MagisterexamenPhDLawKandidatexamenMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo

2 Mat vetenskap Avancerad examen degrees found

Search for subject or location
Filter
Filter
  • Avancerad examen
  • Sjukvård
  • Näringslära
  • Mat vetenskap
Sortera efter

    30
    13
    9
    4
    3

  • 3
      2
      1
  • More in Sjukvård
  • Alternativ medicin7
  • Hälsovårdsteknik2
  • Läkarvetenskap2
  • Biomedicinska studier1
  • Global sjukvård1

  • Nordamerika1
  • Afrika1

    1
    1

    2

    2

    2

2 Mat vetenskap Avancerad examen degrees found

Avancerad examen Program i Sjukvård Näringslära Mat vetenskap

Vad är livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap studerar mat och hur det relaterar till miljö, samhälle och ekonomi. Det inkluderar studier av livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Livsmedelsvetenskap omfattar också studier av livsmedelsburna sjukdomar och föroreningar.

Vad kan jag göra med en examen i livsmedelsvetenskap?
En examen i livsmedelsvetenskap kan leda till en karriär inom livsmedelsindustrin, som arbetar inom områden som livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Utexaminerade inom livsmedelsvetenskap kan också arbeta inom området livsmedelsburna sjukdomar och kontamineringsforskning. Det finns möjligheter för dem med bakgrund inom livsmedelsvetenskap att arbeta i myndigheter eller privata företag som är involverade i regleringen av livsmedelsindustrin. Livsmedelsvetenskapskandidater kan bedriva karriär inom akademin, undervisa och bedriva forskning vid universitet och högskolor.

Varför studera livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap är viktigt av flera skäl. Det hjälper oss att förstå hur mat påverkar vår hälsa och miljön, vilket kan bidra till att förbättra livsmedelsproduktion och bearbetningsmetoder, vilket säkerställer att maten vi äter är säker och näringsrik. Genom att studera livsmedelsvetenskap kan vi också lära oss mer om hur man kan förebygga och kontrollera livsmedelsburna sjukdomar. Slutligen hjälper livsmedelsvetenskap oss att förstå de komplexa ekonomiska och sociala faktorer som påverkar livsmedelsproduktion och konsumtion.

Examen i livsmedelsvetenskap
Livsmedelsvetenskapliga grader erbjuds på grundnivå och forskarnivå. Grundutbildningsprogram varar vanligtvis i fyra år och täcker ämnen som livsmedelskemi, mikrobiologi och näring. Graduate program varar vanligtvis i två år och inkluderar kurser i avancerade livsmedelsvetenskapliga ämnen som omfattar livsmedelsfysik och teknik.

Avancerade diplom är studieprogram som ger studenterna specialiserad kunskap inom sitt fokusområde. Att ta ett avancerat diplom kan hjälpa studenterna att kvalificera sig för vissa karriärer eller förbereda dem för vidare studier inom sitt valda område.