Keystone logo

Carpigiani Gelato University

A logo

Introduktion

Född 2003 från behovet av att sprida den italienska hantverksglassens kultur, är Carpigiani Gelato University idag den första glasskolan i Italien och i världen. En referenspunkt för glasstillverkare, entreprenörer, kockar och konditorer, en solid och avantgardistisk verklighet, för dem som vill lära sig eller fördjupa konsten att göra italiensk glass.

Tack vare Carpigianis mångåriga erfarenhet inom teknik och maskiner för att tillverka glass, har Carpigiani Gelato University det största glasslaboratoriet i världen till sitt förfogande, där studenter kan öva på att göra de recept som skapats tillsammans med den mest sakkunniga glassen mästare. . Teamet av glassmästare består av de största experterna inom glassektorn och bortom. Läroplanen för varje lärare är faktiskt rik på nationella och internationella upplevelser, i alla matspecialiteter.

Varje år väljer mer än 2000 personer att delta i de kurser som Carpigiani Gelato University erbjuder i Bologna, på olika språk: italienska, engelska, franska, spanska, tyska, japanska och ryska, är de viktigaste. Tack vare ett internationellt team av certifierade glassmästare finns det mer än 4000 studenter på 10 internationella platser.

Under åren har skolan skapat och utvecklat viktiga akademiska samarbeten med ledande skolor, institut och universitet inom det gastronomiska området.

Platser

  • Via Emilia,45, 40011, Anzola dell'Emilia

Frågor