Keystone logo
© CESI
CESI - École d'Ingénieurs

CESI - École d'Ingénieurs

CESI - École d'Ingénieurs

Introduktion

Förträfflighet utanför boxen

CESI, en Graduate School of Engineering grundad 1958 av industriföretag, har idag 28 000 studenter på 25 campus i hela Frankrike, utrustade med toppmodern utbildningsutrustning, 106 000 alumner, 8 000 partnerföretag och 130 partnerskap med universitet runt om i värld.

CESI har utvecklat en unik modell inom högre utbildning. Vår tekniska högskola hjälper sina studenter inom områden som t.ex

 • Industri & innovation
 • IT och mjukvaruteknik/Digital teknik
 • Kvalitet, säkerhet, miljö och hållbar utveckling
 • Anläggning och anläggning

genom sitt utbildningserbjudande som omfattar följande program: 'Grande École'-programmet, kandidatexamen, professionell magisterexamen, Executive Post-Graduate Programs®, Executive Programs, Ph.D. Program och program för internationella studenter. Övertygad om behovet av att kombinera vetenskap och teknik med samhällsvetenskap, sticker CESI också ut på grund av sina program inom Human Resources and Management.

Att välja CESI:s internationella program

Som internationell, fransktalande och engelsktalande student har du möjlighet att studera olika CESI-program i Frankrike, beroende på din utbildningsnivå, allt från grundexamen till forskarutbildning eller motsvarande examina utomlands:

 • 'Grande École'-programmet (magisterexamen)
 • Master’s Degree in Engineering
 • Magisterexamen i datavetenskap
 • Executive Post-Graduate Programs®

Vissa av våra program erbjuder ett så kallat förberedande år, vilket gör att du kan förbättra dina akademiska eller språkliga färdigheter och på så sätt göra det lättare för dig att fortsätta dina studier: Engineering Degree Pathway .

Eftersom att välkomna dig är ett av CESI:s åtaganden kommer våra team att hjälpa dig att förbereda dig för din ankomst och ta hand om alla administrativa procedurer, vilket program du än väljer.

Den internationella aspekten är kärnan i vår strategiska och utbildningsplan. Vad är målet? Att erbjuda dig en verkligt mångkulturell upplevelse, en möjlighet att vidga dina vyer och ett fönster till arbetsmarknaden i Frankrike och utomlands. Alla CESI-utbildningsprogram uppfyller europeiska och internationella standarder, särskilt genom att dela upp läsåret i terminer eller leverera ECTS-poäng. Dessutom innehar CESI ERASMUS+-stadgan och arbetar med många internationella aktörer som Campus France eller CDIO-initiativet.

Statistik

Nyckelfigurer

 • 60 års erfarenhet av ingenjörsutbildning
 • 106 000 alumner
 • 28 000 utbildade studenter varje år på våra 25 campus
 • 9 Executive Post-Graduate Programs® certifierade av CGE
 • 130 partneruniversitet över hela världen
 • 8 000 partnerföretag

  Campus funktioner

  25 campus i Frankrike

  CESI täcker hela det franska territoriet med sina 25 campus.

  Föreningar fyllda med erfarenhet för att utveckla dina färdigheter

  BDE (Student Council) och BDS (Sports Council) bidrar till samhällslivet på campus. BDE, som väljs varje år av studenterna, är ansvarig för alla evenemang på campus.

  Det finns över 100 klubbar och föreningar på våra 25 campus.

  Tack vare dessa aktiviteter utvecklar eleverna ytterligare färdigheter.

  Studenter kan leda eller delta i en mängd olika aktiviteter och delta i olika sport-, kultur- eller humanitära evenemang, ofta på nationell nivå:

  • Deltagande i Grandes Écoles tävlingar: e=M6, Course Croisière de l'EDHEC, Euromanager, 4L Trophy, 24H de Stan, Coupe de France de robotique, Défi H, Challenge du Monde des Grandes Ecoles.
  • Organisation av humanitära uppdrag: dricksvatten i Nicaragua, bibliotek i Mexiko, ömsesidig hjälp för Haiti.
  • Kultur- och sportaktiviteter: musik, karting, fotboll, volleyboll, salsa, anordnande av helger (skidåkning, europeiska huvudstäder).

