2 Mat vetenskap Avancerad examen degrees found
- Avancerad examen
- Sjukvård
- Näringslära
- Mat vetenskap
- Nordamerika1
- Afrika1
2 Mat vetenskap Avancerad examen degrees found
Utvalda
Centennial College
Avancerat diplom i livsmedelsvetenskapsteknik
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Avancerad examen
Heltid
3 år
På Campus
Engelsk
Centennial College Food Science Technology -program kommer att undersöka de många processer som maten genomgår när den färdas från fältet till din gaffel.
Utvalda
University of Johannesburg
Avancerad examen i livsmedelsteknik
- Johannesburg, Sydafrika
Avancerad examen
Heltid
2 år
På Campus
Engelsk
UJ har en unik och central plats för att stödja SA: s position inom bioteknik och livsmedelsteknik. Vår utbildning tillhandahåller kunskap och skickliga människor och ger därmed stora bidrag över hela samhället och ekonomin genom att säkerställa utbudet av utmärkta forskare till sydafrikanska industrier och offentliga organ; Stödja utvecklingen av ny teknik som förbättrar liv och ökar ekonomin.
Svara på några frågor så matchar vi dig med program!
Populära examenstyper
Visa mindre
Populära studieformat
Populära platser
Avancerad examen Program i Sjukvård Näringslära Mat vetenskap
Vad är livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap studerar mat och hur det relaterar till miljö, samhälle och ekonomi. Det inkluderar studier av livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Livsmedelsvetenskap omfattar också studier av livsmedelsburna sjukdomar och föroreningar.
Vad kan jag göra med en examen i livsmedelsvetenskap?
En examen i livsmedelsvetenskap kan leda till en karriär inom livsmedelsindustrin, som arbetar inom områden som livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Utexaminerade inom livsmedelsvetenskap kan också arbeta inom området livsmedelsburna sjukdomar och kontamineringsforskning. Det finns möjligheter för dem med bakgrund inom livsmedelsvetenskap att arbeta i myndigheter eller privata företag som är involverade i regleringen av livsmedelsindustrin. Livsmedelsvetenskapskandidater kan bedriva karriär inom akademin, undervisa och bedriva forskning vid universitet och högskolor.
Varför studera livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap är viktigt av flera skäl. Det hjälper oss att förstå hur mat påverkar vår hälsa och miljön, vilket kan bidra till att förbättra livsmedelsproduktion och bearbetningsmetoder, vilket säkerställer att maten vi äter är säker och näringsrik. Genom att studera livsmedelsvetenskap kan vi också lära oss mer om hur man kan förebygga och kontrollera livsmedelsburna sjukdomar. Slutligen hjälper livsmedelsvetenskap oss att förstå de komplexa ekonomiska och sociala faktorer som påverkar livsmedelsproduktion och konsumtion.
Examen i livsmedelsvetenskap
Livsmedelsvetenskapliga grader erbjuds på grundnivå och forskarnivå. Grundutbildningsprogram varar vanligtvis i fyra år och täcker ämnen som livsmedelskemi, mikrobiologi och näring. Graduate program varar vanligtvis i två år och inkluderar kurser i avancerade livsmedelsvetenskapliga ämnen som omfattar livsmedelsfysik och teknik.
Avancerade diplom är studieprogram som ger studenterna specialiserad kunskap inom sitt fokusområde. Att ta ett avancerat diplom kan hjälpa studenterna att kvalificera sig för vissa karriärer eller förbereda dem för vidare studier inom sitt valda område.