Summer school - fordons- och rörlighetsstudier

RWTH International Academy / RWTH Aachen University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Summer school - fordons- och rörlighetsstudier

RWTH International Academy / RWTH Aachen University

Översikt

Tyskland har en lång historia av spetskompetens inom biltillverkning med sådana företag som BMW, Mercedes-Benz och Porsche. Bilen är lika viktigt i dag som någonsin - och med det kommer nya och mer ökande krav: framför allt de som gäller alternativa bränslen och effekterna av bilar på miljön. Med detta i åtanke, erbjuder Automotive och Mobility Studier Summer School fördjupad kunskap om moderna bilar teknik, begreppen rörlighet och sina nät integration inom trafik- och stadsplanering.

RWTH International Academy har ett nära samarbete med ika, Institutet för Automotive Engineering (www.ika.rwth-aachen.de), ISB, Institutet för Urban Engineering och Urban Transport (www.isb.rwth-aachen.de) och ISEA, Institutet för kraftelektronik och elektriska drivsystem (www.isea.rwth-aachen.de) att erbjuda en perfekt blandning av teknisk undersökning och kulturell upplevelse.

Programmet bygger på följande pelare:

I. Utmärkt vetenskap och forskning i Automotive och Mobility Studier

I detta sommarskolan programmet kommer eleverna att få en introduktion till de tillgängliga alternativ till förbränningsmotorer, med en titt på begreppen framtida fordonsdrivlinor, inklusive strukturer av alternativa drivlinor. Programmet omfattar även alternativa bränslen, såsom alkohol, naturgas och vätgas, samt deras egenskaper och produktion. Andra teman är bränsleceller, elektriska drivsystem, energibärare och lagring och moment och energiomvandlare.

II. Tyska språket och kulturen

Alla Summer School deltagarna får hjälp av en tysk "Buddy", vanligen en deltagare av RWTH Aachen, som hjälper elever med vardagliga frågor i Tyskland och studentliv i Aachen.

III. Sociala evenemang - Ha kul medan du studerar!

När du följer ett intensivt akademiskt program, kommer deltagarna att uppleva den tyska kulturen förstahandsinformation genom ett omfattande fritidsprogram, inklusive:

  • Interkulturell utbildning
  • Deltagande i Buddy stadsdelsförnyelse
  • Besök till viktiga sevärdheter i och runt Aachen
  • Utflykter till närliggande städer som Maastricht eller Köln
  • Sportevenemang
  • Grillning och annan matlagning, gemenskap och mycket mer.

Ha en trevlig vistelse!

Hur man ansöker om RWTH Aachen Summer School

Via e-post: Vänligen skicka din elektroniska ansökan via e-post till contact@summerschool-in-germany.com till och slå ihop alla dokument till en enda PDF-fil. Sista ansökningsdag för att få en Early Bird rabatt på det totala arvodet är den 1 mars. Vi rekommenderar alla studenter att ansöka senast den 1 april för att få tillräckligt med tid för att göra resor och visumarrangemang. Vi accepterar senare ansökningar ändå.

Sökandens profil

Du är en B.Sc. elev inskriven vid en berömd universitet och du har gjort din första universitetsåret. Du har djupa kunskaper i det engelska språket och grundläggande kunskaper inom följande områden: matematik, mekanik, fysik, Vätskor, Energy Conversion maskiner, Automotive Engineering, termodynamik

Programdata

För att ansöka, skicka in: - Din avsiktsförklaring (ange din motivation för att söka till programmet, ytterligare studieplaner och karriärmål) - din meritförteckning (CV) - Dina akademiska poster eller, i förekommande fall, diplom eller certifikat - En färg foto på dig själv

Ansökningsprocessen

Tidiga tillämpningar uppmuntras! Vi kommer att utvärdera din ansökan grundar sig på den totala styrkan av din akademiska meriter, fritids erfarenheter och din avsiktsförklaring. Vi kommer att informera dig i maj senast om du är antagen till sommarskolan.

Avgifter

Avgifterna för fyra veckor Automotive och Mobility Studies Summer School uppgår till EUR 3600.

Kursavgiften ingår samtliga föreläsningar, laboratoriekurser och utflykter, sociala evenemang, boende, frukost, lunch, alla måltider under sociala evenemang och biljetter till kollektivtrafiken för respektive tid.

Early Bird rabatt: slutföra din ansökan fram till den 1 mars får 10% rabatt på det totala arvodet - vid inträde!

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juni 2019
Duration
Varaktighet
4 veckor
Heltid
Price
Pris
3,600 EUR
Information
Deadline
Kontakt Skolan
Early Bird Discount: complete your application until 1 March to get a 10% discount on the total fees - in case of admission!
Locations
Tyskland - Stolberg (Rhineland), North Rhine-Westphalia
Startdatum : Juni 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Early Bird Discount: complete your application until 1 March to get a 10% discount on the total fees - in case of admission!
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juni 2019
Tyskland - Stolberg (Rhineland), North Rhine-Westphalia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Early Bird Discount: complete your application until 1 March to get a 10% discount on the total fees - in case of admission!
Slutdatum Kontakt Skolan