
Diplom in
Diplomerad i Bak- och konditorihantering George Brown College

Introduktion
Beläget i hjärtat av centrala Toronto, placerar George Brown dig i centrum för bak- och konditoribranschen i Kanada. Detta tvååriga program i Baking and Pastry Arts Management är designat av ledare i branschen och ger dig det bästa av två världar – avancerad konditoriutbildning och de ledaregenskaper du behöver för att driva ett framgångsrikt företag.
Under ledning av toppprofessionella inom bakning kommer du att utveckla kärnfärdigheter och släppa lös din kreativitet inom ett brett spektrum av specialiserade områden, inklusive:
- choklad och konfekt
- bröllopstårtor
- modernt bageri café
- tårtor och bakverk
- pläterade desserter
- hantverksbröd och frukostbakelser
- petits fours, laminerad deg och viennoiseries
- glass och sorbet
- hantverkskonfektyr
Dessa färdigheter kommer att göra dig till en eftertraktad examen i världen av exklusiv bageri och konditori. Ditt klassrumsarbete kommer att innehålla en serie fallstudier utformade för att utveckla och fullända dina bakfärdigheter. Du kommer också att slutföra ett branschexternskap och få praktisk erfarenhet som ger dig en verklig karriärfördel.
På affärssidan kommer du att lära dig nyckelfärdigheterna som är nödvändiga för att driva en framgångsrik bakning, inklusive:
- affärsplanering
- ledarskap och motivation
- försäljning och marknadsföring
- produktförpackning, uppvisning och distributionsmetoder
Instruktion i branschstandarder och praxis angående sanitet och produktionsledning ingår också.
Programschema
Schemat för Baking and Pastry Arts Management-programmet fungerar för närvarande från måndag till fredag. Observera att vissa klasser kan börja kl. 07.00 och andra kan pågå till kl. 22.00
Sökande som börjar i september (höst) kommer att ha ett uppehåll under vår-/sommarterminen (dvs. de kommer inte att gå i klasser).
Sökande som börjar i maj (vår) kommer att ha ett uppehåll under vinterterminen (dvs. de kommer inte att gå i klasser).
Dina fältutbildningsalternativ
Som en del av programmet kommer du att genomföra ett unikt branschexternskap. George Brown arbetar med arbetsgivare och branschpartners för att identifiera potentiella möjligheter till arbetslivserfarenhet. Studenter uppmuntras också starkt att eftersträva självstyrda arbetslivserfarenhetsmöjligheter inom industrin som de tror kommer att ge de lärandeupplevelser de värdesätter och möta programmets läranderesultat.
Denna värdefulla arbetserfarenhet kan läggas till i ditt CV. Förutom mer formell arbetslivserfarenhet George Brown College efter att ge lärandemöjligheter med verkliga utmaningar och kunder.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Stipendier för internationella studenter på George Brown College är i allmänhet utmärkelser inom programmet baserade på studenters akademiska prestationer (och andra kriterier) vid George Brown College efter det akademiska programmets början.
Läroplan
Obligatoriska kurser
Termin 1 | Termin 2 |
|
|
Termin 3 | Termin 4 |
|
|
* 7-veckors
kur**Baserat på resultaten av ditt placeringstest kan du behöva ta COMM 1000 Introduktion till College Communication innan du går vidare till COMM 1007. Du kan också behöva ta MATH 1000 (Math Foundations) innan du går vidare till MATH 1102 (Matematik för gästfrihet). COMM 1000 och MATH 1000 räknas inte som en kurs som krävs för examen, och du kommer att debiteras för denna extra kurs.
Programresultat
Kandidaten visar förmågan att:
- Undersök och designa en mängd olika bagerier, bakverk, och konfektyrrelaterade produkter som uppfyller behoven i en rad matservicemiljöer.
- Producera och presentera en mängd olika bagerier, bakverk, och konfektyrrelaterade produkter som uppfyller behoven i en rad matservicemiljöer.
- Tillämpa grundläggande näringsprinciper, inklusive receptändringar, på alla aspekter av bakproduktion, med medvetenhet om potentiella allergener och kostbehov.
- Applicera effektiva kökshanteringsfärdigheter för att ansvarsfullt använda resurser i en bakning och konditorivaror.
- Identifiera effektiva affärsmetoder, inklusive marknadsföring och kostnadskontroll i hanteringen av ett bakverk och bakning.
- Identifiera metoder för hantering av mänskliga resurser när det gäller hotellbranschen.
- Utveckla pågående personliga strategier och planer för att förbättra gästfrihetsledarskapet i en miljö för bakverk och konditorivaror.
Karriärmöjligheter
Din karriär
George Brown College har ett internationellt rykte för att producera begåvade och kreativa bakverk och bakverk akademiker som arbetar i framkant av branschen över hela världen. Du kan börja en givande karriär i ett kommersiellt bageri, hotell, cateringföretag, eller ett av de otaliga bagerierna, specialkaka, och konditorier över hela världen. Du kan till och med kombinera de färdigheter du har lärt dig med din entreprenörsanda och starta ditt eget företag.
Framtida studiealternativ
Som examen från något kulinariskt eller bakverk- och bakverkshanteringsprogram i Ontario (eller ett års certifikatprogram med ett års branscherfarenhet) är du berättigad att ansöka om vårt avancerade franska konditoriprogram (H413).