Diplom i hotellhanteringsteknik
LaSalle College Montreal
Nyckelinformation
Campus läge
Montreal, Kanada
språk
Engelsk, Franska
Studieformat
Distansutbildning, På Campus
Varaktighet
2850 timmar
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Diplom i hotellhanteringsteknik
Med en kärnplaneringsstudie öppnar hotellledningsteknikprogrammet dörrarna till ett bredare utbud av karriärer i Quebec, Kanada eller utomlands. Detta program är unikt i Quebec. Detta program fokuserar på den väsentliga kunskapen om hotellhantering. Lärare från branschen ger alla nycklar till framgång att ingå
arbetsmarknaden. Programmet erbjuder också praktik, deltagande i flera evenemang plus praktisk erfarenhet, inklusive: service i la Classe restaurang matsal. Studenter har möjlighet att interagera med proffs under besök, konferenser och evenemang. Kandidater från detta program kan bedriva universitetsstudier.
Från och med nu på LaSalle College har eleverna möjlighet att studera både franska och engelska. Det är vårt tvåspråkiga alternativ.
Karriärmöjligheter
- Handledare av gästfrihetstjänster.
- Bankett och konferenstjänster samordnare.
- Marknadsföring, personalresurser och hotelloperatörskoordinator.
Koncentrationskurser
- Yrke och organisation inom turism-, hotell- och restaurangbranschen (90 h)
- Kundorienterat tillvägagångssätt inom turist-, hotell- och restaurangbranschen (60 h)
- IT: Forskningsmetodik och informationskällor inom turism, hotell och restaurangbranschen (45 h)
- Hälsa och säkerhet på arbetsplatsen (45 h)
- Kulinarisk kultur och trender (60 h)
- Receptionsteknik (90 h)
- Principer för kommunikationsmarknadsföring inom turism, hotell och restaurangbranschen (60 h)
- Turism-, hotell- och restaurangbranschen (60 h)
- Mat och dryck service I (75 h)
- Vinförvaltning (45 h)
- Hushållsteknik (45 h)
- Mänskliga resurser inom turism, hotell och restaurangbranschen (75 h)
- Försäljningsteknik inom turism, hotell och restaurangbranschen (60 h)
- Baroperationstekniker (45 h)
- Management Software - Restaurang (60 h)
- Mat och dryckeservice II (90 h)
- Receptionens övervakning (60 timmar)
- Mat
- Supply management (60 h)
- Nattgranskning (60 h)
- Försäljnings- och marknadsföringshantering (45 h)
- Hanteringsstrategier (60 h)
- Gemenskapsförvaltning - andra språk (60 h)
- Hotell- och livsmedelsservicelag (45 h)
- Kontroll av restaurangoperationer (75 h)
- Intäktsförvaltning (60 h)
- Bankett och konferenshantering (60 h)
- Slutprojekt (135 h)
- Praktik (240 h)
- Design och teknisk underhåll (60 h)
- Receptionen (45 h)
- Hushållsförvaltning (60 h)
Allmän utbildningskurser
- 3 Lärarutbildningskurser (90 h)
- 3 humanistiska kurser (150 h)
- 4 Språk- och litteraturkurser (240 h)
- 2 andra språkkurser (90 h)
- 2 kompletterande kurser (90 h)
* Högskolan förbehåller sig rätten att ersätta vissa kurser.
Antagningskriterier
Har erhållit ett gymnasieexamen (DES) och genomfört följande kurser:
- Undervisningsspråk från sekundär V,
- Andra språk från sekundärv,
- Matematik från sekundär IV,
- Fysiska vetenskaper från sekundär IV,
- Historia från sekundär IV
Har erhållit ett yrkeshögskoleexamen (DEP) och genomfört följande kurser:
- Undervisningsspråk från sekundär V,
- Andra språk från sekundärv,
- Matematik från sekundär IV
Har erhållit en motsvarande utbildning eller en instruktion som anses tillräcklig. Varje fall kommer att analyseras av kollegiet.
Nivå
Detta program leder till ett diplom för högskolestudier (DEC).
