
Vetenskaplig yrkesexamen in
Program för bakning och konditori Laney College

Introduktion
Laney College erbjuder två huvudämne i kulinariska konster. Dessa tvååriga certifikatprogram ger studenterna praktiska kunskaper, färdigheter och erfarenheter för att lyckas i kreativa och givande karriärer inom restaurang- och besöksnäringen.
Laney College Kulinariska konstprogram är mer än bara matlagningskurser. Kurser leds av utbildade och erfarna proffs och godkända av branschorganisationer som Retail Bakers Association (RBA) och National Restaurant Association (NRA).
Galleri
Läroplan
Bakgrunder
- Kursnummer: CULIN 203
- Enheter: 4
- Klass: 2 timmar föreläsning, 6 timmar laborationer
- Grundkrav CULIN 204, 215, 216 och 219
- Rekommenderat preparat ESL 203A eller ESL 208A eller ENGL 268A
Beskrivning: Grundläggande teorier, tekniker, processer och metoder inom bakning och konditorivaror: Grundläggande principer inklusive industrins historia, identifiering av utrustning och ingredienser, vikter och mått, säkerhet och sanitet, grundläggande formler och produktion.
Grundläggande bakning
- Kursnummer: CULIN 204
- Enheter: 4 Klass: 2 timmar föreläsning, 6 timmar laborationer
- Krav CULIN 203, 215, 216 och 219
- Rekommenderat preparat ESL 203A eller ESL 208A eller ENGL 268A
Beskrivning: Introduktion till bakningsteori och praktik:
Organisation av arbete och produktion; klassiska till moderna tekniker för kakor, pajer, tårtor och metoder för att göra kakor.
Hantverksbröd
- Kursnummer: CULIN 205
- Enheter: 5
- Klass: 2 timmar föreläsning, 9 timmar laborationer
- Förutsättning: CULIN 203, 204, 215, 216 och 219
- Krav: CULIN 206
Beskrivning: Introduktion till hantverksbakning: Vetenskap om bakning, vokabulär för bröd, olika blandnings- och bakmetoder, förjäsningar, surdegsförrätter med naturlig jäst och tunnbröd.
Tårtdekorering
- Kursnummer: CULIN 206
- Enheter: 4
- Klass: 2 timmar föreläsning, 9 timmar laborationer
- Förutsättning(ar) CULIN 203, 204, 215, 216 och 219
- Krav på CULIN 205
Beskrivning: Avancerade tårtdekoreringstekniker: Hastighet och noggrannhet vid montering av tårt, tillverkning av fyllningar och krämer, designprojektion, hälsningar, bårder, blommönster och bröllopstårtor.
Internationellt konditori
- Kursnummer: CULIN 207
- Enheter: 5
- Klass: 2 timmar föreläsning, 12 timmar laborationer
- Förkunskapskrav: Culin 205 och 206
- Krav: Culin 208
Beskrivning: Tillämpning av avancerade baknings- och bakverksmetoder: Uppsättning, design och beredning av buffé; beredning av internationella bakverk inklusive brittiska, franska, italienska, österrikiska och medelhavsinspirerade.
Confiserie (tillverkning av godis och choklad)
- Kursnummer: CULIN 208
- Enheter: 5
- Klass: 2 timmar föreläsning, 9 timmar laborationer
- Förkunskapskrav: Culin 205 och 206
- Krav: Culin 207
Beskrivning: Introduktion till principerna för godis- och chokladtillverkning: Matlagning och kontroll av socker, temperering av choklad, skapande av konfekt med en mängd olika centra, tekniker för att skapa spröd, nougat och marshmallows. Godiskakor; twix, tre Musketörer, Snickers, Cookies and Cream bars, After Eight mint, etc.
På hösten skapar vi flera pepparkakshus och på våren gör vi chokladpåskägg, kaniner och skyltexemplar med hjälp av Pastillage.
Samtida pläterade desserter
- Kursnummer: CULIN 209
- Enheter: 6
- Klass: 2 timmar föreläsning, 12 timmar laborationer
- Förkunskapskrav: Culin 207 och 208
- Krav: Culin 33, 217 och 229
Beskrivning: Capstone-kurs som kräver skapande och presentation av pläterade desserter: Applicering av avancerade frysta desserter och glassar, säsongsmässigt attraktiva presentationer och specialiserade dietförändringar.