
Vetenskaplig yrkesexamen in
Associate of Science in Hospitality and Restaurant Management Mt. San Antonio College

Introduktion
Denna Associate of Science in Hospitality and Restaurant Management förbereder studenter för medelhög nivå eller Manager-In-Training-position i gästfrihetsbranschen. Studenterna får praktisk och ledarutbildning i livsmedelssäkerhet och sanitet, livsmedelsproduktion, servicehantering i matsalen, övervakning, kostnadskontroll, ekonomisk redovisning, logistikhantering och gästfrihetslag. Studenter som framgångsrikt fullföljer kraven för denna examen kommer också att få livsmedelsskyddschefcertifiering från National Restaurant Association vid godkänt ServSafe-examen. Detta program är utformat för att artikulera med Collins College of Hospitality Management vid Cal Poly Pomona samt andra universitet. Studenter som planerar att överföra bör konsultera med Hospitality Management Coordinator och Counselling för att diskutera överföringsalternativ.

Denna examen kräver avslutad kurser i allmän utbildning plus följande:

Program Learning Learning
Efter att programmet har slutförts kommer en student kunna:
- Leta upp ett aktuellt gästfrihetsarbete, skriva en rapport om den blivande arbetsgivaren, skriva ett brev och återuppta.
- Identifiera en erkänd gästfrihetsledare och beskriv noggrant vilken typ av ledarstil som denna ledare har antagit och de egenskaper som gjorde dem framgångsrika.
- Bestäm närvaron av ett matburen sjukdomsutbrott.
- Identifiera matburna patogener, deras källor och sjukdomar och symtom.
- Skill mellan olika typer av tjänster inklusive amerikansk (förpläterad), engelska (familj), ryska (tallrik), franska (Gueridon).
- Identifiera livsmedelssäkerhets- och sanitetsmetoder inom en livsmedelsföretag.
- Planera ett livsmedelsproduktionsschema och montera de verktyg, utrustning och ingredienser som krävs för att producera ett recept på ett organiserat och effektivt sätt.
- Receptkännedom, noggrannhet och utförande: Följ receptprocedurer för att producera mat vid lämplig temperatur, konsistens, konsistens, smak och på rätt tid.
- Identifiera ledarstilar och känna igen framgångsrika motivationstekniker.
- Analysera en restaurangs drifts- och kostnadskontrollprestanda.
- Gör break-even-analys på en mat- och dryckeanläggning och genomför kostnadsvolymanalys för att bestämma antalet kunder som krävs för att uppnå önskad vinst.
- Beräkna receptkostnaden för en hel meny.
- Analysera en menys popularitet och lönsamhet.
- Utveckla en affärsplan för en cateringverksamhet och förstå enorma planering för och öppna ett litet företag.
- Studenter kommer att kunna träffa blivande kunder och planera alla delar av en speciell händelse.
- Utveckla en resultaträkning (P&L) för en gästfrihet.
- Utveckla balansräkningen för en gästfrihet.
- Identifiera och differentiera de fyra lagkällorna
- Analysera ett civilrättsligt mål om gästfrihet och fastställa fakta, delar av vårdslöshet, möjliga konsekvenser och resultat.
- Identifiera bemanningsbehov för ett hotellreception baserat på beläggning, aktivitetsnivå och budgetbegränsningar.
- Upprätta rumspriser baserade på önskad vinst med hjälp av Hubbart-formeln.
- Utveckla mätbara kunskapsbaserade lärandemål som de kommer att uppnå i slutet av sin arbetslivserfarenhetsperiod.
- Visa kunskaper i färdigheter som anges i de mätbara målen.
Arbetserfarenhet
Avdelning V i California Education Code tillåter högskolan att utöka klassrummet utanför campus till arbetsplatsen. Genom programmet Arbetsupplevelse ges studenterna en möjlighet att tjäna akademisk kredit medan de får praktisk erfarenhet inom sitt karriärrelaterade område under ledning av branschfolk. Arbetsgivare upprättar ett samarbetsförhållande med högskolan, vilket ger en möjlighet att påverka yrkesutbildning och tillgodose branschens utbildningsbehov. Instruktören och arbetsledaren fungerar som ”sampedagoger” för att hjälpa eleven att definiera och uppnå mätbara lärandemål.
Affärsavdelningen erbjuder för närvarande arbetslivserfarenhet inom följande discipliner:
