
Kurs in
Italiensk bageri kurs Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Stipendier
Introduktion
Italiensk bageri kurs
1 vecka med teoretiska och praktiska lektioner med ombordstigning ingår och möjlighet att träna som professionell bakare
Bli en professionell av italienska bageriet!
Den italienska Bageri Kursen
ICIF har skapat den italienska bageriprocessen i samarbete med den professionella som ska genomföra kurslektionerna, kocken, bakaren och konditoren Davide Damiano, gastronomisk konsult på flera restauranger på hög nivå, inklusive Michelin-stjärniga restauranger i Piemonte-regionen, utvecklare av nya produkter för intoleranta människor i samarbete med de företag som är avsedda för denna sektor, tack vare smaksättning av mjölblandningar för glutenintoleranser med högt innehåll av vegetabiliska matfibrer samt blandningar för andra typer av intoleranser. Han har en lång nationell och internationell yrkeserfarenhet kombinerad med en gedigen teoretisk förberedelse som ges av år av studier inom matkemi, som han praktiskt taget har utvecklat genom många praktikplatser i olika laboratorier.
Tack vare denna detaljerade kunskap om matkemi blir han en trollkarl i hanteringen av degar för olika former av bröd och grissini, traditionella i olika regioner i Italien och även smakad med kreativa dofter för den moderna stilen av italiensk mat. Han är den bästa aktören i hanteringen av jäst och mjölblandningar. Kursens ämnen omfattar sorter av regionalt bröd från norra till södra Italien, sorter av traditionella och aromatiserade spannmålsprodukter, sorter av italienska focaccias och andra bakverkprodukter och specialbröd för moderna italienska restauranger med teoretiska begrepp som är nödvändiga för att förvärva praktiska egenskaper i hantering av degar och jäst.
Kursen är på italienska och läraren stöds av en tolk på engelska .
Maximal närvaro: 20.
Varaktighet
Kursen har en sammanlagd varaktighet på 1 vecka, exakt 5 dagar teoretisk-praktiska lektioner vid institutet. Kursen omfattar inte praktisk träning på externa lokaler.
Certifikat
Intyg om deltagande från institutet efter avslutad kurs.
De som kan skriva är
- Italienska och utländska mat- och vinprofessorer
- Italienska och utländska gourmetamatörer och entusiaster
Lektion Ämnen
måndag
Teoretisk inledande lektion:
- Mjölet
- Knådningsmetoderna
- Råmaterial, kemiska och organoleptiska egenskaper
- Den stigande
Praktiskt utförande av olika typer av bröd :
- Italienskt gemensamt bröd
- Fullkornsbröd
- Traditionell kassett (boxform) bröd
- Kassettbröd med fiber och råg
tisdag
Praktiskt genomförande av olika typer av regionala bröd från norra Italien :
- Rosa formbröd (Rosetta - Lombardiet)
- Sköldpaddans formbröd (Tartaruga - Lombardiet och Norra Italien)
- Biova eller Biovetta bröd (Piemonte och norra Italien)
- Ciabatta bröd (Veneto, Lombardiet och Piemonte)
- Piemonteiska Miccone bröd
Praktiskt genomförande av olika typer av regionalt bröd från centrala Italien :
- Piadina (Emilia Romagna-regionen)
- Tigella (Emilia Romagna-regionen)
- Toskanskt bröd
- Mantovana bröd (Lombardiet)
onsdag
Praktiskt genomförande av olika typer av regionalt bröd från södra Italien och öar:
- Bröd av Altamura (Apulia-regionen)
- Sicilianska bröd (eller Mafalda)
- Carasau bröd (Sardinien ö)
- Ciriola (Lazio-regionen)
Praktiskt utförande av olika typer av traditionella och speciella stekpinnar (grissini) och andra bakverksprodukter :
- Grissini handsträckta (Piemonte-regionen)
- Rubatà grissini (Piemonte-regionen)
- Grissini med oliver
- Grissini med majsmjöl
- Tarallucci med peppar (Campania-regionen)
- Frisel från Apulien
torsdag
Praktiskt genomförande av olika typer av specialbröd till restauranger:
- Brödmuffiner med Taggiasca oliver och Amaretti kakor
- Spelt och kli bröd med kakao och honung
- Brödmassor med nötter och rödbetor
- Fänkål Spaccatella bröd
- Bröd med oregano och torkade tomater
- Semisweetbröd med kanel och citron
- Litet bröd med ricottaost och saffran med varm knådning
fredag
Praktiskt utförande av olika typer av italienska focaccias :
- Hydratiserad focaccia
- Focaccia med paddel
- Whole wheat focaccia
- Focaccia från Apulien
Slutlig tentamen och presentation av intyg om deltagande.
Avgift
Komplett kurs: 1.500 €
Ingår i kursens kurs:
- Boende på ICIF pensionat i 1 vecka i små lägenheter (2-rums lägenheter med enkel-, tvillingar eller trebäddsrum och ett badrum)
- Välkomstmiddag vid ankomsten på söndagen på ICIF träningsrestaurang "La Barbera" i slottet Costigliole d'Asti
- Frukost från måndag till fredag
- Måltider (lunch och middag) i skolmatsalen från måndag till fredag
- En komplett kock uniform: jacka, byxa, förkläde och pappershatt
- Stöd till ansökan om studentvisum (om det behövs)
Ytterligare tjänster
- Gruppbussöverföring från Milano Malpensa flygplats till Costigliole d'Asti, pris: € 50
- Inköp och aktivering av nytt SIM-kort
- Stöd och organisation av mat och vin turer
- Stöd och organisation av överföring för livsmedelssektorns evenemang och mässor