Keystone logo
© TESS
FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

Introduktion

FERRANDI Paris är en gästfrihetsskola, medlem i Conférence des grandes écoles (CGE, som utbildar eliten inom gastronomi och gästfrihet till att bli förnyelseaktörer i Frankrike och utomlands. FERRANDI Paris skapades för 100 år sedan, som en högre utbildningsinrättning ( EESK) som tillhör CCI Paris Ile-de-France Education.

Skolan har flera generationer av framstående kockar och kulinariska och gästfrihetschefer, kända för sina signatur kulinariska verk och talang för innovation.

Skolan är erkänd för sin spetskompetens på alla ställen och vid alla tidpunkter, och erbjuder utbildningar som fokuserar på att bemästra grunderna, förmågan att förnya, förvärva ledar- och entreprenörsfärdigheter och öva i verkliga situationer:

FERRANDI Paris är mer än en skola, en plats för upptäckter, inspiration och utbyte som blandar mat, management, konst, vetenskap, teknik och innovation. Den förenar de största namnen i branschen kring utmaningarna med förnyelse inom besöksnäringen och kulinarisk kreativitet.

En fanbärare av den franska gästfrihetskonsten och medlem av Interdepartmental Council of Tourism, Atout France Strategic Committee och Conference of Excellence in Tourism, lockar skolan elever från hela världen varje år.

uppdrag

Utbilda skådespelare för förnyelse i gastronomi och gästfrihet

 • Erbjud sunda, omfattande och erkända utbildningar för alla yrken inom gastronomi och hotelladministration, för att tillhandahålla skräddarsydda lösningar som möter sektorns behov
 • Följa omvandlingen inför nya konsumtionsmönster, digitalisering, teknisk utveckling och regulatorisk utveckling och nya ledningsmetoder.
 • Bidra till entreprenörsframgången för yrkesverksamma inom catering- och besöksnäringen, såväl som de som vill förbättra sina färdigheter eller byta karriär.

Vårda ambitioner

 • Förmedla smaken för spetskompetens till våra elever och lärlingar tillsammans med vår unika expertis som kombinerar tradition och innovation
 • Främja undervisning och ett tänkesätt som stimulerar rigoritet, nyfikenhet, fräckhet och viljan att förnya
 • Identifiera och uppmuntra talang så att varje person får en rik och inspirerande lärandeupplevelse, både individuellt och kollektivt, för att låta dem få förtroende för sina förmågor och göra de bästa valen för sin karriär.

Försvara och dela vårt kulturarv

Sprid franska kulinariska färdigheter och gästfrihet, som är en del av vårt kulturarv, för att inspirera till nya yrkesval och ta fram nya talanger.

värden

FERRANDI Paris erbjuder unika kurser och support

Var och en av våra akademiker är en önskvärd kandidat för företag: tekniskt felfri, ansvarsfull, kan arbeta i ett team och implementera nya, kreativa och effektfulla förslag.

Vår undervisning är uppbyggd kring 6 nyckelvärden:

 • Höga standarder för bränsleambition
 • Kreativitet att utmana koder, leda initiativ och sticka ut
 • Generositet för att öka självförtroendet, drivkraften för framgång
 • Gemytlighet för att uppmuntra utbyten och laganda
 • Ansvar för att ta upp utmaningarna med hållbar utveckling inom våra yrken
 • Integritet all vinst återinvesteras i utbildning av elever och lärlingar i enlighet med vårt historiska uppdrag att tjäna allmänheten

Excellens, på alla områden och vid alla tidpunkter

 • I palats, livsstilshotell, Michelin-stjärniga restauranger, bistronomi och matservering
 • I högkvalitativ matlagning och boende
 • Att respektera människor och miljö

En skola som är öppen för mångfald

Vi välkomnar unga studenter från olika bakgrunder från hela världen, som erbjuder kvalifikationer inom matlagning, gästfrihet, service och bordskonst, samt tar emot proffs som strävar efter att förbättra sina färdigheter eller byta karriär.

Det viktiga är din passion för de krävande yrken som vi ger utbildning för, din nyfikenhet och din uthållighet.

Statistik

 • Internationella studenter:

  8%

 • 0
 • Förhållande mellan student och fakultet:

  12 till 1

Campus funktioner

Paris Campus

En ledande destination för affärs- och fritidsresenärer över hela världen, Paris är FERRANDI Paris historiska hem, i hjärtat av regionen Île-de-France, med nästan 2 500 klassificerade hotell och 2 300 restauranger.

I hjärtat av stadsdelen Montparnasse och Saint-Germain-des-Prés

25 000 kvm klassrum och laboratorier på Ferrandis historiska Campus
Ett campus beläget i hjärtat av Paris, nära de mest kända platserna; restauranger och monument
Ett program designat av proffs inom det franska köket & bakverk och pedagogik

Dijon Campus

Dijon, huvudstad i regionen Bourgogne-Franche-Comté i centrala östra Frankrike, är ett kulturellt resmål par excellence. Officiellt erkänd som en "City of Art and History", den har ett stort 97 hektar stort skyddat område.

FERRANDI Paris , Dijon campus, en unik och modern byggnad i hjärtat av staden

Inbäddat i Bourgogne, precis intill hjärtat av den berömda staden Dijon och 1 km från vingårdarna, är vårt helt nya campus en del av den nya Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin.

