Keystone logo
Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda

Introduktion

Accademia Costume & Moda grundades 1964 i Rom och tilldelades idag BoF -rapporten "4 Badges of Excellence" - maximalt möjligt - för både kategorierna Grundutbildning (BA -examen) och Graduate Fashion Design (MA -kurser) :

Det erbjuder BA och master kurser juridiskt erkänt av det italienska ministeriet för utbildning, universitet och forskning inom den institution som reglerar konstnärlig högre utbildning.

Kultur, design och hantverk som är kopplade till laboratorieinriktning är de viktigaste punkterna i skolans utbildningsuppdrag. Målet är att hjälpa eleverna att starta sin karriär, stödja dem för att forma och befästa sin kreativa identitet.

Kultur och experiment kombinerat med Design och Craftmanship är vår drivkraft i att erbjuda till Fashion System och till Entertainment Industry, unga designers som kan svara på deras behov.

Alumni idag omfattar den kreativa direktören för Gucci, Alessandro Michele, hans föregångare Frida Giannini, Albino D'Amato, Maurizio Galante, Marco Mastroianni, Ansvarig Création Matières Chez Louis Vuitton, Fendi-Dior, Aldo Maria Camillo och många bland de viktigaste yrkesverksamma Global Fashion Industry. Accademia har ett placeringsförhållande på över 85% av den totala befolkningen i de mest prestigefyllda internationella modehusen och underhållningsproduktionerna

Accademia är bara startnätet.

Platser

  • Via della Rondinella, 2 , 00186, Rome

  • Milan, Italien

Frågor