Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Introduktion

Historia och aktuell fokus

Universitetets och fakultets historia började med grundandet av jordbruksavdelningen vid tjeckiska tekniska universitetet i Prag 1906, genom förordning av kejsaren Franz Joseph. Professor Stoklasa, en ledande person inom jordbruksvetenskap vid den tiden utsågs till den första dekanen.

Universitetet inrättades som ett oberoende organ genom statligt dekret den 8 juli 1952. Agronomiska fakulteten, som den kallades vid den tiden, var en av tre grundande fakulteter i detta nya universitet. Sedan dess har fakulteten varit huvudcentrum för utbildning och utbildning av experter, främst för jordbruksföretag, forskning och statliga förvaltningar.

På senare tid utökade fakulteten sitt fokus och bytte 2005 namn till Fakulteten för agrobiologi, livsmedel och naturresurser (FAFNR). Detta namnbyte kännetecknar övergången från främst jordbruksutbildning och forskning till ett bredare fokus som omfattar nya frågor inom naturresursförvaltning och livsmedelskvalitet.

Kandidater från fakulteten är anställda inom jordbruk, trädgårdsodling, djuruppfödning, växtskydd, kvalitet på jordbruksprodukter, jordbruksföretag, naturresurshantering, avfallshantering, landskapsarkitektur, landsbygdsutveckling och andra områden av betydelse för den nationella ekonomin. Våra akademiker hittar jobb inte bara som chefer utan kan arbeta inom statsförvaltning, forsknings- och högre utbildningsinstitutioner eller som privata entreprenörer.

Vilka vi är

Med nästan 4 000 studenter och 300 anställda är FAFNR den näst största fakulteten vid Czech University of Life Sciences (CULS) och den största fakulteten med liknande inriktning i Tjeckien, erkänd och respekterad både hemma och utomlands.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder högkvalitativ utbildning inom ett brett utbud av kandidat-, master- och doktorandprogram. Ett antal studieprogram erbjuds som fokuserar på jordbruks- och trädgårdsodling, trädgård och landskapsarkitektur, uppfödning av sällskapsdjur, hållbar användning av naturresurser, mat och mänsklig näring och många andra. Vi bedriver omfattande forskning, vilket är en förutsättning för ackreditering av våra utbildningsprogram och möjliggör en hög praktisk utbildning med aktivt deltagande av studenter. Vi upprätthåller ett nära samarbete med de ledande branschproducenterna och tjänsteleverantörerna, där vi implementerar resultaten av tillämpad forskning och våra akademiker kan hitta jobb.

Vår långsiktiga strategi

Vårt mål är att uppnå excellens och brett erkännande inom våra specialiseringar. Därför lägger vi betydande investeringar i teknisk infrastruktur. Vi förespråkar kontinuerlig strävan efter förbättrade vetenskapliga och pedagogiska kvalifikationer hos våra anställda och stöder högkvalitativa resultat av arbete som är jämförbara med internationella standarder. Ett ökande antal och kvalitet av vetenskapliga publikationer, högutbildade akademiker, stimulerande efterfrågan på vårt deltagande i internationella konsortier och nätverk och upprätthållande av permanent samarbete med branschledare, är bland våra nyckelmål och fungerar som viktiga indikatorer för vår framtida inriktning.

Statistik

Idag är fakulteten för agrobiologi, livsmedel och naturresurser en modern och respekterad utbildnings- och vetenskaplig institution, som rymmer mer än 4000 studenter och 300 anställda, med en stark position hemma och utomlands.

    Campus funktioner

    Våra byggnader är välutrustade med moderna faciliteter och på grund av en hög nivå av kontinuerlig teknisk och personlig utveckling har fakulteten blomstrat under sin 110-åriga tradition av att tillhandahålla utbildning och forskning inom området jordbruk, livsmedel och naturresurser.

      Platser

      • Prague

        Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

      Frågor