Arbetsprogrammet (WSP)
Arbetslivserfarenhet är erkänd och i hög efterfrågan av arbetsgivare. Arbetsprogrammet (WSP) är en pedagogisk modell som gör att du kan genomföra två betalda praktikplatser under dina studier för att få yrkeserfarenhet relaterad till ditt ämnesområde. Vänligen se avsnittet Arbete-studieprogrammet för mer information. Ej tillgängligt för studenter som börjar i vintersemestern.
Antagningar
Stipendier och finansiering
FINANSIELLT STÖD
Som internationell student är det ditt ansvar att säkerställa nödvändiga medel för att slutföra dina studier. Högskolan kan inte i något fall ta ekonomiskt ansvar för sina studenter.
De flesta lån och stipendier är reserverade för permanentboende och kanadensiska medborgare som studerar på heltid. Med detta sagt kan internationella studenter också dra nytta av ekonomiskt stöd i vissa fall.
Läroplan
KONCENTRATIONSKURS
- Yrke och organisation inom turism-, hotell- och restaurangbranschen (90 h)
- Kundorienterad strategi inom turist-, hotell- och restaurangbranschen (60 timmar)
- IT: Forskningsmetodik och informationskällor inom turism, hotell och restaurangbranschen (45 h)
- Hälsa och säkerhet på arbetsplatsen (45 h)
- Kulinarisk kultur och trender (60 h)
- Receptionsteknik (90 h)
- Principer för kommunikationsmarknadsföring inom turism, hotell och restaurangbranschen (60 h)
- Turism-, hotell- och restaurangbranschen (60 h)
- Mat och dryck service I (75 h)
- Vinförvaltning (45 h)
- Hushållsteknik (45 h)
- Personal inom turism, hotell och restaurangbranschen (75 h)
- Försäljningsteknik inom turism, hotell och restaurangbranschen (60 h)
- Baroperationstekniker (45 h)
- Management Software - Restaurang (60 h)
- Mat och dryckeservice II (90 h)
- Receptionens övervakning (60 timmar)
- Mat- och dryckesövervakning (60 timmar)
- Supply management (60 h)
- Nattgranskning (60 h)
- Försäljnings- och marknadsföringshantering (45 h)
- Hanteringsstrategier (60 h)
- Gemenskapsförvaltning - andra språk (60 h)
- Hotell- och livsmedelsservicelag (45 h)
- Kontroll av restaurangoperationer (75 h)
- Intäktsförvaltning (60 h)
- Bankett och konferenshantering (60 h)
- Slutprojekt (135 h)
- Praktik (240 h)
- Design och teknisk underhåll (60 h)
- Receptionen (45 h)
- Hushållsförvaltning (60 h)
ALLMÄNNA UTBILDNINGSKURSER
- 3 Lärarutbildningskurser (90 h)
- 3 humanistiska kurser (150 h)
- 4 Språk- och litteraturkurser (240 h)
- 2 andra språkkurser (90 h)
- 2 kompletterande kurser (90 h)
* Högskolan förbehåller sig rätten att ersätta vissa kurser.
Programresultat
UTBILDNINGSMÅL
Förbättra dina entreprenörsegenskaper och färdigheter och lär dig att: hantera bokningar och välkomna gäster, hantera mänskliga och materiella resurser och planera strategier för att marknadsföra hotell.
Studieavgift för programmet
Karriärmöjligheter
KARRIÄRMÖJLIGHETER
- Handledare av gästfrihetstjänster.
- Bankett och konferenstjänster samordnare.
- Marknadsföring, personalresurser och hotelloperatörskoordinator.
ARBETSSTUDIEPROGRAM (WSP)
Arbetslivserfarenhet är erkänd och i hög efterfrågan av arbetsgivare. Arbetsprogrammet (WSP) är en pedagogisk modell som gör att du kan genomföra två betalda praktikplatser under dina studier för att få yrkeserfarenhet relaterad till ditt ämnesområde. Vänligen se avsnittet Arbete-studieprogrammet för mer information. Ej tillgängligt för studenter som börjar i vintersemestern.