
Kurs in
Kurs på italiensk Gelato Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Stipendier
Introduktion
Kurs på italiensk Gelato
Fyra veckor teoretiska och praktiska lektioner som utförs av professionella lärare för att lära sig konsten att göra italiensk glass och strategier för att öppna en butik. Möjlighet att utföra en träningsperiod hos utvalda hantverkare.
ICIF har skapat ett specifikt träningsprogram för isindustrin: kursen på italiensk gelato. En 4 veckors träningspass på teoretiska och praktiska lektioner vid institutet gör att du genom ett integrerat förhållningssätt mellan teori och praktik kan genomföra ett yrke som ger obegränsad tillfredsställelse samt personlig och professionell tillväxt i sammanhang av den sanna italienska traditionen. Genom en relativt kort träningsperiod lär studenten sig av mästare Ice Cream makers, promotor av den italienska Artisan Gelato, som introducerar också nybörjare, till världen av den italienska Gelato, med utgångspunkt från råvarans organoleptiska sammansättning för att lära sig teknikerna för att förbereda välbalanserade glassar, sorbet och graniter, kan studenten i slutet av kursen skapa och studera sina egna recept för varje smak av glass och erbjuda smaker som är anpassade till smaker och lokala seder hos hans eget land. Utbildningen kompletteras också av grundläggande begrepp för livsmedelsindustrin, såsom HACCP-systemet, koncept relaterade till projektering av klassiska hantverkare eller ett centralt laboratorium för en mer industriell produktion, Cake Design relaterad till glassvärlden, modern och innovativa trender som Gourmet Gelato eller Natural Gelato, och rätt parning av Gelato med viner och spritdrycker.
En kurs för att bli en professionell Glassmakare, ett yrke som starkt krävs både i Italien och utomlands.
Kursen är på italienska och lärare stöds av en tolk på engelska .
Minsta antal deltagare: 12.
Varaktighet
Kursen har en total längd på 12 veckor:
- 4 veckor teoretiska och praktiska lektioner vid institutet
- 8 veckor praktikperiod (tillval) vid glassverk som tidigare utsetts av institutet, medlemmar av akademiska laboratoriet för mästare glassmakare
De som kan anmäla är:
- Italienska och utländska proffs av mat och vin
- Italienska och utländska matälskare och entusiaster
Lektion ämnen
Glass: teoretiska begrepp
- Glass och dess ursprung
- Glass: hantverkare och företagsledning
- Hygien och HACCP: förståelse och studier av hälso- och hygienregler och livsmedelslagstiftning
- Marknadsföring och förvaltning av ett företag: ett företagande
- Laboratoriedesign: Studie och analys av tre typer av lokaler för att identifiera olika företagsgrupper
- The Retail Outlet: Takeaway-området, området med bordsservice, integrerad glass (kafé, konditori)
Komponenterna i Glass
- Analys av råmaterial och sammansatta ingredienser: sockerarter
- Kemi och fysik i glass, vägteknik och arbetsmetoder
- Den cykliska karaktären av produktionsprocessen
- Skapa din egen receptbok: baserna och blandningarna
- Formeln för fruktglass och refraktometerns betydelse
- Balans och stöd för hanteringsprogram
- Anmärkningar om sensorisk utvärdering
Detaljerad information
- Komponenterna av glass enligt årstiderna
- Valet av ingredienser: konsumentskyddet och insikterna på sockerarterna
- Glassis, glasskakor, "affogato" glassar, vattenis ("granita"), parfaits och sorbetor
- Förvaltningsekonomi och resurser i glassbyrån
- Tekniskt stöd: Behållningssystem och lagring
- Återförsäljaren: replikering, gränser och franchising
- Ekologisk glass
Praktiska specialiseringstekniker
- Konst och dekorationer med choklad och socker
- Konsten att hugga frukt och grönsaker: de grundläggande begreppen
- Savory glass och användning av alkohol
- Dekorationer för bägare och bordsskivor (loggar och zuccotti)
- Glass som en restaurang efterrätt
- En portion portion glass
Professionell praktik (valfritt)
Studenten kan välja om man ska fortsätta programmets kurs genom att genomföra en praktikperiod på totalt 8 veckor vid glassparametrar , som tidigare valts av institutet.
För de iskammare som inte kan tillhandahålla logi kommer det att vara enligt kundens eget val att välja en annan Glassbar, annars kan skolan hjälpa till att hitta alternativt boende, vilket kommer att kosta eleven tillsammans med måltider.
avgifter
Avgiften för kursen på is är 4 800,00 euro. Det är möjligt att anmäla sig till en vecka, avgiften för varje veckodimension är 1,500,00 euro. Avgiften för kursen inkluderar:
- Boende på ICIF Guesthouse i små lägenheter (bestående av två sovrum med en, två eller tre sängar och ett badrum) och frukost service
- Måltid vid Institutet från måndag till lördag (skolan är stängd på söndagar och på helgdagar)
- Teoretisk-praktiska lektioner som anges i programmet
- Undervisningsmaterial (receptblad, ljud-videosystem etc.)
- Mat och vinprodukter för lektioner och provningar
- Användning av utrustning och redskap under lektioner i olika laboratorier
- En fullständig kockens uniform: en kocks jacka med ICIF logotypen, ett par kockbyxor, ett förkläde med ICIF logotypen och en bandana med ICIF logotypen
- Bistånd under kursen för utfärdande av tillfälligt uppehållstillstånd och för italienska skatteidentifikationsnummer
- Diplom från institutet efter avslutad kurs
Allt annat som inte uttryckligen anges ovan är inte inkluderat.
ÖVRIGA AVGIFTER INTE INKLUDERAS I KURSENS AVGIFTER:
- 50 € för sjukförsäkringen som täcker de grundläggande sjukvårdsutgifterna och kostnaderna eller återhämtningen till sjukhuset endast vid olyckor under arbetstiden under hela kursperioden (endast om studenten inte redan föreskriver en sanitär försäkring i sin egendom Land).
- 50 € för dem som avser att utnyttja gruppbussöverföringen, endast vid ankomst till Italien, organiserad av ICIF institutet på söndagen före kursens början, från flygplatsen Milano Malpensa. Betalningen av 50 euro kan ske i balansräkningen genom banköverföring, eller kontant eller med kreditkort på ICIF Directions ICIF den första dagen av kursen.
stipendier
Stipendier är tillgängliga för deltagare av italiensk nationalitet som är bosatta i Italien. För att få reda på hur du ansöker, kontakta oss eller ring till ICIF institutet i Costigliole d'Asti.