
Certifikat in
Intyg i bakning – Föranställning George Brown College

Introduktion
Vill du jobba som bagare eller konditor är det här du börjar. Detta ettåriga certifikatprogram hjälper dig att starta en karriär inom bakning och konditori. Du kommer att lära dig alla grunderna i bakverk, kakor och dekoration genom praktisk träning och klassrumsinlärning. Du kommer också att få specialiserade kunskaper inom områden som hantverksbröd, chokladtekniker och jäsning, samt menyhantering och näring.
Programschema
Schemat för Bakning – Pre-Employment-programmet fungerar för närvarande från måndag till fredag. Obs: vissa klasser kan börja kl. 07.00 och andra kan pågå fram till kl. 22.00
Dina fältutbildningsalternativ
Som en del av programmet kommer du att öva på dina färdigheter genom att genomföra arbetsintegrerade lärandemöjligheter genom programmet. Studenter kommer att slutföra 24 timmar, vilket kan inkludera helger, modellverksamhet och industriverksamhet. Denna värdefulla erfarenhet kan läggas till i ditt CV.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Stipendier för internationella studenter på George Brown College är i allmänhet utmärkelser inom programmet baserade på studenters akademiska prestationer (och andra kriterier) vid George Brown College efter det akademiska programmets början.
Läroplan
Obligatoriska kurser
Termin 1 | Termin 2 |
|
|
* 7-veckors
kur**Baserat på resultaten av ditt placeringstest kan du behöva ta COMM 1000 (Introduktion till College Communication) innan du går vidare till COMM 1007. Du kan också behöva ta MATH 1000 (Math Foundations) innan du går vidare till MATH1102 (Matematik för gästfrihet). COMM 1000 och MATH1000 räknas inte som kurser som krävs för examen och du kommer att debiteras för dessa extra kurser.
Programresultat
Kandidaten har på ett tillförlitligt sätt visat förmåga att:
- Identifiera ingrediensernas funktion och effekter på varandra och förutsäga hur slutprodukten kommer att påverkas.
- Utför problemlösning och felsök recept.
- Utför grundläggande tekniker som är involverade i den dagliga produktionen av ett bageri eller konditori.
- Känn igen och producera både klassiska och moderna bakverk.
- Tillämpa principer och metoder för livsmedelssäkerhet som identifierats av den lokala hälsoenheten.
- Tillämpa grundläggande matematiska principer och receptkonverteringar, bageriformuleringar, och procentsatser.
- Öva färdigheter som används i den dagliga driften av ett bageri, inklusive kostnadskontroller, matkostnad, procentsatser, arbetskraftskostnad, och lagerkontroller.
Karriärmöjligheter
Din karriär
Detta program ger dig de grundläggande färdigheter som behövs för en spännande och givande karriär inom områden som:
- stor bageriproduktion
- hotell konditorivaror avdelningar
- cateringföretag
- någon av de otaliga bagerier, specialkakor och konditorier som finns över hela världen
Du kan till och med kombinera de färdigheter du har lärt dig med din entreprenörsanda och starta ditt eget företag.
Framtida studiealternativ
Som examen från något kulinariskt eller bakverk- och bakverkshanteringsprogram i Ontario (eller ett års certifikatprogram med ett års branscherfarenhet) är du berättigad att ansöka om vårt avancerade franska konditoriprogram (H413).
Kandidater kan kvalificera sig för direkt inträde till det andra året av examensprogrammet Baking and Pastry Arts Management. Sommarterminsexaminerade kan antas under höstterminen, baserat på tillgänglighet på plats. Kontakta programkoordinator för mer information.