
Diplom in
Franska pastry Arts Diploma Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie

Stipendier
Introduktion
Med en högt kvalificerad fakultet inklusive inflytelserika konditorer, Meilleurs Ouvriers de France och världsmästare inom sin disciplin är detta en riktig toppklass i konditorier. Det är ett måste för alla som brinner för fransk konditorivaror och desserter, såväl som de som vill förskynda sin karriär eller bli företagare.
Lärs över sex intensiva och mycket uppslukande månader, kommer du att lära dig alla tekniker - traditionella och moderna - som skiljer franska konditorier från resten. Du skapar konditorivaror och cocktails, gastronomiska desserter, klassiska och moderna ent-remets, petits fours och chokladbitar, bland andra skapande skapelser.
Jobb och karriärmöjligheter:
- Entreprenör
- Konditor / konditorkonsult
- Konditorinstruktör
- Matleverantör
- Verkställande chef för konditor
- Matförfattare och kritiker
Varaktighet: 6 månader 2-månaders obligatorisk praktik
Programstruktur:
- Franska konditorivaror - 10 veckor
- Tea Time & Travel Cake - 1 vecka
- Bread & Viennoiserie - 1 vecka
- Entréer, individuella kakor och hälsosamma efterrätter - 4 veckor
- Restaurangdesserter - 1 vecka
- Choklad & konfektyr - 2 veckor
- Glass & Sorbet - 1 vecka
- Artistic Pastry & Buffets - 2 veckor
Förkunskapskrav:
Ingen tidigare examen eller erfarenhet krävs
för standardexamensbevis
18 år minimum
Att tala flytande på engelska
Datum: Från 9 november, 2020 - 23 april 2021 / Från 1 mars 2021 till 30 juli 2021