Högre examen i kulinariska konster
International Culinary Institute
Nyckelinformation
Campus läge
Hong Kong, Hongkong
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
HKD 59 000 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* per år. Studieavgiften för läsåret 2021/22 är för närvarande under granskning
Introduktion
Bild med tillstånd av Yrkesutbildningsrådet
Programmets mål
Förbereder studenterna för att arbeta i den livliga och ständigt växande cateringbranschen och utvecklar sin intellektuella och professionella kompetens för att möta branschens krav på en ny generation kockar som inte bara har multikulinariska och ledande färdigheter utan också en professionell inställning och arbetsinställning. ;
Tillhandahåller ett brett utbud av ämnen inom kinesisk och västerländsk kulinarisk konst och vetenskap och kluster av kulinariska strömspecifika moduler för att förbättra studentens kunskaper och färdigheter inom nationell / internationell kulinarisk konst, för att hjälpa studenter att förverkliga sina intressen och karriärstrategier;
Strukturerad för att vägleda eleverna för att uppnå kunskap i kulinariska nischer och utveckla ledningskunskap i kulinariska verksamheter och cateringföretag på ett holistiskt sätt.
Programström
Studenter kan välja en av följande strömmar för att förbättra sin yrkeskunskap och färdigheter inom respektive studieområde:
- Western Cuisine (ICI campus)
- Kinesiskt kök (CCI campus) *
Studenterna kommer in i en ström i den tredje terminen, med förbehåll för deras val, akademisk prestanda och tillgänglighet av platser i Stream.
* Anmärkning: Kinesisk ström är inte tillämplig för studenter som inte är lokala.
Karriärmöjligheter
Akademikerna kommer att vara professionellt redo att inta operativa positioner som finns tillgängliga i ett brett utbud av cateringföretag, såsom restauranger, hotell, orter, temaparker och klubbhus. Efter att ha samlat yrkeserfarenhet kommer de att bli mycket skickliga kandidater för tillsyns- och ledande befattningar.
Kandidater för högre examen i kulinarisk konst (västerländsk mat) som har ett års yrkeserfarenhet efter examen med minst 22 års ålder och klarar handelstestet kommer att tilldelas 'Certified Cook' som erbjuds gemensamt av International Culinary Institute och Tyska industri- och handelskammaren.
Professionell erkännande
Studenter som studerar matlagningsprogrammen och cateringprogrammen är skyldiga att ta modulen Livsmedelshygien och -säkerhet. Framgångsrika kandidater tilldelas "Basic Food Hygiene Certificate for Hygiene Supervisors" som erkänns av Food and Environmental Hygiene Department i Hong Kong.
Kandidater för högre examen i kulinarisk konst (västerländsk mat) som har minst ett års yrkeserfarenhet efter examen och minst 22 års ålder kan delta i det tyska handelstestkvalificeringssystemet. Framgångsrika kandidater tilldelas 'Certified Cook in Western Cuisine' som erbjuds av International Culinary Institute and Education Center of the Hospitality Industry for Business & Management, Koblenz, Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz eV, IHK-Akademie Koblenz eV
Kandidater för högre examen i kulinarisk konst (kinesisk mat) kan delta i handelstestet av designad organisation i Kina. Framgångsrika kandidater tilldelas en relevant "kinesisk kock" -kvalifikation.
Allmänna Entré Krav
Graduate från gymnasiet med beprövad engelskspråkighet, t.ex. IELTS vid 5,0 eller motsvarande.
Ansökningarna kommer att bedömas individuellt av den berörda avdelningen.
Läroplan
Programmets Stream
Studenter kan välja en av följande strömmar för att förbättra sina yrkeskunskaper och färdigheter inom respektive studieområde:
- Västra köket (ICI campus)
- Kinesisk mat (CCI campus) *
Studenter kommer in i en ström under tredje terminen, beroende på deras val, akademiska prestationer och tillgänglighet av platser i strömmen.
*Anmärkning: Kinesisk ström är inte tillämplig på icke-lokala studenter.
Professionellt erkännande
Studenter som studerar matlagnings- och cateringprogrammen måste ta modulen Food Hygiene and Safety. Framgångsrika kandidater tilldelas" grundläggande livsmedelshygiencertifikat för hygienövervakare" som erkänns av livsmedels- och miljöhygienavdelningen i Hong Kong.
Kandidater från högre diplom i kulinarisk konst (västerländsk mat) som har minst ett års arbetslivserfarenhet efter kvalifikation och minst 22 år kan sitta för det tyska handelstestkvalifikationssystemet. Framgångsrika kandidater tilldelas ”Certified Cook in Western Cuisine” som erbjuds avInternational Culinary Institute och Education Centre of the Hospitality Industry for Business& Management, Koblenz, Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz e.V., IHK Akademie Koblenz e.V.
Kandidater från högre diplom i kulinarisk konst (kinesisk mat) kan sitta för handelstestet av designad organisation i Kina. Framgångsrika kandidater tilldelas en relevant ”Chinese Cook” -kvalifikation.
Antagningar
Galleri
Karriärmöjligheter
Kandidater kommer att vara professionellt redo att tillträda operativa positioner som finns tillgängliga i ett brett utbud av cateringanläggningar, som restauranger, hotell, orter, nöjesparker, och klubbhus. Efter att ha samlat yrkeserfarenhet kommer de att bli mycket kapabla kandidater för tillsyns- och ledningspositioner.
Kandidater från högre diplom i kulinarisk konst (Western Cuisine) som har ett års arbetslivserfarenhet efter examen med minst 22 ålder och klarar handelstestet kommer att tilldelas ”Certified Cook” som gemensamt erbjuds avInternational Culinary Institute och den tyska industri- och handelskammaren.