Diploma in Culinary Management – Nutrition
George Brown College
Nyckelinformation
Campus läge
Toronto, Kanada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 18 536 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* inhemsk undervisning | $16 490 för internationell undervisning. Alla avgifter kan ändras utan föregående meddelande
Introduktion
Du har en passion för mat, matlagning och hälsa och inser att människor blir mer bekymrade över näring och livsstil. Du kan införliva kulinariska färdigheter och näring när du tränar för en givande karriär i Culinary Management – Nutrition-programmet.
I detta tvååriga diplomprogram lär du dig att arbeta i en mängd olika miljöer, inklusive livsmedelsbranschen, för att möta kraven från allt mer hälsomedvetna konsumenter. Detta program kombinerar undervisning i kulinariska tekniker, matservicehantering, ingredienskunskap, hälsosamma recept, menyer och utveckling av livsmedelsprodukter med de senaste framstegen inom näringsområdet. Du lär dig i en dynamisk miljö som inkluderar demonstrationer, föreläsningar och praktisk kulinarisk övning.
Du kommer också att slutföra en sju veckor lång branschexternplacering under din sista termin, vilket kommer att ge dig ett bra försprång när du börjar din karriär.
Programschema
Schemat för Culinary Management – Nutrition-programmet fungerar för närvarande från måndag till fredag. Obs: vissa klasser kan börja kl. 07.00 och andra kan pågå fram till kl. 22.00
Dina fältutbildningsalternativ
Du kommer att slutföra en sju veckors branschexternplacering under din sista termin. George Brown arbetar med arbetsgivare och branschpartners för att identifiera potentiella möjligheter till arbetslivserfarenhet. Studenter uppmuntras också starkt att eftersträva självstyrda möjligheter till branschyrkeserfarenhet inom Culinary Management som de tror kommer att ge de lärandeupplevelser de värdesätter och möta programmets läranderesultat.
Denna värdefulla arbetserfarenhet kan i sin tur läggas till ditt CV. Förutom mer formell arbetslivserfarenhet George Brown College efter att ge lärandemöjligheter med verkliga utmaningar och kunder.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Stipendier för internationella studenter på George Brown College är i allmänhet utmärkelser inom programmet baserade på studenters akademiska prestationer (och andra kriterier) vid George Brown College efter det akademiska programmets början.
Läroplan
Obligatoriska kurser
Termin 1 | Termin 2 |
|
|
Termin 3 | Termin 4 |
|
|
* 7-veckors
kur**Baserat på resultaten av ditt placeringstest kan du behöva ta COMM 1000 Introduktion till College Communication innan du går vidare till COMM 1007. Du kan också behöva ta MATH 1000 (Math Foundations) innan du går vidare till MATH 1102 (Matematik för gästfrihet). COMM 1000 och MATH 1000 räknas inte som en kurs som krävs för examen, och du kommer att debiteras för denna extra kurs.
Programresultat
Kandidaten visar förmågan att:
- Ge avancerad kulinarisk planering, förberedelse, och presentation för en mängd olika matservicemiljöer med en rad klassiska och samtida tekniker.
- Applicera grundläggande och avancerad mat och baka vetenskap på matlagningen för att skapa önskad slutprodukt.
- Bidra till och övervaka andras efterlevnad av tillhandahållandet av en välskött köksmiljö och till service av mat- och dryckesprodukter som är fria från skadliga bakterier eller andra föroreningar, följa hälsan, säkerhet, sanitet, och livsmedelshanteringsregler.
- Säkerställa säker drift av köket och alla aspekter av matlagning för att främja hälsosamma arbetsytor, ansvarsfull kökshantering, och effektiv resursanvändning.
- Skapa menyer som återspeglar kunskap om näring och livsmedelsingredienser, främja allmän hälsa och välbefinnande, svara på en rad näringsbehov och preferenser, och ta itu med modifieringar för specialdieter, matallergier, och intoleranser, efter behov.
- Tillämpa affärsprinciper och erkända branschkostnads- och kontrollmetoder på livsmedelsserviceverksamheten för att hantera och främja en skattemässigt ansvarsfull verksamhet.
- Tillämpa kunskap om hållbarhet, etisk och lokal matinköp, och livsmedelssäkerhet på matlagning och kökshantering, erkänna de potentiella effekterna på livsmedelsproduktion, konsumenternas val, och verksamhet inom livsmedelsservicebranschen.
- Välj och använd teknik, inklusive modern köksutrustning, för livsmedelsproduktion och marknadsföring.
- Utför effektivt som medlem av mat- och dryckesberednings- och serviceteam och bidra till framgången för en matserviceoperation genom att tillämpa självhantering och interpersonella färdigheter.
- Utveckla strategier för kontinuerligt personligt och professionellt lärande för att säkerställa valuta med och lyhördhet för nya kulinariska tekniker, föreskrifter, och praxis inom livsmedelsindustrin.
- Bidra till utvecklingen av marknadsföringsstrategier som främjar en framgångsrik drift av ett livsmedelsserviceföretag.
- Bidra till företagsledningen för en mängd olika livsmedels- och dryckesverksamheter för att främja en engagerande arbetsmiljö som återspeglar servicekunskap.
Karriärmöjligheter
Din karriär
Du kommer att vara på väg till en uppfyllande karriär i en mängd olika organisationer med fokus på mat och näring. Detta inkluderar:
- Restauranger
- Hotell
- Spa
- Resorts
- Skolor
- Tillverkare
- Hälso- och fitnessanläggningar
- Seniorbostäder och vårdinrättningar
- Privat kock
Din utbildning kommer också att ge dig de färdigheter som krävs för att starta ditt eget företag som entreprenör, kanske som personlig kock. Du kommer att ha friheten att gå i flera riktningar med positioner relaterade till matlagning, menydesign, kvalitetssäkring och recept/matkonceptutveckling.
Några av våra akademiker tycker om givande positioner som kockar, kockar, matservicechefer, recept/produktutvecklare, entreprenörer, eller kulinariska tränare.
Framtida studiealternativ
Möjligheter till forskarutbildning
Program för hantering av livsmedel och näring (forskarutbildning) (H402)
Om du är en Culinary Management - Nutrition examen med en passion för vård och näring och en önskan att hjälpa andra medan du tar din karriär till nästa nivå, vårt ettåriga Food, och Nutrition Management examensprogram är det du letar efter.
H402 Food and Nutrition Management-programmet är ackrediterat av Canadian Society of Nutrition Management, vilket är nödvändigt för anställning som Food and Nutrition Manager i Ontario.