Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Camden County College (CCC)

Camden County College (CCC)

Camden County College (CCC)

Introduktion

Camden County College är en av de största, mest omfattande community colleges i New Jersey och den omgivande regionen. Det är en viktig resurs för överföringsutbildning, arbetskraftsutbildning och kulturevenemang och har licensierats av staten New Jersey sedan 1965. Högskolans uppdrag lanserades när det som hade varit Mother of the Saviours seminarium köptes i början av 1967. Det hösten började den första klassen av Camden County College-studenter ta kurser på Blackwood Campus och den första examen var 1969.

Idag delar högskolans två campus i Blackwood och Camden tillsammans med ytterligare platser i Cherry Hill och andra instruktionsplatser det gemensamma uppdraget att tillhandahålla tillgänglig, prisvärd högskoleutbildning och yrkesstudier. Högskolans närvaro i staden Camden började 1969 och tilldelades full campusstatus 1991. Idag hjälper Camden stadscampus att stödja den ekonomiska utvecklingen av staden Camden och Camden län genom associerade examensstudier och arbetskraftsutbildning.

2011 antog CCC administration av Camden County Regional Emergency Training Center (RETC), vid Lakeland som husar Camden County Fire Academy och Camden County Police Academy. Samma år var all vuxenutbildning som erbjuds vid Technical Institute of Camden County i Sicklerville under högskolans övervakning. Camden County College Cherry Hill-läge öppnade 2000 som ett resultat av ett unikt offentligt / privat partnerskap mellan kollegiet, Cherry Hill Township och William G. Rohrer Charitable Foundation.

Högskolan strävar efter att aktivt tillhandahålla kvalitativ utbildning på gymnasiet som leder till lönsam anställning för invånare i Camden County och det omgivande samhället. Nya studier av US Department of Education-data har visat att CCC rankas bland landets 50 främsta högskolor för associerad examen i utbildning och bland de 100 bästa associerade graderna avslutade av afroamerikanska studenter. Högskolan registrerar över 17 000 kreditstudenter årligen i mer än 100 examens- och certifikatprogram och erkänns nationellt som ledande inom avancerade teknikprogram. Högskolan är också en viktig resurs för överföringsutbildning, anpassad utbildning för näringslivet och samhällsbaserad kulturell konst.

Högskolan upprätthåller den lägsta undervisningen i staten genom skattemässigt förvaltarskap och företagarpartnerskap. Styrd av stark strategisk planering strävar administration, fakultet och personal för att tillhandahålla program och tjänster som säkerställer studenternas framgång.

Platser

  • Camden

    North Broadway,200, 08102, Camden

    Frågor