Saint-Gratien Campus

Vid porten till Montmorency-dalen och elva kilometer norr om Paris ligger Saint-Gratien nära områden med hög ekonomisk aktivitet.

Saint-Gratien Campus, 5 000 m² toppmodern teknisk utrustning

Saint-Gratiens campus byggdes 2014 av CCI Paris Ile de France och har en yta på 5 000 m² och är utrustad med toppmoderna tekniska faciliteter. Byggnaden är en del av en High Environmental Quality (HEQ)-metod, med en Low Energy Building-märkning.

  Antagningar

  FERRANDI Paris erbjuder flera program som helt undervisas på engelska både i Hospitality Management och Culinary Arts för internationella studenter.

  Steg 1 – Onlineansökan

  Vänligen fyll i ansökan i avsnittet "ansök här" på vår webbplats som kan nås genom att klicka här:

  • Kopia av högsta intjänade examen
  • Passkopia
  • Meritförteckning
  • Personligt brev
  • Referensbrev (om tillämpligt)
  • Kopia av eventuellt erhållet kulinariskt certifikat eller examen (om tillämpligt)
  • Betalningsbevis för ansökningsavgifter (om tillämpligt)
  • Bevis på engelska flytande (valfritt men rekommenderas)

  Observera att för att följa ett internationellt program i kulinarisk konst på FERRANDI Paris måste du vara minst 18 år gammal när ditt program börjar.

  Dokument måste översättas till engelska av en officiell översättare. Kopior accepteras, dock kan originalhandlingar begäras.

  När du har skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail och din fil kommer att granskas av vårt antagningsteam.

  Steg 2 – Urvalsintervju (beror på programmet)

  Kvalificerade kandidater för de intensiva och avancerade professionella programmen är inbjudna till en 20 till 30-minuters online urvalsintervju med en antagningsansvarig.
  Målet med detta möte är att bättre förstå kandidatens bakgrund, karriärmål och motivation att gå med i FERRANDI Paris .
  Observera att kandidater till avancerade program också ställs tekniska frågor om programmets område de ansöker om (franskt bakverk eller franskt kök) under intervjun. Detta är viktigt eftersom programmet riktar sig till erfarna proffs som redan behärskar grundläggande tekniker.

  Steg 3 – Antagningsjuryn

  Vi håller antagningsjury varje vecka. Antagningsnämnden kommer att träffas för att granska din ansökan i detalj, såväl som feedbacken från din urvalsintervju. Vi kommer att överväga alla formella aspekter av din ansökan, inklusive din akademiska bakgrund, yrkeserfarenhet och internationell exponering, samt ett motivationsbrev och, om tillämpligt, ett rekommendationsbrev.

  Steg 4 – Antagningsbeslut

  Beslut fattas nästan varje vecka och kandidaterna meddelas inom 48 timmar efter antagningsjuryn. Våra antagningsrepresentanter kommer att meddela dig om dina resultat via ett officiellt brev via e-post. Om ett positivt resultat, förutom ett officiellt antagningsbrev, får kandidaterna också ett dokument med nästa steg för sin registrering.

  Visumkrav

  EU-studenter

  EU-medborgare och medborgare i Liechtenstein, Norge, Island, Sverige och Schweiz behöver inget visum.

  Icke-EU-studenter

  Medborgare i alla andra länder måste ansöka om ett 12-månaders Visa Long Séjour – Titre de Séjour étudiant (VLS-TS) (Long Stay Student Visa) på ett franskt konsulat eller ambassad eller Campus France-byrå. Detta gör att du också kan arbeta i Frankrike.

  Viktiga anteckningar

  • Du kan inte bo i Frankrike på ett uppehållstillstånd VISA utfärdat för ett annat EU-land
  • Om du har ett VISA (student eller annat) som är giltigt i ett annat EU-land täcker detta inte din vistelse i Frankrike; du måste ansöka om en VLS-TS för Frankrike

  (Du har ett visum som är giltigt i 6 till 12 månader som du behöver validera när du anländer till Frankrike.)

  • Om du för närvarande bor i ett land där du inte har officiellt medborgarskap, kanske det inte går att ansöka om ditt visum från detta land, du måste återvända till ditt medborgarskapsland för att lämna in ansökan
  • Om du är en medföljande make eller har någon annan typ av status i Frankrike, se till att du kontrollerar med FERRANDI och/eller med de franska myndigheterna närmast dig om din behörighet att genomföra studier och att göra en internship
  • Deltagare som behöver visum uppmanas att kontakta det franska konsulatet eller Campus France Bureau närmast dem så snart som möjligt för att ta reda på vilka ansökningskraven är. Krav och handläggningstider varierar från ett land till ett annat så se till att du tar hand om detta i tid.
  • Du kommer att behöva visa ett intyg om registrering (”Attestationen” som ingår i ditt antagningspaket, samt annan dokumentation om ditt ID, ekonomiska situation etc. Du kan behöva annan dokumentation från FERRANDI (till exempel ett kvitto för insättningsbetalning) – om så är fallet, vänligen meddela oss så tillhandahåller vi det gärna.

  Studentberättelser

  Platser

  • Paris

   Rue de l'Abbé Grégoire, 28, 75006, Paris

   • Dijon

    Parvis de l'unesco, 12, 21231, Dijon

    Frågor