Professionell avancerad examen i italiensk kulinarisk konst
CAST Alimenti
Nyckelinformation
Campus läge
Brescia, Italien
språk
Italienska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
8 - 12 månader
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 15 900 *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Börjar från € 11.900
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Den moderna kocken: kunskap, färdigheter och teknik
Kocken är verkligen en av de mest efterfrågade siffrorna på arbetsmarknaden.
Det är ett yrke som kräver passion, engagemang, djup kunskap och manuell kompetens: egenskaper och färdigheter som, om de odlas och utvecklas, kan leda till stor tillfredsställelse när det gäller kreativitet och personlig bekräftelse.
Tillkomsten av ny teknik har ytterligare berikat och slutfört denna siffra, som beskriver flera möjligheter till sysselsättning eller egenföretagande.
Utvecklingen av handeln måste baseras på en solid grund och CAST Alimenti , som är stark i sin historia och kompetens, erbjuder ett konkret och komplett intensivt program för att bygga en kock och en restauratör i takt med tiden, redo att möta marknadens utmaning Genom de verktyg som lärt sig: grundläggande matberedningstekniker, traditionella och moderna matlagningssystem, estetik och parningskriterier för att förbättra rätternas kreativitet, ett organiserat, rationellt och effektivt sätt att arbeta, särskild utrustning och rätt användning, ett vinnande gastronomiskt erbjudande.
Och sist men inte minst, bedömningen av italiensk mat i en mer realistisk och modern version, jämfört med köket i övriga världen.
En elev av CAST Alimenti , i slutet av högskolan, är redo att vara en "modern kock" och fördjupa sig i en mängd olika utbud av restaurangbranschen.
Våra styrkor
- Kontinuerlig praktisk träning
- Begränsade nummer för att garantera en utmärkt lärar-student relation
- Laboratorier med state-of-the-art utrustning och enskilda arbetsstationer
- Simulering av arbetssituationer
- Individuellt och grupparbete
- Multimedia material
- Praktik på värdföretag av excellens
- Mästerkurser med stjärnkockar och / eller huvudpersoner i internationell mat
- Stöd över tiden genom professionell uppdatering av specialisering
Varaktighet
- 16 veckor på CAST Alimenti klassrummet;
- 16 veckor på praktikplats;
- Fyra veckors praktik efter praktikperioden extra realistisk träning under CAST Alimenti helt nytt centralt kök för utbildning, dvs i skolans “Main Kitchen Classroom”.
Kursen adresseras till
Alla som vill lära eller perfekta kockens hantverk i kulinariska konster, förvärva manliga färdigheter i köket och förstå organisations- och ledningsaspekterna i ett gästfrihetsverksamhet. Det är inte nödvändigt att ha tidigare erfarenheter inom denna sektor.
Behörighet att ansluta till CAST Alimenti programmet i Italien
- Måste ha A2-nivå n italienska språk (för en bättre förståelse av italienska kulinariska och skapa bredare jobbmöjligheter);
- Måste ha bra kommunikationsförmåga på engelska
- Måste vara minst 18 år
- Måste vara mycket motiverad för att starta en karriär inom livsmedelsindustrin;
- Ivriga att lära sig ett annat främmande språk och livsstil.
Certifikat utfärdat
- Närvarointyg (5 stjärnor till det mest förtjänstfulla)
- HACCP-certifikat
- Säkerhetsintyg på arbetsplatsen
- Erkännande av färdighetskvalificerad EQF (European Qualifications Framework) utfärdat av regionen Lombardiet och giltig i hela Europa för profilen för kockkockens nivå EQF: 5
mål
- Välj produkter och råvaror för att ordentligt laga en mängd olika italienska rätter.
- Skapa egna recept med hjälp av de mest innovativa teknikerna och metoderna tillsammans med de traditionella.
- Flytta i företagets mest olika organisatoriska sammanhang: från à la carte-restaurangen till de stora distributionscentra, och till de som erbjuder banketter, catering och kollektivtrafik i allmänhet.
Innehållet
- Det italienska kökets historia och kockens konst.
- Köksmiljön, utrymmen, utrustning, verktyg.
- Rengöringsteknik, beredning och grundläggande bearbetning för grönsaker.
- Principerna för god hygienutövning i köket.
- Bevarande och förvaring av preparat.
- Förverkligande av rätter av den italienska kulinariska traditionen: torr och färsk pasta, au gratin och fylld.
- Ägg, bearbetningsteknik och typer av matlagning. Baslager och såser.
- Ris: klassificering, typer och användningsområden; Gnocchi.
- Fisk, kräftdjur och blötdjur, städning och matlagningsteknik.
- Produktion av salta tallrikar.
- Restaurangbröd.
- Restaurang desserter.
- Organisationen av modern gästfrihet, à la carte-restaurangmenyn, stora cateringcentra, banketter, restauranghushåll och kollektiv gästfrihet.
- Den operativa hanteringen av gastronomiska händelser.
- Äta nyttigt.
- Kreativitet i köket: texturer, smaker och speciella preparat.
- Designa och exekvera en meny.
- Översikt över kostnaden för mat.
- Analys av nuvarande restaurangtrender: nya format.
- Element av sensorisk analys och enologi.
Varför välja CAST Alimenti
- På grund av vår historia: vi föddes 1997.
- På grund av de stora mästarna som lär i våra klassrum.
- På grund av det solida nätverket av kontakter inom sysselsättningsmöjligheter.
- Eftersom vi är världsmästarnas skolor: vi lär oss excellens.
- På grund av vår internationella prestige.
- 80% av eleverna hittar arbete inom sektorn, tack vare tjänsteutläggningen som är reserverad för dem som går i skolan.