Keystone logo

Max the Mutt College of Animation, Art & Design

A logo

Introduktion

Förberedelser för karriärer där färdigheter och professionalism räknas

Max Mutt College of Animation, Art och Design ger en miljö där studenter uppmanas att arbeta hårt för att uppnå sin fulla potential. Skolan garanterar liten klassstorlek med seriös individuell instruktion av högkvalificerade instruktörer som arbetar med yrkesverksamma inom sina områden. Vi tror på att ge våra studenter en solid, välutbildad utbildning och uppmuntran att hjälpa dem att utvecklas som artister. Samtidigt förväntar vi oss att eleverna ska bedriva sig på ett professionellt sätt som inkluderar förmågan att ta riktning, träffa deadlines, arbeta tillsammans och uppfylla ansvar. Utvecklingen av bra arbetsvanor är viktigt för att förbereda en framgångsrik karriär inom animering, konceptdesign, reklam, grafisk design, konstriktning, serietidningar eller grafiska romaner.

Max Mutt akademiker är anställda och i efterfrågan. Branschrepresentanter har berättat att de är imponerade av den enhetligt höga kvaliteten i våra examensarbeten. Vi hjälper regelbundet med arbetsgivare genom att ansluta dem till kvalificerade studenter. Vi håller också kontakten med våra kandidater och informerar dem regelbundet om arbetsöppningar.Hans Eiskonen / Unsplash

Max Mutt Story: en intervju med Maxine Schacker

Det här är en skola grundad och drivs av artister och animatörer, som började 1996 i min studio och hände "av misstag". Jag målade dagar och lärde mig några kvällskurser. Gradvis, när eleverna frågade om jag kände till någon som kunde lära sig andra färdigheter som perspektiv, hade jag bjudit kollegor att lära ut min studioutrymme. När fler och fler människor började fråga om jag visste någon som kunde lära sig klassisk animering, ringde jag till Tina Seemann. Vi hade träffat när vi båda lärde oss på Sheridan College. I slutet av 1990-talet var de det enda spelet i stan. Det var ingen annanstans att vända sig till klassiska färdigheter. Hon reste ut till sin mentor, Jim Macaulay, och vi lyckades hitta ett sätt att lära klassisk animering inom min studio. De två av oss hade ingen aning om det äventyr vi började på. Vid den tiden blev vi det enda alternativet i Toronto för klassisk animationsträning.

Vårt mandat från början var att vara så överkomligt som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten på undervisningen samtidigt som vi försökte betala alla som arbetar med oss rättvist. Inte ett enkelt mål. Våra instruktörer har alltid arbetat med yrkesverksamma som drabbats av att vara en del av denna gräsrotsskola genom sin passion för att dela sin kompetens, utsikterna till små klasser, motiverade studenter och en miljö som respekterar deras inmatning.

Eftersom fler studio-kurser erbjöds och fler artister och animationer kom med oss, svarade vi på förfrågningar och slutade med ett helt animationsprogram! Nelvana och CBC betalade båda för anställda för att uppgradera färdigheter som tar kurs med oss. När vi gradvis blev till en skola började vi expandera till andra utrymmen i vår ursprungliga byggnad, 96 Spadina Avenue. Vi var spridda, med studior på 9: e och 3: e våningen, och vi behövde hitta ett utrymme som skulle vara helt vårt och enhetligt. Då erbjöd vi ingen datorutbildning - vi var en klassisk animationsskola med ett av de bästa grundläggande traditionella kunskapsprogrammen som finns tillgängliga. Vi sökte så småningom att bli en Registered Career College och vår ansökan godkändes.

När vi flyttade till 952 Queen Street West, lade vi till datorkurser till läroplanen. Vi har också lagt till 2 nya program, första illustrationen för Sequential Arts, och sedan konceptet Art for Animation

Vårt mål är och har alltid varit att skapa och upprätthålla ett pulserande, etiskt samhälle som är dedikerat till att överföra kompetens till kommande generationer.

Vi har fortfarande mandatet att vara tillgängligt för talang och kan nu erbjuda begränsade stipendier, fler stipendier (inklusive medel från Bradley Mark Johnston Scholarship Foundation och vårt eget låneprogram) till kvalificerade studenter, det vill säga de som har ekonomiskt behov, talang , och en professionell attityd.

Vi vill definitivt kunna betala alla som arbetar rättvist för oss, inklusive oss själva, men målet har alltid varit samhället. Vi betalade oss aldrig bättre än de människor vi jobbar med.

Känslan av samhälle och delad passion för konsten vi är involverade i har dragit många förstklassiga artister till Max The Mutt, några födda och utbildade Kanada, och många födda och utbildade utomlands. Mångfalden i vår bakgrund och utbildning berikar vårt samhälle: vi delar idéer och resurser.

Vi har gynnat vår öppenhet mot förslag från dessa förstklassiga proffs och från andra inom dessa områden, både i Kanada och utomlands, som har erbjudit oss att hjälpa oss när vi utformade och omarbetade läroplanen.

Vi är nu i den underbara positionen att anställa kandidater från MTM som nu är framgångsrika proffs och är glada att återvända för att undervisa de kommande generationerna.

Vi tror på att ta jobbet seriöst, inte själva. Ödmjukhet och respekt är de första kraven för tillväxt, och för en lycklig kreativ, produktiv miljö. Vi söker studenter och lärare som delar dessa värden.

Varje skola skapar en kultur, och ingen skola är rätt plats för alla. Vi söker släktingar som har mål som är välbetjänade av denna typ av skola.

Vänligen notera: Max Mutt är registrerad som en privat karriärskolan enligt lagen om privat karriärkollegiet, 2005 med Ontario-ministeriet för avancerad utbildning och kompetensutveckling . Vårt registreringsnummer är 101408. Eftersom vi inte administrerar OSAP har vi inte en motsvarande fyrsiffrig kod. ESDC listar inte längre registrerade PCC online, men det finns ett brev som bekräftar vår registrering.

Platser

  • Danforth Avenue,2944, M4C 1M5, Toronto

Frågor