We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Keystone logo
Haute Future Fashion Academy

Haute Future Fashion Academy

Haute Future Fashion Academy

Introduktion

AKADEMI

Högre Academy of Fashion och Design (HFFA) - en innovativ utbildningsinstitution som utbildar specialister på högsta nivå inom Fashion Suite, haute couture och konceptdesign.

Akademin grundades i Milano - ett erkänt världens huvudstad för mode och design. Syftet med Academy - utbilda en ny generation av creative directors (art director) och ledande befattningshavare på strategisk ledning i Suite.

Avant-garde metod för undervisning vid Academy of förändringar närma sig den framtida utvecklingen av tvärvetenskaplig utbildning och syftar till en fortsättning av traditioner överlägsen hantverk «Made in Italy".

METOD HFFA

På grund av de ständigt föränderliga kraven i processen för att skapa mode, överlägsen hantverk och konstnärliga uttryck igen i dag på hög höjd. HFFA metoden ger eleverna rätt culturological basen och hållbar design kompetens den kreativa processen som säkert kommer att komma in i systemet av mode och nå framgång.

Integrerade innovativa akademiska läroplanen, och etablerade relationer med ledande organisationer och varumärken i modebranschen medger HFFA bli ett kompetenscentrum för studenter och en referenspunkt för företag som vill investera i en modernisering av denna strategiska sektor.

OMRÅDET KRING SKOLA

Campus HFFA ligger i den historiska stadskärnan i Milano, bara några steg från Duomo och Via Montenapoleone (den berömda "Fashion Square"), som innehar en strategisk position bland kontor modehus och butiker. Akademin ligger i väggarna i den berömda institutet SIAM (Society of Arts and Crafts) - en av de äldsta pedagogiska centra i italienska, som grundades år 1838, inför den nationella Italiens enande. SIAM har alltid uppmuntrat nya idéer och uppfinningar, och gjorde ett enormt bidrag till utvecklingen av både Milan och hela landet.

Förutom de gamla romerska murarna, byggnadsyta på över 5000 m² är andra viktiga historiska och kulturella värden, inklusive häpnadsväckande aulan, som är värd föreläsningar HFFA, och den berömda bibliotek som heter Carlo Cattaneo, som har mer än 6.500 böcker och manuskript, sedan sjuttonhundratalet. Det är en verklig kulturell oas i hjärtat av staden med två stora bekväma greened innergård och en terrass med panoramautsikt. Här är allt genomtänkt för maximal komfort elever.

Akademin är öppen från 08.00 till 22.00 och erbjuder enorma möjligheter för socialisering, obegränsad tillgång till klassrummet, Mac-datorer med nödvändig programvara och höghastighetsinternet Wi-Fi.

Klassrum och laboratorier

I klassrum, utrustade med Mac-datorer och gratis Wi-Fi, tack vare en lyckad kombination av design och teknik för att skapa en mysig arbetsmiljö.

Förutom att föreläsa rum, och ger specialiserade laboratorie klasser - Atelier, parfym Laboratory och studio ljuddesign. Laborationer som utförs av högt kvalificerade specialister för att hjälpa bekanta sig med teknik och utrustning.

BIBLIOTEK mode och design

Förutom det gamla biblioteket för Institutet för Society of Arts and Crafts (SIAM) har Akademin sin egen omfattande bibliotek av mode och design. Mer än sex miljoner böcker och publikationer från gamla manuskript till de senaste publikationerna finns alltid tillgängliga för forskning eller ny information till både studenter och yrkesverksamma.

Mobila tjänster för STUDENTER

HFFA är den första akademin för högre utbildning, som har en innovativ mobilsystem profil. I själva verket, med hjälp av ansökningar om smartphones och surfplattor, eleverna alltid ha till hands de senaste nyheterna om kurser, schemalägga klasser och klassrum. När som helst, även efter examen, kan du få fjärråtkomst till materialen i vår Virtual Library: böcker, text, läroböcker, tidskrifter och annan information ..

Platser

  • Milan

    via santa marta, 18

    Frågor