
Diplom in
Expertdiplom i franska konditorier Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie

Stipendier
Introduktion
Detta mycket fokuserade tvåmånadersprogram är designat för konditorier som vill påskynda sin karriär och är inspirerad av kocken Alain Ducasses filosofi kring högkvalitativa produkter och en naturlig och hållbar strategi för konditorivaror.
Du kommer att spendera 90% av din tid i praktiska workshops, undervisade av Meilleurs Ouvriers de France och världsmästare inom konditorivaror. Du kommer att förvärva och behärska avancerade bakverkfärdigheter och -tekniker, samtidigt som du upptäcker moderna och ikoniska bakverk, naturliga och hälsosamma efterrätter, konstnärliga bakverk samt glass och sorbeter. Design- och fotograferingskurser, tillsammans med ett företagsbesök, ingår också i detta fullsatta program.
Varaktighet: 2 månader
Jobb och karriärmöjligheter:
- Chef för konditor
- Konditor / instruktör för konditor
- Konditorproduktionschef
- Entreprenör / konsult
- Matförfattare och kritiker
Programstruktur:
- Pastry Arts Advanced Techniques - 2 veckor
- Ice Cream & Sorbets - 1 vecka
- Viennoiserie - 1 vecka
- Naturliga och hälsosamma efterrätter - 1 vecka
- Choklad & konfektyr - 1 vecka
- Konstnärliga mästerverk - 2 veckor
Startdatum: 1 mars 2021/31 maj 2021/05 juli 2021