Keystone logo
LISAA Paris

LISAA Paris

LISAA Paris

Introduktion

Lisää School of Design är en Grande Ecole på en mänsklig skala. Grundades 1986 av Michel Glize, är idag Lisää en referens i världen av konsthantverk utbildning.

Har studerat arkitektur, Michel Glize ville skapa en verkstad för studenter förbereder sig för konkurrens prov för inträde i Grande Ecole konstskolor. Som sådan, etablerade han Atelier de Sèvres 1979. I kölvattnet av denna framgång, fortsatte han att grunda lisää ursprungligen erbjuda kurser i rumslig gestaltning och modedesign. Vid denna tid fanns det bara fyra skolor i Paris erbjuder design kurser.

Lisää blev snabbt en referens inom området. Med undervisning inriktad ny teknologi, en stabil team av lärare och en särskild uppmärksamhet åt den professionella införandet av studenter, växte skolan snabbt, locka erkända yrkesverksamma (med personligheter som Sonia Rykiel deltar som domare i viva undersökningar) och nya kontor som grundades utanför Paris: "lisää öppnade skolor i Paris, Rennes, Nantes och Strasbourg och nyligen i New Delhi och Bangalore i Indien. I hjärtat av små verkstäder på en mänsklig skala, i skolor i centrum, studerande förvärva kunskap och teknik som tillåter dem att integrera den professionella världen. "Idag lisää är en institution, erkänd inte bara i den professionella miljön utan också av det franska ministeriet för kultur och kommunikation. Med 2200 studenter, fördelat på sju olika platser, är lisää en av de största franska designskolor. Sitt internationella nätverk utgör en referens för företagen. Mer än 200 praktik och jobberbjudanden gå online varje månad.

Grundades 1986, är lisää idag en av de största designutbildningar i Frankrike. Skolan ger studenterna möjlighet att uttrycka sina konstruktions talanger inom områdena mode, inredningsarkitektur, design, grafisk design, videospel eller animation.

Ge studenterna en erkänd KOMPETENS

Lisää är en av de få privata fortbildningsinstitut att erkännas av det franska ministeriet för kultur och kommunikation. De kurser som ges på lisää täcker alla områden inom designyrket och är certifierade av statliga bevis (BTS) och kvalifikationer som anges på den franska Register of Professional certifieringar (RNCP) (nivå II / Bac + 3/4 års vidareutbildning)

ERBJUDANDE SKÄRNING-EDGE UNDERVISNING

Vår personal är inte bara lärare utan även yrkesverksamma. Denna grund i verkligheten på marknaden och den kontinuerliga utvecklingen av metoder och trender kan lisää att nå en framgång som är betydligt högre än det nationella genomsnittet, särskilt för BTS kvalifikationer.

SHAPING PROFESSIONALS anpassas till arbetsmarknaden

Undervisning på lisää bygger på ständig växelverkan mellan studenter, lärare och yrkesverksamma, kompletteras med workshops, viva tentor och praktikplatser. Lisää är en av de mest uppskattade skolor från rekryterare, som går i slutet av året viva prov för att söka framtida talanger. Som ett resultat, sex månader efter examen, har 82% av lisää alumner fått arbete inom den sektor där de genomförde sina studier.

SKRÄDDARYRKET STÖD till varje elev

Lisää fokuserar på lektioner i form av workshops, en typ av undervisning där utbyte och diskussion står i centrum för lärande. Under hela studietiden vid lisää, varje elev nytta av individuell handledare stöd. Studierektorer och lärare är alltid tillgängliga för att lyssna till sina elever. De utför en-till-en möten och personliga bedömningar för att varje elev att gå vidare på bästa sätt och i sin egen takt.

Närande Alumninät

Skolan håller kontakt med akademiker, som är de mest aktiva länkar i lisää professionella nätverk. Deras erfarenheter hjälper till att utbilda studenter för att vara ständigt alltmer anpassas till arbetsmarknaden och även tillåta nyutexaminerade att hitta lediga jobb.

ÖPPNA MÖJLIGHETER WORLDWIDE

Lisää rykte bygger på utbyte med omvärlden. Etablerad i Paris och regionala Frankrike, har Lisää också öppnat skolor internationellt.

Antagning till lisää Paris för internationella studenter är beroende av en presentation av en portfölj av eget arbete och ett ansikte mot ansikte intervju. Varje elev konstnärliga och tekniska kapacitet utvärderas dessutom framför allt deras nyfikenhet, konstnärlig kunskap, motivation och lämplighet med avseende detaljerna i discipliner inom tillämpad konst.

Platser

Platser
  • Paris Fashion 13 rue Vauquelin, 75005 , Paris

  • Paris Interior Architecture & Design 8 square Henri Delormel , 75014, Paris

  • Paris Graphic Design 62 boulevard Arago, 75013, Paris

  • Paris Animation & Video Games 7 rue Armand Moisant , 75015, Paris

Frågor