  Våra campus deltar också i ErasmusDays och erbjuder en rad europeiska och internationella evenemang under hela året, ofta anordnade av våra studenter.

  Integrationsseminariet

  Året inleds med ett utbildningsintegrationsseminarium på campus. Detta seminarium låter dig känna din klass och de problembaserade och projektbaserade undervisningsmetoder som används på skolan.

  Integrationshelgen (WEI)

  Varje år anordnar ett team WEI. Det här viktiga evenemanget samlar nya studenter och de i högre år från varje campus för att hjälpa dem att lättare integrera.

  En exceptionell plats väljs alltid ut för WEI, där många sport- och fritidsaktiviteter erbjuds!

   Antagningar

   Grundnivå

   Grundnivån (femårigt ingenjörsprogram) är tillgänglig efter en vetenskaplig eller teknisk gymnasieutbildning motsvarande fransk gymnasieutbildning.

   Programmet består av två års grundutbildning (som inte leder till examen), följt av tre år på ett ingenjörsprogram, vilket leder till en ingenjörsexamen (Master's Degree).

   Graduate Level

   Graduate Level (treårigt ingenjörsprogram) leder till en ingenjörsexamen (Master's Degree). Det är tillgängligt efter en kandidatexamen, en kandidatexamen (bac+3) eller en CPGE (grundutbildningskurser för högre utbildning), såväl som vissa grundexamen bac +2 (yrkesutbildningskurser (BTS), tekniska examina (BUT2), Kandidatexamen bac+2) under vissa förutsättningar.

   Detta program är tillgängligt på franska eller engelska (Industrial Engineering eller Digital Science) på vissa campus.

   Forskarnivå

   Post-Graduate Level (Executive Post-Graduate Programs®) är ett 12-månaders program som gör att du kan förvärva en mycket specifik specialisering eller att förbättra dina kunskaper inom ett visst område. Det är tillgängligt efter en magisterexamen (bac +5), en kandidatexamen (bac +4) med minst tre års yrkeserfarenhet eller en motsvarande examen utomlands.

   Pathway

   Fransk Pathway

   • Akademiska krav:

   Du måste ha minst en kandidatexamen i det ämne du siktar på att läsa i magisterexamen, vilket inte inkluderar språk- och/eller naturvetenskapliga krav.

   • Språkkrav:

   På franska: A2-nivå enligt CEFR krävs. Om du inte har den här nivån kan du ta en intensiv språkkurs innan din ingenjörsväg börjar.

   På engelska: om du har en A2-nivå i franska krävs en bra nivå i engelska: IELTS > 6, TOEFL (pappersbaserat test) > 600, TOEFL (onlinetest) > 90, TOEIC > 850. Om du är en Fransktalande student eller om du har en nivå motsvarande B2 i franska, kravet på engelska är A2.

   Pre-Master's Pathway , i samarbete med nätverket 'n+i'

   • Akademiska krav:

   Du måste ha en kandidatexamen i det ämne du siktar på att läsa i magisterexamen, vilket inte inkluderar språk- och/eller naturvetenskapliga krav.

   • Språkkrav:

   På franska: A2-nivå enligt CEFR krävs. Om du inte har den här nivån kan du ta en intensiv språkkurs innan din Pre-Master's Pathway startar.

   Ta reda på mer om nplusis PIL (Language Integration Package).

   På engelska: om du har en A2-nivå i franska krävs en bra nivå i engelska: IELTS > 6, TOEFL (pappersbaserat test) > 600, TOEFL (onlinetest) > 90, TOEIC > 850. Om du är en Fransktalande student eller har en nivå motsvarande B2 i franska, kravet på engelska är A2.

   Stipendier och finansiering

   Campus Frankrike

   Beroende på din profil eller ditt ursprungsland kan du också vara berättigad till andra stipendier. Se Campus France-stipendiebroschyren.

