Keystone logo

Accademia Leonardo Salerno

A logo

Introduktion


Italienska skolor i Italien, Amalfikusten, Salerno/>

Italiensk språkskola i Italien Accademia Leonardo är ett livligt kulturcentrum som välkomnar hundratals studenter av italienska språket av alla nationaliteter som vill börja studera och lära sig italienska i Italien och förbättra sin kunskap om det italienska språket samtidigt som de vill att uppleva italiensk livsstil i en av de mest rekommenderade destinationerna i vårt land, Amalfikusten, södra Italien. Det primära målet med skolan är att öka värdet av att studera italienska och uppmuntra italienska språk och kultur med hjälp av våra lärare som har blivit utvalda på grundval av deras engagemang, professionalism, kommunikationsförmåga och personlighet. Huvudsyftet med skolan är att förbättra, främja och sprida italienska språk och kultur från södra Italien till hela världen.

Vänligen kolla Accademia Leonardo Italian Language School recensioner och Accademia Leonardo dagliga turer recensioner

Skolan

Språklaboratorie

Ett stort utbud av ljud- och videoband är gratis tillgängliga för studenterna för att perfekta fonetik och öva användningen av italiensk språkstruktur.


Läsrum/>

På eftermiddagen finns biblioteket tillgängligt för studenter att läsa och studera. Förutom läsrummet finns ett rum där studenterna kan titta på italienska TV-program och filmer.


Den perfekta platsen att studera/>

Accademia Leonardo har under många år varit ett livligt kulturcentrum och välkomnar hundratals studenter av varje nationalitet som vill börja och förbättra sin kunskap om det italienska språket samtidigt som de vill uppleva italiensk livsstil i en av de mest rekommenderade destinationer i vårt land. Det primära målet med skolan är att öka värdet av och uppmuntra italienska språk och kultur med hjälp av våra lärare som har valts utifrån deras engagemang, professionalism, kommunikationsförmåga och personlighet.

Accademia Leonardo ligger i en historisk ädel byggnad i centrum av staden Salerno. Ena sidan av skolan har utsikt över stadens botaniska trädgård och Theatre Verdi, medan den andra sidan vetter mot Salerno-bukten och prinsens Arechi-slott. Skolans läge är perfekt för restauranger, pizzerior, affärer och stränder bara några steg bort. Accademia Leonardo välkomnar eleverna till en varm och välbekant miljö. Våra klassrum, färgade och dekorerade med fresco målningar, skapar en glad och entusiastisk atmosfär som är idealisk för att lära sig ett nytt språk. Varje klassrum är möblerat och utrustat med modern multimedia.


Multimedia rum/>

Studenter har fri tillgång till ett multimedia rum där de kan surfa på nätet med skolans datorer eller egna anslutningar till vårt Wi-Fi-nätverk.


Våra lärare/>

Våra lärare är utbildade i att undervisa italienska språk och kultur, med en specialisering av att undervisa italienska till utländska studenter. De är unga, dynamiska, entusiastiska och alltid tillgängliga för att möta studenternas behov. Genom att använda läsningstidningar och litterära material, lyssna på dialoger och sånger och titta på filmer utförs våra lektioner med våra studenters noggrannhet för att behärska sina språkliga förmågor. Eleverna är aktivt engagerade och uppmärksamma så att de får den högsta möjliga lärandeprocessen. Våra lärares engagemang övervakas noggrant för att varje elevs lärande erfarenhet sammanfaller med sina förväntningar


En underbar upplevelse/>

Det primära målet med våra kurser är att skapa en kommunikativ kompetens som gör det möjligt för studenter att uttrycka sig på italienska språket i ett lämpligt sammanhang på ett effektivt och sammanhängande sätt. Våra kurser leder studenten att utnyttja det italienska språket bortom klassrummets sammanhang och förbereda dem för att interagera i vardagssituationer. Efter den första dagen i klassen kommer studenten att komma i kontakt med språket och uppmuntras att delta i många aktiviteter som föreslagits av våra lärare. Tack vare interaktionerna i vår gruppklass deltar eleverna aktivt i lektionerna och tar den ledande rollen i sin inlärningserfarenhet. Våra kurser försummar inte grammatiska strukturer, men lär dem att användas för att kommunicera och uttrycka sig.

Omedelbar tillämpning av ordförråd och grammatiska strukturer i verkliga situationer är nyckeln till vår metod. Behovet hos varje elev ligger i centrum av undervisningen. Varje lärare tar rollen som facilitator, hjälper eleverna att tillämpa vad de har lärt sig, så att de kan "göra språket sitt eget". Dialoger är inte förordnade och memorerade, utan snarare initierade av studenter baserat på autentiska vardagssituationer.


Skolaktiviteter/>


Lunch och middag med .../>

Under lågsäsongen organiserar skolan veckovisa luncher som utarbetats av lärarna för eleverna. Under sommaren hålls middagar och sociala aktiviteter utanför skolan. Våra sammankomster ger en bra möjlighet för studenter att umgås med andra studenter och skolans personal. Våra kulturkurser är baserade på två pelare av italiensk tradition: Medelhavskök och keramik.


