
Yrkesexamen i tillämpad vetenskap in
Associate of Applied Science in Baking and Pastry Arts Milwaukee Area Technical College

Introduktion
Lär dig tekniker för att tillverka hantverksbröd, bakverk, festkakor, konfekt och paradexemplar. Du kommer att få möjlighet att lära dig hur man driver ett framgångsrikt bageri/café från fram- och baksidan av huset.
Studenter som slutför Baking and Pastry Arts associerade tekniska kurser får titeln Certified Pastry Culinarian från American Culinary Federation.
Sysselsättningen inom matberedningssektorn förväntas öka i hela USA, inklusive en växande efterfrågan på specialprodukter.
Du kan tjäna Baking Production tekniska diplomet på vägen till att slutföra denna associerade examen.
Ytterligare programinformation
Kurser betonar professionalism i beredningsprocedurer, produktionsmetoder och presentation, kostnadskontroll och livsmedelssäkerhet. Du kommer att förbereda föremålen som serveras i det studentdrivna 6th Street Café.
Bagare behöver vanligtvis stå under långa perioder och kräver full användning av sina armar, händer och fingrar. Läsförmåga och grundläggande matematikkunskaper är viktiga. Andra egenskaper inkluderar en vilja att ta ansvar för arbetets kvalitet; och förmågan att arbeta bra med andra.
Läroplan
Kurs | Kursnamn | Krediter |
BAKNING-120 | Grundläggande bakningstekniker ‡ ^ | 3 |
BAKNING-122 | Bakningsprinciper och ingrediensfunktioner ^ | 3 |
CULART-100 | Introduktion till Food Service/Hospitality Industry ‡ | 1 |
CULART-117 | Nutrition for Culinary Arts ^ | 1 |
CULART-118 | Hållbara livsmedelsgemenskaper | 1 |
CULMGT-112 | Matservice Sanitet ^ | 2 |
MATH-134 | Matematiskt resonemang ^ (eller) valfri MATH-kurs på 200 nivåer | 3 |
BAKNING-101 | Baknings- och bakverkstekniker 1 ‡ ^ | 3 |
BAKNING-125 | Hantverksbröd ‡ ^ | 3 |
BAKNING-129 | Hälsosamt och naturligt bakning ‡ ^ | 2 |
BAKNING-130 | Fälterfarenhet inom bakning och konditori ‡ ^ | 1 |
CULMGT-105 | Kulinarisk matematik och kostnadskontroll ^ | 3 |
ENG-195 | Skriftlig kommunikation ^ (eller) ENG-201 engelska 1 ‡ | 3 |
BAKNING-108 | Hotell- och restaurangdessertproduktion ‡ | 2 |
BAKNING-113 | Tårtdekorering, glasyr och fondant ‡ | 3 |
BAKNING-131 | Bakning och klassiska kakor ‡ | 2 |
CULART-109 | Garde Manger 1 ‡ | 1 |
CULART-116 | Mise en Place/Culinary Fundamentals ‡ | 2 |
CULART-122 | Aktier, soppor och såser ‡ | 1 |
ENG-196 | Muntlig/interpersonell kommunikation ^ (eller) Vilken kurs som helst på 200 nivåer ENG eller SPEECH | 3 |
SOCSCI-103 | Tänk kritiskt och kreativt (eller) valfri SOCSCI- eller HIST-kurs på 200 nivåer | 3 |
BAKNING-107 | Caféverksamhet ‡ | 5 |
BAKNING-127 | Choklad, konfekt och sockerarbete ‡ | 3 |
HOTEL-133 | Handledning inom besöksnäringen | 3 |
PSYCH-199 | Psykologi för mänskliga relationer (eller) Vilken PSYCH-kurs som helst på 200 nivåer | 3 |
Totala poäng | 60 |
‡ Förutsättning krävs.
^ Räknas för att tjäna det tekniska diplomet för Bakning.
Kraven på programmets läroplan kan ändras.
Detta Associate in Applied Science-program kommer att överföras till en eller flera fyraåriga institutioner.
Aktuella MATC-studenter bör konsultera sin akademiska programplan för specifika läroplanskrav.
Programresultat
- Visa färdigheter i bakning och bakverk
- Tillämpa principer för säkerhet och sanitet i livsmedelstjänster
- Tillämpa näringsprinciper
- Analysera finansiell information om livsmedelstjänster
- Tillämpa handledningsförmåga
- Relatera matserviceverksamhet till hållbarhet
Karriärutsikter
Uppgifterna från US Bureau of Labor Statistics Occupational Outlook visar att sysselsättningen inom matberedningssektorn förväntas öka. Högutbildade bagare borde vara särskilt efterfrågade på grund av den växande efterfrågan på specialprodukter.
Möjliga karriärer
- Konditor
- Konditor
- Chocolatier
- Forskning och utveckling Konditor
- Matstylist
- Hantverkare brödbagare
- Bagerichef
- Bageriägare
Antagningskrav
- Förmåga att lyfta upp till 50 pund, och köp av en enhetlig och bakverksverktygssats krävs också för detta program.
Ackreditering
Detta program är ackrediterat av American Culinary Federation Education Foundation Accrediting Commission (ACFEFAC), 180 Center Place Way, St. Augustine, FL 32095