Studera kurser i Storbritannien

Kurser i Storbritannien 2018

Studera i Storbritannien

Högre utbildning i Storbritannien

Tack vare sina utmärkta universitet är det många som vill ta högre utbildning i Storbritannien, och inte bara de som bor där, men människor från hela världen. I Storbritannien är det vanligt att man börjar på universitetet vid 18 års ålder. De flesta går på en statlig skola medan de tar sin kandidatexamen för att minska utgifterna.

I Storbritannien är den första examen man tar en så kallad kandidatexamen (bachelor’s degree). De flesta avlägger kandidatexamen efter tre års studier, och medan de studerar kallas de "undergraduates". När man är färdig med sin första examen kan man (om man har de riktiga kvalifikationerna) gå vidare med en forskarutbildning. En masterexamen, som oftast tar ett år att uppnå, är det första alternativet. Doktorprogram tar ungefär tre år. Antagningen till forskarutbildningar karakteriseras av stor konkurrans, och dessa finansieras inte av staten.

I tillägg till dessa tre examina kan studenter i Storbritannien välja att fördjupa sig genom olika ”gillen”. Dessa mer specialiserade fördjupningar kan inkludera psykologi, juridik, medicin, pedagogik och företagsekonomi.

Att studera i Storbritannien kan ge dig en examen från några av världens mest prestigefulla skolor, vilket kan vara en stor fördel vidare i livet. Landet värdesätter utbildning högt, och du kommer bo mitt bland utmärkta tänkare och forskare. Om din examen inkluderar stark fokus på forskning kommer du upptäcka att studier i Storbritannien ger dig möjligheten att få in en fot på utmärkta forskningsprojekt.

 

Undervisningsavgifter

Om du funderar på att studera i Storbritannien kommer det hjälpa stort att förstå sig på kostnaderna. Under studieåret 2012 till 2013 sattes maxkostnaden för kandidatexamina i England till 9 000 pund per år, där 6 000 pund var det mest vanliga. Det är dyrare att gå på forskarutbildningar, men variationen var här extremt stor från skola till skola. Studenter som studerade utanför England betalade mellan 5 000 och 20 000 pund per år för sin examen. 

Att ta en examen i Storbritannien öppnar många dörrar karriärmässigt. På grund av att universiteten respekteras i hela världen kommer en examen från Storbritannien att vara en lika bra ingångsbiljett till arbetsmarknaden internationellt som i själva Storbritannien – om du skulle välja att flytta dit permanent.

 

Hälsoförsäkring

Storbritannien har ett nationellt hälsoförsäkringssystem som kallas National Health Service. Studenter som går på program eller kurser som varar minst sex månader kan vara berättigade till gratis eller subventionerad vård i Storbritannien. De som kommer från EEA eller som redan bor i Storbritannien har automatisk tillgång till NHS, oavsett hur länge de har tänkt studera i Storbritannien.

 

Att få visum till Storbritannien

Olika sorters studentvisum för Storbritannien är bland annat:

  • Tier 4 General – Detta visum gäller för vuxna över 17 år som kommer till Storbritannien för att studera
  • Student Visitor – Detta visum gäller för studenter som ska ta korta kurser och som inte har tänkt jobba under sin vistelse.
  • Prospective Student – Detta visum gäller för studenter som måste ordna med diverse saker innan de kan börja sitt Tier 4-studium.

 

Tips

Medan du förbereder dig på att studera i Storbritannien så bör du tänka på att många universitet och specifika program kan vara svåra att komma in på. Skicka din ansökan tidigt för att öka chanserna, och sök till mer än en skola. Hitta boende nära universitetet eller på universitetsområdet, och överväg om du kan tänka dig dela en lägenhet med en annan person för att minska kostnaderna. Med dessa tips kommer du kunna studera i Storbritannien med så lite krångel som möjligt. Ta del av ett land med ett rikt utbildningsarv och utbildning av högsta kvalitet!

Universitet i Storbritannien

Universitet i Storbritannien

Fakta om Storbritannien

Det Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, mer känt som Storbritannien (UK), är en suverän stat som ligger nordväst om kontinentala Europa. Landet består av ön Storbritannien, den nordöstra delen av Irland och många små öar. Nordirland är den enda delen av Storbritannien som gränsar till en annan stat – Republiken Irland.

 

Huvudstad: London
Officiellt språk: Engelska
Statsskick: EnhetsstatKonstitutionell monarkiParlamentarism 
Befolkning: 63 181 775
Bruttonationalprodukt: $ 2 316 biljoner
Valuta: Brittiska pund (GBP) 
Tidszon: (UTC +0)

Hitta ett studieprogram i Storbritannien