
Kurs in
Nivå 1: absoluta nybörjare Cookery School at Little Portland Street

Stipendier
Introduktion
Vår Absolute Beginners Kursen pågår en kväll i veckan under sex veckor. Om du vill ha en mer intensiv version av den här kursen, erbjuder vi även Absolute Beginners Intensiv, som löper intensivt under tre dagar.

Våra matlagningskurser för nybörjare tar dig från nybörjare till bra hem kock och lär dig de kunskaper du behöver för att laga mat med tillförsikt. Över 6 sessioner i denna kurs vi ska lära dig hur du laga en mängd olika stilar av mat och ger dig en stor repertoar av recept och tekniker för att använda varje dag. I slutet av varje klass du kommer att sitta ner och prova allt du har gjort, liksom återblick recepten med kockarna.
Session 1 - Soppor och bröd
Lär dig att göra några läckra soppor. När du kan göra en soppa, möjligheterna är oändliga. Läckra och näringsrik, soppor är den ultimata komforten mat och bra att piska upp en enkel lunch eller en middag starter. Minestronesoppa, borstj, gröna ärter och mynta soppa, svampsoppa, härmed tomatsoppa, Vichyoisse och butternut squash soppa är alla på menyn. Vi kommer också att visa dig hur man gör en kornbod bröd.
Session 2 - Stews
Du kommer att bli förvånad över hur många rätter är baserade på principen om en grundläggande gryta. Du kommer att lära dig hur man gör en klassisk Bolognese, ett lamm tagine, en kyckling cacciatore, en nötkött Bourguignon och en blandad bean ragu.
Session 3 - Roasts
När du har bemästrat en klassisk stek, kommer dina söndagar aldrig att bli detsamma! Crispy stekt kyckling, härmed grillat lamm, en traditionell rostbiff, grillat rotsaker och hela grillat potatis kommer alla att vara på menyn.
Session 4 - Sötsaker
Lär dig att göra perfekta choklad brownies, en grundläggande sockerkaka, mini maränger, apple samman och härlig kryddat smör kex. Göra läckra desserter är så mycket enklare än du tror och du kan wow dina vänner med dina nya bakning färdigheter!
Session 5 - Fisk och champagne
Aldrig skrämmas av tillagning av fisk igen. I denna introduktion till fisk, får du lära dig att göra grillad rödspätta och sås virgin, goujons och tartare sås, kokt fisk och persilja sås, potatismos och dauphinoise, makrill pate och en enkel fisksoppa med räkor och musslor.
Session 6 - Sallader, dressingar och grönt
Läckra sallader och dressingar blir en del av din repertoar. Lär dig hur man gör läckra dressingar - balsamic, senap, asiatiska och herbed. Du får också lära dig hur man gör potatissallad, vattenkrasse, päron och Stilton sallad med valnötsdressing, blandad bönsallad, bakade aubergine med chili och koriander, riven morot sallad, tabbouleh och en mozzarella och tomatsallad med basilika dressing. Också lära sig att laga en rad säsongs veg.