
Certifikat in
De grundläggande och avancerade teknikerna för franska bakverk Ferrières

Introduktion
Lärlingen på konditorkursnivå kan bredda sina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter i fransk konditori. Han lär sig hur man gör klassiska bakverk och dekonstruerar standard, leker runt former, färger, strukturer och monteringsmetoder. Han lär sig hur man överraskar gäster, tilltalar deras ögon och smaklökar.
Mål
- Gör de grundläggande förberedelserna (degar: knådning, formning, detaljering, formning, bakning, krämer, mousser, ganacher, glass och sorbet, kärnning, klassiska desserter, kakor, desserter, pajer och tårtor, samtida produktioner; buffékreationer; kreativa bakverk, chokladinitiering; konstnärlig sockerinitiering ...)
- Definiera roller och positioner i ett konditori och på en restaurang
- Behärska professionell terminologi
- Kategorisera professionella verktyg och lokaler
- Identifiera utrustning och lär dig hur du använder den
- Organisera produktionen enligt fastställda standarder och åtgärder
- Identifiera livsmedel och konserveringsmedel
- Identifiera kvalitetskriterierna i livsmedel
- Bemästra den preliminära förberedelsen
- Utveckla professionell trovärdighet och effektivitet (professionell gastronomisk kultur, professionell praxis för excellens, fältbesök, PAP diversifierat ekosystem, valfri operativ praktik).
- Se till att arbetsområdena är vederbörligen underhållna
- Respektera hygien- och säkerhetsstandarder
Kursens struktur
- Degar
- Viennoiserie
- Krämer
- Smördeg
- Chouxbakelse
- Tårtor
- Entremets
- Små kakor
- Besöka tårtor
- Choklad
- Kex
- Introduktion till brödbakning (traditionell baguette, fruktlimpa, mjukt bröd, överraskningsbröd)
Pedagogisk metod
- Lära sig
- Förstå
- Öva
- Bedöma
- Kontrollera
Antagningskrav
Denna certifikatkurs är öppen för 18-åriga sökande och uppåt som vill utöka sin erfarenhet och utöka sin kompetens, eller de som byter till ett annat expertområde och som inte har en standard akademisk bakgrund. Om du vill ansöka till detta program, vänligen skapa en onlineprofil, ladda upp ditt CV, personligt brev och en kopia av ditt ID-kort. En intervju med vår akademiska styrelse kommer att schemaläggas efter att vi har behandlat din fil.
Karriärmöjligheter
Möjlighet att utvecklas som kommis i ett köksteam eller ett konditori.