Diplom i gästfrihet - Hotel and Restaurant Operations Management
Durham College
Nyckelinformation
Campus läge
Whitby, Kanada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 terminer
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 5 332 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* År ett inrikes: $ 5,332 (CDN); År ett internationellt: $ 15,970 (CDN). Ytterligare kostnader kan vara tillämpliga.
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Bli en del av ett av världens snabbast växande industrisegment. Hotell, orter, restauranger, kryssningsfartyg, kasinon, nöjesställen och konferenscenter dra nytta av allt fler resenärer från hela världen. Lär dig de grundläggande operativa färdigheter och hanteringstekniker som arbetsgivare värdesätter i denna livliga verksamhet. Utforska de olika karriärvägarna som är tillgängliga för dig, eftersom du släpper ut din passion för högkvalitativa kundservice och lönsam affärsverksamhet i gästfrihet. Världen av boende, mat och dryck, resor och turism är din att upptäcka.
Programmet fokuserar på förvaltning av hotell, restaurang och turism företag och är utformad för att ge dig en grundlig grund för de yrkeskunskaper som krävs för att starta en karriär inom dessa sektorer. Med tanke på gästfrihetsbranschens praktiska natur är alla kurser utformade för att ge dig aktiva möjligheter till lärande, inklusive laboratorier för mat och dryckesberedning samt service och reception, tillsammans med många fallstudier och simuleringsövningar. Byggd på tre viktiga teman - lönsam affärshantering, exemplarisk kundservice och en uppskattning av hållbar hantering av gästfrihet - varje kurs tar dig till en undersökning av de olika affärsområdena inom servicebranschen, inklusive:
- Catering
- Kundservice
- Evenemangsplanering
- Finansiell och personalhantering
- Matservering
- Hotellverksamhet
- marknadsföring
- Restaurangverksamhet
- Företagande
Lagarbete, effektivt beslutsfattande, kritiskt tänkande och ledarskapsförmåga utforskas under år 1 och betonas också under hela programmets andra år. Du kommer också att delta i en Capstone-kurs i Semester 4 som är utformad för att ge dig möjlighet att tillämpa de färdigheter du har förvärvat genom hela programmet eftersom du driver ett fullservicehotell genom ett robust simuleringsprogram.
För att utveckla en bättre anknytning till industrin och vidareutveckla dina färdigheter, kommer du att bli inbjuden att ansöka om co-op-alternativet under din första term. Kvalificerade studenter kommer att slutföra en fyra månaders betald arbetstid på sommaren mellan andra och tredje terminen av programmet. Studenter kan också välja att slutföra en 80-timmars fältplacering för att få arbetslivserfarenhet under sin fjärde termin.
Hospitality - Hotel and Restaurant Operations Management-programmet erbjuds på Whitby campus, hemma för högskolans nya W. Galen Weston Center for Food. Denna otroliga nya inlärningsmiljö ger tillgång till toppmoderna laboratorier, klassrum och mötesrum som är utformade för att ge dig bästa möjliga lärandeupplevelse.
Studenter i detta program kommer att dra nytta av att arbeta och lära sig i Bistro '67, en fullservice, gröncertifierad undervisnings- och inlärningsrestaurang som drivs av personal och studenter.
Samarbetsutbildning (co-op) ( tillgänglig - endast september intaget)
Det bästa sättet att lyckas i ditt fält är att fördjupa dig i det! Co-op är ett utmärkt sätt att bygga upp ditt professionella nätverk, utforska karriärvägar och tillämpa läromedel i verkliga arbetssituationer. Co-op är en modell av utbildning som integrerar akademiskt lärande med arbetsplatsinlärning inom områden som är relevanta för våra elevernas akademiska och personliga mål. På samma sätt som en akademisk kurs är arbetsvillkor en obligatorisk del av denna form av erfarenhetslärande.
Studenter som börjar i Hospitality - Hotel and Restaurant Operations Management Diploma-programmet i september kommer att bli inbjudna att ansöka om co-op-alternativet under sin första akademiska semester. Inträde till samarbetsalternativet är begränsat och processerna för att säkra en arbetstid är konkurrenskraftiga. Studerande som kvalificerar sig för co-op kommer att vara berättigade att slutföra en fyra månad, betald arbetsperiod mellan andra och tredje terminen i sitt program.
Stöd är tillgängliga via Co-op-kontoret för att hjälpa eleverna att säkra sina arbetsvillkor. Dessutom har co-opkontoret kontakt med medarbetare och deras arbetsgivare under arbetsvillkoren för att hjälpa till med eventuella frågor. Efter avslutad arbetsperiod återvänder samarbetselever till campus för att slutföra sina sista två akademiska terminer av programmet innan de examineras.
Förkunskapskrav
- Ontario Secondary School Diploma (OSSD) eller Äldre Studentstatus
- Betyg 12 Engelska (C eller U)
Kostar
År ett avgifter |
Kurser
Semester 1
- Kommunikation för Business I (COMM 2204)
- Datorer för gästfrihet (COMP 1210)
- Kundtjänst (CSRV 2200)
- Culinary Theory I (CULI 1200)
- Culinary
- Livsmedelssäkerhet och sanering (MAT 1200)
- Kulinarisk Nutrition (NUTR 2200)
- Introduktion till turism
Semester 2
- Redovisning för gästfrihet (ACCT 1208)
- Dryckesverksamhet (BEV 2200)
- Karriärplanering (CAPL 4200)
- Hotel Operations (HOOP 2200)
- Menyplanering (MENU 2200)
- Hospitality Marketing (MKTG 4210)
Semester 3
- Catering och evenemangsplanering (CEP 3200)
- Mat Service Operations (FOOP 2200)
- Field Placement Workshop (FWKW 3200)
- Allmänutbildning valfri (GNED 0000)
- Hospitality Finance (HOSF 3200)
- Hantera lag
- Human Resource Management For Hospitality (HRM 4205)
Semester 4
- Entreprenörskap (ENTR 4203)
- Fältplacering-Hmgt (FWK 3200)
- Allmänutbildning valfri (GNED 0000)
- Allmänt valfritt kredit (GNED 1000)
- Hospitality Capstone Project (HCAP 4200)
- Risk
Kurser och kursbeskrivningar kan ändras.
Karriärmöjligheter
Vad du kan vara:
- Gästservicerepresentant
- Restaurangchef
- Concierge
- Front office supervisor
- Hotell chef
- Försäljningschef
- Bankettmästare
- Nattrevisor
- Hushållsansvarig
- Mat och dryck övervakare
Där du kan arbeta:
- Hotell
- Restaurang
- Konferenscenter
- Tillflykt
- Golfbana
- Händelse eller idrottsplats
- Kryssningsfartyg
- Fritidsaktiviteter
- Spelorganisation eller kasino
- Långsiktiga vårdanläggningar
Experientiellt lärande
Fältplacering
Elever som fyller en fältplacering kommer att delta i en 80-timmars obetald arbetserfarenhet under fjärde terminen. Detta kommer att ge möjlighet att integrera teori med övning under ledning av en branschprofessor. Eleverna arbetar på hotell, restauranger, cateringfirma, matserviceverksamhet, golfbanor, turism eller andra platser, och tillämpar sina färdigheter från klassrummet på jobbet.
På campusaktiviteter
Från studentfokuserade speciella evenemang till sysselsättning i W. Galen Weston Center för Foods restaurang- och cateringverksamhet till speciella projekt finns det otaliga möjligheter för studenter att vidareutveckla sina studier utöver laboratorierna.