   Excellence major

   Excellence-Major-stipendier delas ut baserat på exceptionella prestationskriterier till internationella gymnasieutexaminerade från nätverket av franska gymnasieskolor runt om i världen, så att de kan bedriva högre utbildning i Frankrike.

   FlyWire

   FlyWire, ett globalt betalningsmöjlighets- och mjukvaruföretag, erbjuder stipendier genom Flywire Charitable Foundation, som har åtagit sig att förbättra tillgången till kvalitetsutbildning och hälsovård. Stipendier delas ut till berättigade studenter för att hjälpa dem att hantera kostnaderna i samband med deras utbildning.

   Avenirs stipendium

   För studenter med spansk eller fransk-spansk nationalitet.

   DAAD-stipendier

   DAAD grundades i Heidelberg 1925 och har sedan dess blivit en av världens ledande finansieringsorganisationer för internationellt utbyte av studenter och forskare.

   FGYO

   Det fransk-tyska ungdomskontoret (FGYO) kan subventionera din vistelse.

   Platser

   • Lille

    Campus Arts et Métiers 8 Bd Louis XIV, 59000, Lille

    • Arras

     7 rue Diderot, 62000, Arras

     • Rouen

      80 rue Edmund Halley Rouen Madrillet Innovation Saint-Étienne-du-Rouvray , 76800 , Rouen

      • Reims

       7 bis avenue Robert Schuman, 51100, Reims

       • Nanterre

        93 boulevard de La Seine CS 40177, 92023, Nanterre

        • Caen

         Campus EPOPEA 4 place Boston CITIS bat. Ambassadeur Hérouville-Saint-Clair , 14200, Caen

         • Brest

          2 avenue de Provence, 29200, Brest

          • Le Mans

           44 avenue Frédéric Auguste Bartholdi, 72000, Le Mans

           • Orléans

            1 Allée du Titane, 45100, Orléans

            • Vandœuvre-lès-Nancy

             CESI École d’Ingénieurs 19 Avenue De La Forêt De Haye, 54500, Vandœuvre-lès-Nancy

             • Strasbourg

              2 allée des Foulons Parc des Tanneries BP 50016 Lingolsheim, 67380, Strasbourg

              • Saint-Nazaire

               24, le Paquebot, 44603, Saint-Nazaire

               • Nantes

                1 avenue Augustin Louis Cauchy La Chantrerie CS 10793, 44307, Nantes

                • Dijon

                 22 B rue du Cap Vert Quetigny, 21800, Dijon

                 • La Rochelle

                  Bâtiment Lab In’Tech 8 rue Isabelle Autissier Lagord, 17140, La Rochelle

                  • Angoulême

                   Pôle d’excellence 40 route de la Croix du Milieu La Couronne, 16400, Angoulême

                   • Lyon

                    La Doua 15 avenue Albert Einstein Villeurbanne, 69100, Lyon

                    • Grenoble

                     7 chemin du vieux chêne Inovallée Meylan, 38240, Grenoble

                     • Bordeaux

                      Immeuble le Phénix 264 boulevard Godard CS 90113, 33070, Bordeaux

                      • Toulouse

                       16 rue Magellan Labège, 31670, Toulouse

                       • Montpellier

                        Immeuble Le Quatrième Zone Aéroportuaire de Montpellier Méditerranée Mauguio, 34130, Montpellier

                        • Aix-en-Provence

                         La Canopée 390 Rue Claude Nicolas Ledoux, 13290, Aix-en-Provence

                         • Nice

                          13, avenue Simone Veil, 06200, Nice

                          • Pau

                           8 rue des Frères d’Orbigny, 64000, Pau

                           • Vandœuvre-lès-Nancy

                            Nancy - Spécialité Informatique de CESI 14-16 Allée de la Forêt de la Reine, 54500, Vandœuvre-lès-Nancy

                            • Assat

                             Pôle Aéropolis, Cours de l'Industrie, 1, 64510, Assat

                             • Nantes

                              Chem. de la Censive du Tertre, 44312, Nantes

                              Frågor