Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Introduktion

Målet med skolan är att lära människor att skapa sin egen framtid

Ett institut designat för köksförvandling

Det här är idén med vilken tre lärare från Barcelona började rita vad som nu är Culinary Institute of Barcelona, ett utbildningsprojekt för att utbilda de yrkesverksamma som ska leda 2000-talets kök och restauranger.

EN ANNAN TRÄNING FÖR PROFESSIONELLA SOM INTE VILL VARA SAMMA

Vi vet att vi lever i en värld som ständigt förändrar sitt paradigm, som kräver en ny typ av proffs som kan tillhandahålla värdefulla lösningar, där teknik, kreativitet och innovation är nyckeln. Av denna anledning har vi anpassat undervisningsmodellen som används i Silicon Valley, den digitala teknikens mecka, till internationell gastronomi. Det gör oss olika.

Den bästa upplevelsen i ditt liv

Culinary Institute of Barcelona är designad för att du ska få en unik och oupprepbar upplevelse, baserad på mångkultur, kreativitet och innovation.

Syn

Vi föds ur en förändring och vi fortsätter att förändras i det oändliga. Förändring är synonymt med evolution. Och träning måste också tjäna till det: att växa och utvecklas.

I åratal har samhället tvångsmässigt tenderat att överskatta kunskap. Den insisterar till frustration på att sätta press på unga i sina studier, utan att odla deras värderingar, färdigheter och attityder. Och det är ett stort misstag.

I traditionella utbildningscentra värderas eleverna inte för vad de är riktigt bra på, utan för vad de förväntas kunna. Färdigheter som fantasi, kreativitet, vältalighet och till och med intelligens (tvivlaren) bestraffas. De är inte motiverade eller tränade att vara innovativa, utan tränas från det förflutna för det förflutna, utan att tänka på framtiden.

På CIB lär vi oss att förbättra, att ifrågasätta, att föreställa oss, att söka och hitta nya möjligheter med hjälp av vårt intellekt, vilket inte precis är särskilt rationellt utan absolut känslomässigt.

Vi lär att göra saker mer än att veta saker. Vi lär att älska och att överleva, och att inte acceptera det som är etablerat. För vi vet att det som är etablerat är tillfälligt och många gånger till och med felaktigt.

Vi är besatta av att förbättra våra undervisningsrutiner så att våra unga människor kan övervinna förändringsscenarier, göra dem till sina egna och veta hur de kan anpassa sig till nya omständigheter med absolut lätthet. Vi försöker lära oss att sätta, sträva efter och uppfylla mål, att inte vara rädda för att göra misstag. För bara de som är villiga att ha fel är kapabla att göra verkligt underbara saker.

Det är därför vi skapade CIB. Att göra det.

Ferran Fisas

träningsmodell

Vi baserar vår metodik på 6 axlar som tillåter utbildning av ledare som är kapabla att framgångsrikt möta 2000-talets utmaningar.

1. Utmaningsbaserat lärande

En pedagogisk modell som:

 • Det utsätter studenten för verkliga problem, gynnar utvecklingen av deras transformerande ledarskapsförmåga och gör dem mer konkurrenskraftiga i dagens värld.
 • Det skapar motivation och en känsla av prestation.
 • Kopplar eleven samman med omgivningen, så att ett påtagligt värde skapas.
 • Det erbjuder utmanande upplevelser som utvecklar entreprenörskap och mänskligt sinne.
 • Det är upplevelsebaserat, samarbetande och integrerar kunskap.

2. Flexibilitet

Av denna anledning: flexibilitet är ett levande koncept, uppenbart i alla våra anläggningar. Undervisning, aktiva och dynamiska rum där eleven är i centrum. Och så:

Våra klassrum förändras. Med stolar som inte bara är stolar, utan en mobil personlig arbetsyta som anpassar sig efter varje elevs och varje klass egenskaper.

Alla våra elever har ett intelligent översättnings-PILOT-headset som låter dem prata och följa klasser på sitt modersmål. Inga ledningar eller komplikationer.

Det finns också tid för eleven och deras klasskamrater att arbeta på egen hand.

3. Inspirerande lärare

Vi vet att även om det är förnuftet som lär, så lär man sig av känslor. Det är därför var och en av våra lärare:

 • Han lever passionerat den pedagogiska erfarenheten, och det märks.
 • Han är intresserad av eleven, utmanar, vägleder och främjar hans utveckling.
 • Han sticker ut som akademiker och ledare inom sitt ämnesområde, är innovativ och drar nytta av tekniken.
 • Delta aktivt och formellt i deras professionella, affärsmässiga, akademiska och sociala miljö.
 • Han har ett nära band med eleverna, han är ett gott exempel och sätter spår i dem.

