Keystone logo
© BIMM University
Birmingham City University International College

Birmingham City University International College

Birmingham City University International College

Introduktion

Varför BCUIC och Birmingham City University?

säkerhet

Varje campusbyggnad har en särskild säkerhetsdisk och inträde i byggnaderna är endast tillåtet för badgeinnehavare - nämligen universitetspersonal och studenter.

Studenttjänster

BCUIC har ett eget team för studenttjänster som säkerställer varje student välfärd. Teamet är värd för orientering och inskrivning i början av varje termin samt erbjuder handikappsstöd och lärandestöd där det behövs. Varje termin organiserar teamet också en rad sociala aktiviteter för att hjälpa studenter att bosätta sig och få vänner.

Din son eller dotter kommer också att ha fördelen av att få tillgång till universitetets Ask Desk, som erbjuder stöd och råd till studenter kring ekonomiska frågor, hälsa och välbefinnande, och viseringar och invandring. Vid både BCUIC och Birmingham City University är studentens välfärd prioriterad. mentatdgt / Pexels

SIJ-programmet

BCUIC har ett speciellt program för att säkerställa att elevernas framsteg övervakas. Om studentens närvaro faller under de nödvändiga 85% eller om de har flera frånvaro i följd, larms studenttjänstgruppen och frågan tas upp utan att tveka.

Akademiskt stöd ges genom en rad processer, inklusive en-till-en-möten och individuella inlärningsplaner (ILP), och chanserna för framgång på universitetet förbättras ytterligare genom BCUICs obligatoriska modul för interaktiv lärande och kommunikation (ILSC). Denna modul, inbäddad i varje BCUIC Pathway program, fokuserar på alla de akademiska färdigheter som krävs för att lyckas vid ett brittiskt universitet - inklusive tidshantering, offentligt talande, forskning och referenser korrekt.

Karriärutfall

Birmingham City University är för närvarande rankat som nr 7 i Storbritannien för anställbarhet, och 97% av studenterna är i arbete eller vidare studier inom sex månader efter examen.

Huvuddelen av kurserna inkluderar möjligheter till arbetsplacering, och universitetet driver också ett anställbarhetsprogram som kallas Graduate. Detta är ett utmärkelsesprogram som registrerar elevernas utomordentliga aktiviteter och gör det möjligt för dem att arbeta mot brons-, silver- och guldnivå. Detta schema är inbäddat i alla grader från början, så din son eller dotter kommer att kunna börja utveckla sin professionella profil från första en av BCUIC. Birmingham City University fortsätter att leverera karriärstöd i upp till tre år efter studenter.

Detta inkluderar samråd med karriärrådgivare och tillgång till en online-vägledningstjänst.

Kvalificerade handledare

Många av universitetets 1 700 akademiska personal utövar professionella och ledande experter inom sin sektor. Din son eller dotter kommer att få första hand, uppdaterad kunskap direkt från de som vet - oavsett om de studerar hälsovetenskap, databehandling, företag, teknik eller konst.

Denna kompetensnivå återspeglas i BCUICs team av handledare, som är lika kvalificerade inom sina respektive yrken.

BCUICs Law Foundation-program levereras delvis av Karen Parker, en praktiserande barrister; våra program för konst och design levereras av Kathryn Marchbank, en smyckesdesigner som tidigare har föreläsat vid den berömda skolan för smycken.

Erkända standarder

BCUIC var stolt över att få en ”prisvärdig” rapport från Kvalitetssäkerhetsbyrån för högre utbildning (QAA) i april 2018, och Birmingham City University tilldelades ”Silver” -status för sin undervisningskvalitet i regeringens ram för utbildning för utbildning (TEF) i Juni 2017.

BCUIC, University House, City Center Campus

Som internationell student vid Birmingham City University från Navitas på Vimeo.

BCUIC ligger i University House, på universitetets campus i centrum.

När du studerar på University House ligger du inom gångavstånd från universitetets huvudcampus. Detta innebär att du kommer att vara väl integrerad med vanliga studenter och ha enkel tillgång till en rad toppmoderna anläggningar - inklusive ett bibliotek med över 135 miljoner resurser.

Den optimala platsen för University House innebär också att du kommer att vara bara ett kort avstånd från några av Birminghams största attraktioner - som köpcentret Bullring och Selfridges, såväl som en nationell tågtrafik vid New Street tågstation.

Platser

  • Birmingham

    Bartholomew Row,15, B5 5JU, Birmingham

Frågor