Keystone logo

5 Diplom Program i Livsfärdigheter Motorfordon Motorfordonsreparation 2024

Filter

Filter

  • Diplom
  • Livsfärdigheter
  • Motorfordon
  • Motorfordonsreparation
Studiefält
  • Livsfärdigheter (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Diplom Program i Livsfärdigheter Motorfordon Motorfordonsreparation

Vad är reparation av motorfordon?
Motorfordonsreparation (MVR) är processen att reparera och underhålla motorfordon, detta inkluderar inspektion, diagnostisering, och reparera mekaniska problem med bilar, lastbilar, motorcyklar, och andra motoriserade fordon. MVR kan också hänvisa till verksamheten med att driva ett garage eller bilverkstad.

Vad kan jag göra med en examen i reparation av motorfordon?
En examen i reparation av motorfordon kan leda till en karriär som mekaniker, bilkroppstekniker, eller servicechef på en bilhandlare eller verkstad. Du kan också öppna ditt eget garage eller bilverkstäder.

Varför studera reparation av motorfordon?
Motorfordonsreparation ger en förståelse för hur vi kan hålla våra fordon igång ordentligt. Utan regelbundet underhåll och reparationer skulle våra bilar och lastbilar snabbt gå sönder och bli osäkra att köra. MVR hjälper till att förbättra återförsäljningsvärdet på våra fordon, genom att hålla dem i gott skick kan vi få mer pengar för dem när vi säljer eller byter in dem.

Vad är reparationsgrader för motorfordon?
Reparationsgrader för motorfordon erbjuds på många högskolor och tekniska skolor. Dessa program varar vanligtvis två år och leder till en associerad examen i reparation av motorfordon. Under dina studier, du lär dig om motormekanik, upphängningssystem, bromsar, elektriska system, och mer. Du kommer också att få praktisk erfarenhet av att arbeta med bilar och lastbilar i högskolans bilbutik.

Man kan gå ett diplomprogram efter gymnasiet för att få de färdigheter och den kunskap som krävs för ett specifikt yrke, eller efter avslutad kandidatutbildning för att finslipa sina färdigheter.