Keystone logo
© CODE
Fashion Design Institut

Fashion Design Institut

Fashion Design Institut

Introduktion

Fashion Design Institute grundades i Düsseldorf 2008 och är nu en av de bästa skolorna i världen. Ett omfattande program erbjuds här där arbetsteknik lärs ut och första yrkeserfarenhet samlas in och konsolideras i inlärningsprocessen. Internationella modedesigners, modejournalister & stylister och modemarknadschefer utbildas på modeskolan

Institutets huvuduppgift är att ge varje student en grundläggande kunskapsbas, praktiska färdigheter och erfarenhet av att arbeta med experter från modebranschen.

Sedan 2014 har Fashion Design Institute listats som den enda tyska modeskolan bland de bästa 50 skolorna i världen av Business of Fashion (BOF), CEO World och Forbes Magazine (USA).

Våra styrkor

 • En läroplan anpassad för industri och egenföretagande
 • Snabb respons på branschkrav
 • Den enastående kvaliteten på föreläsarna som arbetar i branschen
 • Inställda lektioner kommer att flyttas om
 • Starkt nätverkande med modebranschen
 • Exceptionella gästföreläsare från kända modehus (t.ex. Vivien Westwood, Schiaparelli, etc.)
 • Årlig utställning i Düsseldorf
 • Sista show i Paris under Haute Couture Fashion Week
 • Utflykter och workshops på kända företag (t.ex. Chanel, van Cleef och Appel)

Vi stödjer dina drömmar

Var inte rädd för att visa oss ditt arbete och dina teckningar vid en intervju! Våra erfarna föreläsare tar fram många dolda talanger! Vi finns här för att stötta dig i din personliga utveckling!

Eftersom vi erbjuder olika kurser, såsom internationell modedesign, modejournalistik & stylist, och mode management/marknadsföring, kommer du att lära känna och uppskatta klasskamrater från alla discipliner.

Vad förväntar vi oss av dig?

Naturligtvis förväntar vi oss hårt arbete från dig, kärlek till mode, fantasi, viljan att utveckla dig själv och framför allt roligt! För förutom att vi lär oss och förbereder oss för modevärlden så missar vi aldrig att ha kul! När du interagerar med de andra eleverna märker du redan från början: Vi är den perfekta modefamiljen för alla modeälskare.

Antagningar

För att registrera dig vid Düsseldorfs modeskola måste du ha minst en teknisk högskola eller gymnasieexamen. Om du har särskild konstnärlig talang räcker det med gymnasieexamen. Minimiåldern för sökande är 16 år.

För att ansöka till Fashion Design Institute måste du skicka in en ansökningsmapp utöver CV i tabellform och relevanta intyg. Detta måste innehålla fem papper. Oavsett om det är teckningar, collage, skulpturer, illustrationer, fotografier, bloggar eller handgjorda, kreativa föremål är upp till den sökande.

Ansökningsfoldern representerar så att säga den sökandes visitkort och är ett mer avgörande ansökningskriterium för Düsseldorf Fashion School än betygen i ett avgångsbevis. Alla som vill studera mode bör ha en hög nivå av kreativitet, passion och innovation.

Varför studera på Fashion Design Institut</p>

Mode är mycket mer än att bara kunna skapa.

Våra kurser förbereder dig för en karriär inom modebranschen och erbjuder dig den perfekta plattformen för din personliga och professionella utveckling.

Vi öppnar upp de bästa karriärmöjligheterna för dig på nationell och internationell nivå!

Våra studenter var eller är i följande hus: Gucci, Giambattista Valli Paris, Chanel, Roberto Cavalli Milan, Marchesa NY, Peter Pilotto London, Victor&Rolf, Balmain Paris, InStyle, Harpers Bazaar, Alexis Mabille.

Våra professionella föreläsare ger dig utmärkt kunskap och följer dig på vägen mot att utveckla din maximala kreativa potential.

Dina möjligheter på vårt institut är lika olika som din personlighet: Designa din kollektion! Lansera din modetidning! Med hårt arbete, ambition och beslutsamhet kan du uppnå nästan vad som helst med oss. Vi främjar din individuella utveckling och hjälper dig att växa som personlighet.

Campusliv och faciliteter

Våra lektioner äger rum i ljusa, trevliga och moderna rum, där vi erbjuder dig gott om utrymme för kreativitet! Där kan du arbeta i den interna fotostudion, skapa mönster, sy, arbeta på datorn och mycket mer - det finns inga gränser för kreativiteten!

Platser

 • Düsseldorf

  Kölner Landstraße, 423 A, 40589, Düsseldorf

Frågor