Keystone logo

8 Akademisk kurs Program i Sjukvård Nödfallsmedicin Akuttjänst 2024

Filter

Filter

  • Sjukvård
  • Nödfallsmedicin
  • Akuttjänst
Studiefält
  • Sjukvård (8)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Akademisk kurs Program i Sjukvård Nödfallsmedicin Akuttjänst

Vad är en EMT?
EMT står för akut medicinsk tekniker. En EMT är en utbildad professionell som tillhandahåller akutmedicinsk vård till patienter i nöd. EMT: er ger grundläggande livsuppehållande, som inkluderar HLR, och användning av en AED (automatiserad extern defibrillator). De utbildas också för att bedöma patientens tillstånd och ge behandling för skador och sjukdomar. EMT är ofta de första respondenterna på platsen för en nödsituation, och spelar en viktig roll i vården av patienter.

Hur kan jag bli EMT?
De som vill bli EMT kan hitta program på många community colleges och tekniska skolor. EMT-grader finns på både associerad och kandidatnivå. Ett EMT-associerat utbildningsprogram tar vanligtvis två år att slutföra, medan en kandidatexamen tar fyra år. EMT måste genomföra ett ackrediterat utbildningsprogram för att vara berättigade till certifiering.

Vad ska jag studera under min EMT-examen?
EMT-utbildningsprogram täcker en mängd olika ämnen, inklusive anatomi, fysiologi, akuta medicinska procedurer, och farmakologi. Studenter i EMT-program kommer också att lära sig om patientbedömning, vitala tecken, och hur man effektivt kommunicerar med patienter och deras familjer.