
Certifikat in
Certifikat i bakverk och konditori (BAKE) Georgian College

Introduktion
Börja din karriär som bagare eller konditor! Genom praktisk utbildning kommer studenterna att studera traditionella och samtida bakmetoder, grunderna för bakverk, kakdekoration och samtida dessertplätering. Genom klassrumsföreläsningar lär sig studenter bakteori, näring, handelsberäkningar, sanitet, livsmedelssäkerhet och affärsidéer för att stödja färdigheter som används i den dagliga driften av ett bageri. Med hjälp av globala branschtrender är akademiker beredda att kritiskt tänka, förnya och professionellt tillämpa företagsledningskunskaper för livslång karriärframgång som bakproffs inom alla sektorer i livsmedelsbranschen eller som företagare.
Varför studera bakverk och konditori på georgiska?
Jobb
- Möt nuvarande efterfrågan på arbetsmarknaden för kulinariska proffs kopplade till hantverk, hantverkare och kreativitet.
Integrerad läroplan
- Upplev praktisk utbildning och utveckla företagskunskaper för att förbereda dig för att arbeta i ett etablerat företag eller driva ditt eget.
- Ta praktiska kurser som tårtdekoration, konditorivaror, bröd och desserttillverkning, tillsammans med teorikurser som hälsa och säkerhet, sanitetscertifiering, näring, lagerstyrning och mer.
Fokusera på det lokala
- Använd lokala produkter i ditt arbete.
Fakultet
- Lär dig av prisbelönta bageribranschen och kockar som är bland de bästa inom sitt område.
- Vår fakultet har erkänts med Teaching Excellence Award för eftergymnasial utbildning i Ontario.
Galleri
Antagningar
Läroplan
Kurser
Programspecifika kurser
- BAKE 1000 - Bakningsingredienser och utrustningsteknik (Semester 1 / 28 timmar)
- BAKE 1001 - Baker's Formulas and Bake Shop Management (Semester 1 / 28 timmar)
- BAKE 1002 - Grundläggande bakproduktion (Semester 1 / 84 timmar)
- BAKE 1003 - Bastillverkning av bakverk (Semester 1 / 84 timmar)
- ENTR 1002 - Introduktion till entreprenörskap (Semester 1 / 42 timmar)
- SANI 1000 - Basic Food Service Säkerhet och certifiering (Semester 1/10 timmar)
- BAKE 1004 - Bakvetenskap och livsmedelssäkerhet (Semester 2 / 28 timmar)
- BAKE 1005 - Nutrition and Business Practices (Semester 2 / 28 timmar)
- BAKE 1006 - Avancerad bakproduktion (Semester 2 / 84 timmar)
- BAKE 1007 - Avancerad konditoritillverkning (Semester 2 / 84 timmar)
- ENTR 2003 - Småföretagsverksamhet (Semester 2 / 42 timmar)
- SANI 1001 - Advanced Food Service Safety and Certification (Semester 2/10 timmar)
Kommunikationskurser
- Välj 1 kurs från kommunikationslistan vid registreringen. (termin 1)
- Välj 1 kurs från kommunikationslistan vid registreringen. (termin 2)
Allmänna utbildningskurser
- Välj 1 kurs från den allmänna utbildningslistan vid registreringen. (termin 1)
- Välj 1 kurs från den allmänna utbildningslistan vid registreringen. (termin 2)
Karriärmöjligheter
Karriärmöjligheter
Utexaminerade kan hitta arbete lokalt, provinsiellt, nationellt och internationellt som konditor, bagerichef eller detaljhandelsbagare i en mängd olika miljöer, inklusive fina restauranger, hotellkonditorier, bakleverantörer, cateringföretag och konditoributiker. Utexaminerade får också anställning som företagare genom att kombinera de färdigheter de har lärt sig med sin entreprenörsanda för att starta och driva ett framgångsrikt företag.