4. Minnesvärd upplevelse

Våra studenter tillbringar minst ett år hos oss och under utbildningen upplever de:

 • En global, mångsidig och mångkulturell lärandegemenskap.
 • Akademiska och professionella praktiker på och utanför campus.
 • Elevutvecklingsaktiviteter som ger en mångfald av utmaningar och uppmuntrar kompetensutveckling.
 • Schema för 360º-utbildningen som vi erbjuder vars huvudmål är framgång 5

5. 360º träning

Vi är inte nöjda med att vara kunskapsförmedlare, alla våra elever får 360º utbildning.

Kunskap: teknologi, produkt och hantering

Färdigheter: för att hantera affärer, andra människor och sig själva.

Attityder: ledarskap, socialt och professionellt.

Möjligheter: för ett erkännande av miljön och av sig själva.

För det är när dessa fyra cirklar konvergerar som framgång inträffar.

6. Tillgänglighet och transparens

Tillgänglighet och transparens i alla typer av enheter som smartphones eller bärbara datorer

All CIB-kommunikation, mellan lärare och mellan elever, är tillgänglig och tillgänglig 24 timmar om dygnet under hela året.

 • Personliga, grupp- och allmänna snabbmeddelanden.
 • Arkiv av videor, ljud och dokument.
 • Video och ljud i realtid.
 • Det är enkelt, det är Facebook Workplace.

Mer än matlagning: VI LÄRAR ATT SKAPA

 • UPPTÄCK - Analys blir vision
 • DESIGN - Vision blir en idé
 • LEVERERA – Idén blir verklighet

På CIB är vi engagerade i designtänkande. En process, med tydliga stadier och mål, som strävar efter att maximera den kreativa impulsen och rikta den mot generering av resultat och skapande av innovativa produkter. En metodik utvecklad av IDEO.

VI LÄRAR ATT SAMARBETA

På CIB lär vi våra elever vikten av att arbeta tillsammans för att uppnå sina mål. Våra arbetsgrupper består av åtta personer med olika kulturella, geografiska och språkliga influenser. Vi främjar interkulturalitet och utbyte av koncept, föreskrifter och fördomar som hjälper våra elever att hålla sina sinnen mycket mer öppna och villiga att förändras.

VI LÄRAR ATT VÄXA

På CIB skapar vi ledare. En ledare är en som andra följer för att de litar på honom. Av denna anledning odlar vi hos våra elever de värderingar och attityder som kommer att hjälpa dem att inte bara leva sitt eget liv, utan också i sina arbetslag. För att göra detta ger vi dem färdigheter som syftar till att anpassa sig till ständiga förändringar, sådana som gör att de kan utvecklas fullt ut oavsett de paradigmförändringar som kommer. Vi skapar förändringens protagonister.

Campus funktioner

Den internationella skolan utformad för att vara den bästa formativa upplevelsen i ditt liv.

  Antagningar

  Starta din antagningsprocess

  1

  Välj ditt program

  På alla våra programsidor kan du ladda ner mer information, begära mer information och till och med boka ett samtal från en rådgivare för personlig vägledning.

  2

  Skicka din ansökan om antagning

  När du känner dig säker nog, fyll i antagningsformuläret. Det är ett av de viktigaste stegen för att gå vidare, positionera dig själv och ta dig till nästa steg i din kandidatur. Ta dig tid att tydligt skriva vad du vill uttrycka.

  3

  Din utvärderingsintervju

  Om vi är imponerade, du går vidare till bedömningsintervjufasen, som kommer att vara online och vid en tidpunkt som passar dig. Kom ihåg det, efter intervjun, du kommer att ha ungefär en månad på dig att formalisera din anmälningsmånad för att formalisera din registrering, så du bör bara ta detta steg när du vet att du kan göra åtagandet. Skynda dig inte; gör det i rätt ögonblick.

  4

  Antagningskommittén

  Antagningskommittén sammanträder en gång i veckan och granskar din ansökan. Vi analyserar din livserfarenhet, din entreprenörskaraktär, dina attityder till kreativitet, innovation, och vår undervisningsmodell.

  5

  Registrering

  Efter att ha fått ett meddelande om godkännande, du kommer att ha fram till fredag samma vecka för att bekräfta din bokning och 14 dagar att registrera dig. Detta kommer att starta dig på din väg till att bli en CIber.

  Ranking

  En av de bästa skolorna att studera gastronomi: https://www.chefspencil.com/13-best-culinary-schools-in-the-world/

  Platser

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Frågor