uppnå bästa möjliga resultat i alla 4 språkliga färdigheter: talande, läsning och förståelse.

CILS Exam Preparation

Studenterna deltar i en 40-timmars intensiv CILS examen förberedande kurs, som kommer att omfatta de bästa praxis för akademisk skrivning, förberedelse tester med CILS förflutna papper och muntliga tentamen simuleringar leds av instruktörer som är universitetet i Siena CILS examinator.

Syracuse Academy är ett CILS examenscenter. Studenterna kommer att kunna anmäla sig till vårens tentamen vid. i slutet av maj för att uppnå B2 CILS-certifieringen som erkänns av alla italienska och internationella universitet och designskolor.

Italienska samhället genom bio

Kursen syftar till att vägleda eleverna genom Italiens främsta historiska händelser som representeras av italienska filmskapare från 40-talet till idag. Genom ett kritiskt tillvägagångssätt och en gruppdiskussion kommer teman, regissörer och aktörer som kännetecknar traditionen och innovationen av italienska filmer att vara

analyseras i förhållande till olika nationella händelser, vilket visar en social historia i Italien.

Studenttest

"En otrolig universitetsupplevelse innan du ens börjar universitetet! Det har hjälpt mig att utforska mina lustar och hitta mitt verkliga intresse inom designområdet, för att få en klar uppfattning om graden av specialisering och karriärväg jag vill följa. Personalen och professorerna vid Akademin var otroligt stödjande och fick mig att känna sig välkomna i den soliga staden Siracusa från och med programmets första dag. Jag har gjort vänskap med studenter från Italien och över hela världen under workshops och språkutbytesevenemang, det är en ovärderlig upplevelse för min personliga och professionella utveckling! "

114018_foto-720x479-4.jpg

De främsta orsakerna till att delta i vårt årsårsprogram

 1. Hjälper fylla luckorna för italienska universitetet
  • Det italienska universitetssystemet kräver minst 12 hela år av grundskola och gymnasieskolan för inskrivning till alla utbildningar. Universitet och designskolor behöver också ett certifikat för italienska språket B2-övre mellannivå och en personlig portfölj (för designprogram på grundnivå).
 2. Designad för internationella studenter
  • Våra studenter kommer från en rad länder, åldersgrupper och bakgrunder. Vi välkomnar intelligenta, kreativa, motiverade människor som är intresserade av att flytta in i en konst och design kallelse.
 3. Välj den specialisering som passar dig
  • Förutom att du kan bli bekant med språket och kulturen i Italien innan du startar universitetet, ger stiftelsen året möjlighet att besöka universitet i hela landet och bestämma vilken skola som passar dig.

Vem är det här programmet för?

Studerande som önskar välja noggrant vilken disciplin av konst och design de vill arbeta samtidigt som de utvecklar sina praktiska färdigheter och personliga portfölj:

 • Grafisk design
 • Modedesign
 • Produktdesign
 • Inredningsdesign
 • Arkitektur
 • Kreativ konst
 • Fotografi
 • Ritning
 • Ny media
 • Visuell kommunikation

Studenter med mindre än 12 års skola som vill anmäla sig till ett italienskt universitet.

Också studenter som studerade i det amerikanska eller brittiska skolsystemet och inte har de tre examenserna på avancerad nivå eller examen på nivåer som krävs för att anmäla sig till ett italienskt universitet.

Studenter som behöver förbättra sina språkkunskaper:

 • Uppnåendet av en erkänd B2-nivå (övre mellanliggande) certifiering av italienska språket krävs för att delta i italienska grundutbildningsprogram.

Programinformation

Stiftar årsstudiet eleverna att anmäla sig till något konst- och designprogram i Italien?

Efter avslutad grundårsprogram kan eleverna välja att söka till någon universitets- eller designakademi i Italien, efter att ha uppnått de nödvändiga förutsättningarna för språklig kompetens och det lägsta antalet skolår som krävs för ansökan till BA-examen i Italien. Beroende på universitetet kan eleverna bli ombedda att lämna ytterligare dokumentation eller för att godkänna en inträdesprov för antagning till det valfria programmet.

Avslutande av Foundation Year-programmet ger direkt tillträde till BA-kurser i MADE Program | Konst- och designakademi i Syracuse.

Vilka är förutsättningarna för att anmäla sig till stiftelsesåret?

Studerande som ansöker om att gå med i Foundation Year-programmet ska lämna följande dokument:

 • Utbildningsbevis eller examensbevis
 • Engelska B1 (lägre mellanliggande) nivåcertifikat: IELTS 4,5, Cambridge PET eller motsvarande)

Vilka är programavgifter och deadlines?

Inskrivningsavgift: € 2.100

 • betalas minst 30 dagar före programmets startdatum

NB. elever utanför EU bör betala anmälningsavgiften minst 90 dagar före programmets start för att behandla viseringsansökan.

Undervisningsavgift: € 5 750

 • att betala fullt ut av programstartdatum (Fallstart: 12 september / vårstart: 9 januari)

NB. Alla ansökningshandlingar ska skickas minst 30 arbetsdagar före programmets start till admissions@syracuseacademy.org

Vad är programdatumet?

Stiftelsen År är ett 9-månaders intensivt universitetsberedningsprogram. Studenter kan anmäla sig för att starta programmet på hösten eller vårterminen.

Fallstart - programstart

 • 12 september 2019 - 31 maj 2020

Vårstart - programstart

 • 9 januari 2020 - 6 september 2020
Program undervisas på:
Engelska
Italienska
Senast uppdaterad April 20, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 12, 2019
Jan. 9, 2020
Duration
9 månader
Deltid
Heltid
Pris
7,850 EUR
Inskrivningsavgift på € 2.100 Undervisningsavgift på € 5 750
Deadline
Aug. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Dec. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 12, 2019
Slutdatum
Maj 31, 2020
Sista anmälningsdag
Aug. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Startdatum
Jan. 9, 2020
Slutdatum
Sept. 6, 2020
Sista anmälningsdag
Dec. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.

Sept. 12, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Aug. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Slutdatum
Maj 31, 2020

Jan. 9, 2020

Location
Sista anmälningsdag
Dec. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Slutdatum
Sept. 6, 2020

Syracuse Academy

Spring 2019 - Syracuse Academy

Syracuse

Sicily

MADE Program CABIN OUT workshop