Keystone logo
Australien

Studera Akademisk kurs i Australien 2024

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  769
 • Andel av verktyg

  67
 • Internetabonnemang

  53
 • Lokal transport

  103

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  13
 • Pint lokalt öl

  6

Visa krav

För alla studieprogram måste du ansöka om ett studentvisum för underklass 500.

Visumet för specialkategori (underklass 444) är för Nya Zeelands medborgare som vill studera i Australien.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

AUD 560

De nuvarande avgifterna för att ansöka om studentvisum är inställda på $560 AUD (~ 400€). Priset är alltid detsamma oavsett längden på dina studier. Observera att detta pris kan variera beroende på var du ansöker om ditt studentvisum (Australien eller land).

Vem kan ansöka om visum?

Den som anmäler sig som internationell student på en kurs som varar fyra månader eller mer i Australien behöver ett studentvisum. För att ansöka om ett australiskt studentvisum, du måste ha ett ovillkorligt erbjudande om plats vid ett universitet, har accepterat den platsen skriftligen och betalat den erforderliga undervisningsavgiften. Programmet du väljer måste vara mellan 12 och 52 veckor för att vara berättigad till studentvisum.

Var kan du göra ansökan?

Online-system

Detta underklass 500-visum måste sökas för att använda onlinesystemet.

Hemsida:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hur gör man ansökan?

Innan du ansöker om visum måste du få en bekräftelse på inskrivning (COE) eller ett erbjudandebrev som bekräftar att du har accepterats till en kurs registrerad under Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS).

När du fyller i ditt online-visumansökningsformulär, du måste tillhandahålla bevis för att du möter:

 1. Finansiella krav - det belopp du behöver för att bevisa att du har för levnadskostnader (separat från undervisning och resor) är satt till AU$19,830 (~ US $15,170) för ett år. Alternativt kan du visa bevis på att din make eller föräldrar är villiga att stödja dig och att de tjänar minst AU$60,000 (~US $45,850) per år.
 2. Engelska kunskapskrav - Om du inte kommer från ett engelsktalande land (och inte har slutfört minst fem års studier i ett engelsktalande land) måste du bevisa att du kan tala engelska till önskad nivå med IELTS, TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic eller Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Hälsokrav - Vissa studenter kan bli ombedda att ta en medicinsk och/eller radiologisk kontroll för att visa att de har god hälsa (detta gäller till exempel de som avser att träna som läkare, tandläkare eller sjuksköterska). Förutom de från Belgien eller Norge är alla studenter skyldiga att köpa Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Karaktärskrav - Australiska studentvisumkrav föreskriver att du måste vara av god karaktär för att komma in i Australien. Detta inkluderar en kriminell registerkontroll.

Vanligtvis, studenter måste lämna in följande:

 • Ifyllt ansökningsformulär för australiensiskt studentvisum (157A)
 • Betalad visumansökningsavgift - för närvarande AU$550 (~ US $420 i de flesta fall
 • Kopia av pass biodata sida (vissa studenter kan bli ombedda att fysiskt lämna sitt pass)
 • Intyg om registrering eller erbjudandebrev
 • Bevis på tillräckliga medel
 • Bevis på sjukförsäkringsskydd
 • Engelska proficiency test results
 • Resultat för kontroll av kriminalregister
 • Fyra senaste fotografier i passstorlek

När du har sammanställt och skannat dina styrkande dokument måste du skapa ett konto och ansöka med ansökningssystemet ”ImmiAccount” online: https://www.border.gov.au/immiaccount.

När ska du ansöka?

Du kan bara ansöka om ett australiskt studentvisum efter att du har fått en bekräftelse på inskrivning (CoE) från ditt valda universitet.

De flesta visumansökningar tar fyra veckor att behandla. Studentvisumets varaktighet beror på vilket program du väljer. Om du studerar i Australien för en kurs som är längre än 10 månader och avslutas i slutet av ett australiskt läsår (vanligtvis i mitten av december) är ditt visum vanligtvis giltigt till 15 Mars följande år. Om din kurs är längre än 10 månader och slutar i januari till oktober, ditt visum är vanligtvis giltigt i två månader efter avslutad kurs.

Du kan förnya ditt studentvisum så många gånger du vill, så länge du är inskriven i en kurs som godkänts av CRICOS.

Du kan komma in i Australien på ditt studentvisum upp till 90 dagar innan din kurs börjar. Inom sju dagar efter ankomsten, du måste informera din utbildningsleverantör om din bostadsadress, och informera dem också inom sju dagar om du ändrar adress.

Behandlingstid

4 Weeks

Arbetsmöjligheter

När du är på studentvisum, du kan arbeta upp till 40 timmar per två veckor under termin, och heltid på semestern. Arbete som är en formell, registrerad del av din kurs ingår inte i gränsen. Om du studerar en magisterexamen genom forskning eller doktorsexamen har du inga arbetsbegränsningar.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din studentvisumansökan kan avslås, bland annat, om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument, eller om du inte uppfyller nödvändiga ekonomiska, karaktär, eller hälsokrav.