- Redovisning (inklusive finans)
- Administrativ assistent
- Företagsledning (inklusive mänskliga resurser)
- Barn utveckling
- Datanätverk
- Dataprogramering
- Datorsäkerhet
- Matlagningskonst
- Family & Consumer Sciences
- Modehandel & detaljhandel
- Gästfrihet och restauranghantering
- Inredningsdesign
- Marknadsföring
- Nutrition & Dietetics
- Paralegal
- Webbprogrammering
Studenter som är inskrivna i arbetslivserfarenhet kan tjäna en enhet akademisk kredit för varje 60 obetalda eller 75 betalda arbetstimmar per termin, och tjänar 1 till 4 enheter per termin.
Minsta antal timmar som krävs
Anmälningsenheter | Obetald | betald |
1 | 60 timmar | 75 timmar |
2 | 120 timmar | 150 timmar |
3 | 180 timmar | 225 timmar |
4 | 240 timmar | 300 timmar |
Kombinerat maximalt sexton arbetslivserfarenheter kan erhållas under en students akademiska karriär.
Kurser i arbetslivserfarenhet anpassas till termen:
- Höst / vårtermin = 16 veckor
- Vinter / sommarsemester = 6 veckor
- Inte alla kurser får erbjudas varje termin
antagning
Varje person som är 18 år gammal och som för närvarande inte är inskriven i High School eller någon som har ett högskolediplom eller motsvarande är berättigad till antagning till Mt. San Antonio College . Antagning till Mt. San Antonio College inkluderar inlämning av en ansökan om antagning av studenten och inlämning av utskrifter från gymnasiet eller högskolor som studenten tidigare har gått. Det är studentens ansvar att begära officiella avskrifter från den sista gymnasiet och alla högskolor som gått. Avskrifter kommer att granskas för att fastställa behörighet för kurser på Mt. SÄCK.
Antagningar
Programresultat
Programmets lärandemål
Efter framgångsrikt slutförande av detta program kommer en student att kunna:
- Hitta ett aktuellt hotelljobb, skriv en rapport om den presumtiva arbetsgivaren och skriv ett personligt brev och CV.
- Identifiera en erkänd gästfrihetsledare och beskriv exakt vilken typ av ledarskapsstil som antagits av denna ledare och de egenskaper som gjorde dem framgångsrika.
- Bestäm förekomsten av ett utbrott av livsmedelsburen sjukdom.
- Identifiera livsmedelsburna patogener, deras källor och resulterande sjukdomar och symtom.
- Skilj mellan de olika servicestilarna, inklusive amerikansk (Förpläterad), engelska (Familj), Ryska (Platter) och Franska (Gueridon).
- Identifiera livsmedelssäkerhet och sanitetsmetoder inom en matserveringsanläggning.
- Planera ett schema för livsmedelsproduktion och montera de verktyg, utrustning och ingredienser som krävs för att producera ett recept på ett organiserat och effektivt sätt.
- Receptkunskap, noggrannhet och utförande: Följ receptprocedurerna för att producera mat vid lämplig temperatur, konsistens, konsistens, smak och i rätt tid.
- Identifiera ledarskapsstilar och erkänn framgångsrika motivationstekniker.
- Analysera en restaurangs drifts- och kostnadskontrollprestanda.
- Genomför break-even-analyser på en mat- och dryckesanläggning och genomför kostnadsvolymanalyser för att bestämma antalet kunder som krävs för att uppnå önskad vinst.
- Beräkna receptkostnaden för en hel meny.
- Analysera populariteten och lönsamheten för en meny.
- Utveckla en affärsplan för ett cateringföretag och förstå hur omfattande det är att planera för och öppna ett litet företag.
- Studenter kommer att kunna träffa potentiella kunder och planera alla delar av en speciell händelse.
- Utveckla en resultaträkning (P&L) för en hotellverksamhet.
- Ta fram en balansräkning för en hotellverksamhet.
- Identifiera och särskilj de fyra rättskällorna
- Analysera ett civilrättsligt mål för gästfrihet och fastställa fakta, inslag av försumlighet, möjliga konsekvenser och resultat.
- Identifiera personalbehov för en hotellreception baserat på beläggning, aktivitetsnivå och budgetbegränsningar.
- Fastställ rumspriser baserat på önskad vinst med hjälp av Hubbart-formeln.
- Utveckla mätbara färdighetsbaserade lärandemål som de kommer att uppnå i slutet av sin arbetslivserfarenhetsperiod.
- Visa färdigheter i de färdigheter som anges i de mätbara målen.