Italiensk matlagningskurs/>

En matlagning till autentiska traditionella medelhavsmat, en gammal konst som innehåller våra morföräldrars hemligheter, vår matlagning är baserad på arbetet och förberedelsen av "hemlagad pasta" -gnokchi, fusilli, tagliatelle, orecchiette - och såser. Rätter kommer att demonstreras och förberedas av våra lärare tillsammans med eleverna. Efter varje lektion kommer eleverna att njuta av de plattor de har förberett. Kursen hålls hela året. Varje lektion kommer att ha minst 2 deltagare, och kommer inte att överstiga 10.


Keramik dekoration kurs/>

Vår keramik dekoration kurs erbjuder lektioner om teorin om samtidskonstnär, i förhållande till keramiska målningar. Studenterna följer de tekniker som illustreras genom hela lektionen och ökar dekoration och målning på keramiskt material. Lektioner lärs av en professionell keramisk instruktör.Kultur

Utflykt och aktiviteter

Skolan anordnar guidade besök i hela Salerno och andra stora turistmål som Vietri, Amalfi, Positano, Ravello, Paestum, Palinuro, Ercolano, Pompeii och Napoli. Eleverna får också chansen att ta det enda guidade besöket där det är möjligt att se hur våra berömda Mozzarella di Bufala produceras.


Salerno/>

Mellan historia och hav

Salerno ligger på en kustlinje som sträcker sig 200 km från Positano till Cilento, som omfattar Medelhavets kultur och land, vilket gör att man kan fördjupa sig i de ädla traditionerna i södra Italien. Med ett mildt klimat, vackra stränder, konstnärliga skatter, landskap och långt från massaturism är Salerno ett idealiskt resmål för dem som vill studera italienska och njuta av en trevlig semester. Utrustad med allt som behövs för att vara en stad, är Salerno samtidigt en plats att koppla av och hitta sig. Staden är full av många kulturella och turistattraktioner som kan avnjutas längs städerna små men livliga centro storico - "gamla stan". Den generösa, vänligheten och villigheten hos lokalbefolkningen kommer att ge en trevlig vistelse och skapa en oförglömlig upplevelse. Staden kan tillgodose behoven hos turister i alla åldrar. Å ena sidan finns det många barer, restauranger, nattklubbar och diskotek där unga människor mängder sig fram till de sena timmarna på natten. Å andra sidan erbjuder staden rika kulturprogram för vuxna som utomhuskonserter, utställningar, teater, festivaler och kulturella manifestationer.

Dessutom är Salerno en strategisk punkt där man kan besöka viktiga turistmål. Staden ligger bara 15 minuter från den antika romerska staden Pompeji, 30 minuter från Paestums viktiga arkeologiska plats och ca 50 minuter från Neapel och ön Capri. Alla destinationer är lätt att nå med kollektivtrafik.


Amalfikusten, den gudomliga kusten/>

Amalfikusten är en del av den klockformade kusten med utsikt över Salerno-bukten. Kusten, med namnet "La Divina" för sitt landskap och enastående skönhet, är ett elegant turistmål som lockar älskare av havet, solen och unga på jakt efter en bra tid. Kustens landskap kännetecknas av klippor med utsikt över havet. Kusten är full av små sjöfartssamlingar som bevarar naturskatter och artefakter. Vi rekommenderar dig att upptäcka denna mirakulösa paradisvinkel som börjar med Vietri sul Mare, en by som är känd för sina keramiska affärer, följt av Cetaras fiskarbyn noterad för sin colatura di alici. På vägen till Amalfi, kan du inte sakna Maiori, Minori, den medeltida Atrani och Ravello med sina underbara trädgårdar som hänger över havet.

Den sista delen av din resa på kusten kommer att sluta med Amalfi. Gå genom labyrinten av stigar, kommer du att känna att du går i Repubblica Marinara, den första italienska republiken av havet efter det romerska rikets fall. Resan slutar i Positano, en by med små vita hus uppförda på kustens klippor och erbjuder möjlighet att handla i de kända butikerna "Moda Positano" medan du njuter av havet.


Studera italiensk i Italien som bäst med vår officiellt erkända skola/>

Italiensk språkskola Accademia Leonardo är officiellt erkänd av de italienska lokala myndigheterna för utbildning (Provincia di Salerno - Assessorato alla Scuola - Provincial Borough for School - och Major House of Salerno). Accademia Leonardo italienska skolor är erkända av Svenska Institutionen för Utbildning utomlands (CSN) och är ett CILS examenscenter erkänt av "Università per Stranieri di Perugia" och är också ett DITALS auktoriserat center, utbildningsprogram för lärare som vill Undervisa italienska språket, erkänt av Università di Perugia. Accademia Leonardo är också en partner med italienska skolor i Rom och italienska språkskolan i Florens.

Ladda ner vår broschyr och priser på italienska kurser och boende:

Broschyr-Accademia-Leonardo-en.pdf

Platser

  • Piazza Umberto I n. 1 – 84121 – SALERNO - ITALY, , Salerno

Frågor