Keystone logo
© Jesper Rais, AU-foto
Aarhus University

Aarhus University

Aarhus University

Introduktion

Aarhus Universitet (AU) är en världsledande forskningsinstitution med en modern, dynamisk och mycket internationell studiemiljö. Universitetet har ett rykte om akademisk excellens och rankas bland de 100 bästa universiteten över hela världen, senast på plats 78 i 2023 års Shanghai Rankings. Aarhus Universitet erbjuder mer än 50 engelsklärda examensprogram på kandidat- och masternivå och har ett levande internationellt samhälle. 12 % av studenterna vid AU är internationella och representerar mer än 120 olika länder. Huvudcampus ligger i staden Aarhus i Danmark (Skandinavien). Århus är den näst största staden i Danmark och ligger på den östra kusten med vackra stränder och natur. Danmark är ett underbart och säkert land där alla pratar engelska.

De bästa skälen till att välja Aarhus Universitet

Aarhus Universitet är ett dynamiskt, modernt och mycket internationellt universitet. Sedan grundandet 1928 har det vuxit till att bli ett ledande offentligt universitet med internationell inverkan och räckvidd över hela forskningsspektrumet. Århus är en bra plats att studera och en bra plats att arbeta på. Här är några av de främsta anledningarna till att komma och arbeta eller studera hos oss.

Danmark är en fantastisk plats att bo på

Danmark nämns allmänt som en av världens mest levande platser av olika anledningar. Det har världens högsta nivå av inkomstjämlikhet, enligt OECD. Dessutom nämns Danmark allmänt som en av världens mest levande platser. Baserat på Corruption Transparency Index är Danmark det minst korrupta landet i världen. Allmänhetens förtroende är högt och brottsligheten låg.

Vi finns alltid här för dig

AU erbjuder allt praktiskt stöd och vägledning du behöver för att känna dig som hemma här. För studenter erbjuder International Center ett fullständigt introduktions- och introduktionsprogram samt professionellt, vänligt stöd och vägledning under din tid på AU.

För forskare och doktorander erbjuder Aarhus Universitet ett komplett utbud av tjänster för att göra din övergång till universitetet så smidig som möjligt. IAS (International Academic Staff) bistår forskare och doktorander från utlandet med alla praktiska ärenden, inklusive visum, uppehålls- och arbetstillstånd, boendetjänster, barnomsorg m.m.

De bästa skälen att studera i Århus

Våra lärare är föreläsare i världsklass

På AU undervisas klasser av aktiva forskare i en informell, stimulerande atmosfär. Alla utbildningar är djupt rotade i den senaste forskningen och är föremål för ett rigoröst kvalitetssäkringsprogram för att säkerställa att de uppfyller de högsta globala kvalitetsstandarderna.

Vi erbjuder konkurrenskraftiga terminsavgifter

Undervisningen är gratis för EU-, EES- och schweiziska medborgare. För andra studenter varierar undervisningsavgifterna från €8 000 till € 15 300 årligen.

Engelska är vårt andra språk

AU erbjuder mer än 50 fullexamensprogram i engelska på kandidat- och masternivå. Alla doktorandprogram är på engelska. Och danskar rankades nyligen som bland de bästa icke-modersmålstalarna i världen på det årliga English Proficiency Index (EPI), så det är lätt för internationella studenter att känna sig hemma i Danmark från dag 1.

Vår studentkår är mångsidig och mycket internationell

Omkring 12 procent av AU:s 36 500 studenter är internationella – från över 120 länder.

Danmark erbjuder ett attraktivt grönt kort

Det gröna kort-uppehållstillståndet som beviljas internationella universitetsstudenter i Danmark är giltigt i ytterligare sex månader efter avslutad examen, vilket ger akademiker tid att söka arbete i Danmark.

AU på världsrankingen

Ett antal internationellt erkända världsrankningar utvärderar världens universitet i förhållande till varandra. Aarhus Universitet rankas bland de 100 och 150 bästa universiteten i världen på flera av dessa – av över 17 000 universitet världen över – och är bland de 25 bästa universiteten i EU.

Campus funktioner

  Antagningskrav för programmet

  Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

  Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

  Platser

  • Aarhus

   Aarhus University Nordre Ringgade 1 , 8000, Aarhus

  • Ghent

   Ghent, Belgien

  Frågor