Joviat Culinary Arts Academy
Introduktion
Joviat är en utbildningsinstitution som grundades 1960 i Manresa, hjärtat av Catalunya. Ett regionalt centrum, öppet för världen, medvetet och ansvarsfullt. 1960 började Josep Vilaseca Atset förverkliga sin dröm: att öppna sin skola för att utbilda och undervisa människor. Joviats grundande anda var att uppmuntra och fullfölja dina drömmar! Sedan dess har tusentals studenter byggt sina framtidsmöjligheter här.
Joviat är en skola för yrkesutbildning och gymnasieutbildning, med mer än 2 000 elever som spänner över områdena hälsovård, mat och kost, sport och natur. Det är en skola som växer och utvecklas med sin miljö, kopplad till sitt affärsmässiga, sociala och kulturella nätverk. Joviat Culinary Arts Academy grundades 1987 som ett banbrytande centrum för hotell- och cateringstudier i centrala Catalunya, med mer än 2 500 studenter i dess historia, som åtnjuter högt anseende och en viktig internationell inverkan. Anpassning till nya tider har präglat vår historia; influerad av det franska köket, de nya kulinariska trenderna, signatur och kreativ mat, tradition och lokala specialiteter. Värderingar: respekt, självförtroende och kärlek till människor, yrket och produkten. DNA: originalitet och innovation, ledarskap och samarbete.
Cat VT-priset för de bästa innovativa metoderna i Catalunya för:
- Innovation, projektion och konsolidering
- Delaktighet och inkludering
- God praxis, nätverkande och tvärgående interaktion mellan yrkesområden
- Kontinuerlig och yrkesutbildning
- Inverkan på regionen och den produktiva strukturen
- Första avancerade professionella utbildningscentret kopplat till UManresa UVic-UCC University
Jordi Vilaseca
Jordi Vilaseca är lärare, och pedagog, utbildad vid ESADE Business School med ett General Management and Strategy Program och en magisterexamen i Systematic Pedagogy.
Tränare, facilitator och talare inom emotionell utbildning, motivation, ledarskap och processer för personlig tillväxt och entreprenörskap på nationell och internationell nivå. Främja också nya projekt till de nya generationernas och samhällets tjänst för det gemensamma bästa.
Akademiker från den prestigefyllda Catalan Academy of Gastronomy and Nutrition, medlem av Brotherhood of the Mare de Deu de l'Olivera och hedersmedlem i Cofradia Gastronomica del Agua.
2015 gav han ut boken ”La força d'una escola de Vida. Ett utbildningsprojekt ur ett systemiskt perspektiv”.
Joviat Hoteleria
Joviat Hoteleria
Joviat Hoteleria grundades 1987 som ett banbrytande center för gästfrihet och kulinariska studier i centrala Catalunya, med mer än 2 500 studenter i dess historia, som åtnjuter högt anseende och en viktig inverkan av internationell räckvidd.
Utbildningsprojekt
Förr, nutid och framtid. En ständigt utvecklande framåtrörelse, en re-evolution i alla bemärkelser.
Projektets starka sidor: Rötter, Välbefinnande, Ledarskap, Samarbete, Uttryck, Kunskap och Gemenskap. Alla dessa för oss närmare att lära oss om detta yrke och njuta av ett kök och en service som är äkta, modern och lokal. Detta är gastronomi som tillfredsställer sinnena, presenterad med kreativitet i att transformera projekt och ta sig an ny teknik som öppnar upp en ny värld full av möjligheter för oss.
Vi förbereder oss för att ge oss ut i världen och veta VEM VI ÄR, med närvaro och originalitet, med äkthet och värdighet inom gastronomin.
Var är Joviat?
Manresa, Catalunya
Manresa, huvudstaden i distriktet Bages, är en stad med elva hundra år av historia. Kommersiell, kulturell, och med ett universitet, betydande industriell och teknisk verksamhet, är det en dynamisk och förvandlande stad.
Skolan ligger i Central Catalunya Global Geopark, som förklarats vara av globalt intresse av Unesco, vid foten av Montserrat-bergen, 60 km från Barcelona. Bages-distriktet har ett rikt och omfattande arv, baserat på landet, historien och naturen.
Metodik
Med ständiga uppdateringar leder det katalanska köket den internationella avantgardistiska kulinariska världen, samtidigt som de behåller sina kulturella och traditionella rötter.