Keystone logo
ESME

ESME

ESME

Introduktion

ESME : Anden av innovation utan gränser

ESME grundades 1905 och är en privat, ideell skola under överinseende av ministeriet för utbildning och forskning. Skolan har en lång tradition av att utbilda ingenjörer med en bred och välutvecklad grund som gör att de utan svårighet kan ta sig in på alla aspekter av ingenjörsarbetsmarknaden.

En erkänd teknikskola

Medlem av konsortiet av de bästa franska skolorna inom teknik och affärer «Grandes Ecoles», ESME är också en undertecknare av Erasmus Charter for Higher Education och medlem i «n+i»-nätverket, det internationella nätverket av ingenjörsskolor.

ESME :s uppdrag är att utbilda ingenjörer genom toppmodern forskning. Vi strävar efter att bidra till att främja vetenskaplig kunskap och bredda vår undervisning genom industriella och internationella partnerskap.

71902_71901_rsz_axellericci_coreedusud.jpg

Studentliv i Frankrike

Rekreation spelar också sin roll på ESME med många studentklubbar, allt från sport till musik och vin. De många sociala aktiviteterna som anordnas inom skolan representerar utmärkta tillfällen att uppleva det franska sättet att leva och träffa nya vänner.

Dessutom ökar skolans omfattande nätverk av alumner och kontakter i branschen internationella möjligheter till praktik och karriär utomlands.

Grundforskning

ESME ger möjligheter för alla studenter att vara nära involverade i spetsforskning. Faktum är att den tvärvetenskapliga fakultetspersonalen på hög nivå är engagerad i tillämpad forskning genom industriella och grundläggande kontakter, såväl som till akademisk forskning inom vår grundforskning. Forskningsområden täcker ett stort antal ämnen från energisystem till till exempel medicinsk bildbehandling eller kriminalteknisk vetenskap.

Partnerskap inkluderar internationella grupper och nystartade företag, såväl som prestigefyllda nationella institutioner som INSERM (National Institute for Health and Medical Research) eller CNRS (National Institute for Scientific Research). Studenter förknippas med dessa forskningsaktiviteter genom praktik och projekt. De flesta masterstudenter genomför ett FoU-projekt i samarbete med ett företag eller ett forskningsinstitut under ledning av en fakultetsmedlem.

Platser

  • Paris

    ESME 34 Rue de Fleurus, 75006, Paris

Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor