Kurser i hållbara livsmedelssystem
International Sustainable Development Studies Institute
Nyckelinformation
Campus läge
Chiang Mai, Thailand
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Jun 2023
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Denna kurs undersöker fördjupade livsmedelssystem med särskilt fokus på hållbart jordbruk för småbrukare.
Dessa frågor utgör kärnan i hållbarhet och inkluderar ekologi och naturresurshantering, livsmedelsförsörjning, permakultur och rollen för biologiska och sociologiska system i global hållbarhet. Seminarier och diskussioner äger rum ”i sammanhang” för inlärningen - dvs läsa om agroforestry, sedan gå in i agroforest för att studera de växter som växer där. Detta är bokstavligen en "praktisk" kurs. Studenterna får lerigt trampning genom åkrarna och blåsor från arbetet på gården.
Lärandemål: Förståelse för nyckelfrågorna inom hållbart jordbruk och agroekologi; Förstå de biologiska processerna inom agroekosystem; Kunskap om betydande växter som används i jordbruksskogar och agroekologiska gårdar; Förståelse för den sociologiska dynamiken relaterad till jordbruket för både höglands- och låglandsbefolkningen i norra Thailand; Förmåga att framgångsrikt utföra de grundläggande uppgifterna relaterade till hållbart jordbruk, inklusive kompostering, naturlig bekämpningsmedelsproduktion, trädgårdsskicklighet och relaterade uppgifter; Metoder för biologisk fältundersökning, särskilt relaterade till jordbruksskogar och integrerat jordbruk. Kunskaper i fältforskningsverktyg, inklusive lant- och byteknik, och förmågan att utföra grundläggande undersökningar på thailändska; Kunskap om kampen i samband med att skapa hållbara samhällen och människors rörelser relaterade till hållbart jordbruk.