Keystone logo
Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Introduktion

Queen's University Belfast är ett av de ledande universiteten i Storbritannien och Irland med ett utmärkt arv och historia.

Grundat 1845 som Queen's College Belfast, blev vi ett oberoende universitet 1908. Idag är det ingen överraskning att universitetsämnen regelbundet rankas bland de 200 bästa i världen (QS världsranking 2022). Universitetet är bland de 170 bästa i världen för akademiker (QS Graduate Employability Rankings 2022), och en medlem av Russell Group av brittiska forskningsintensiva universitet, som kombinerar spetskompetens inom forskning och utbildning med en studentcentrerad etos.

Queen's campus ligger i hjärtat av Belfast i Nordirland som har de lägsta levnadskostnaderna i Storbritannien (Mercer Cost of Living City Ranking 2021) vilket gör det till ett mer prisvärt alternativ för studenter.

En utbildning i världsklass och studentupplevelse

Queen's erbjuder en utbildning i världsklass som förbereder våra studenter för ledarskap och medborgarskap i ett globalt samhälle.

Våra inspirerande alumner består av enastående forskare, nobelprisvinnare - som Seamus Heaney och David Trimble - och inflytelserika ledare som påverkar Nordirland och över hela världen.

Programmen är inriktade på att förbereda studenter för framtida anställning. Studenter lär sig inte bara det grundläggande akademiska materialet från personalen i framkant av sin disciplin utan lär sig också hur man omsätter det i praktiken genom praktiska workshops och praktiska sessioner, vilket säkerställer att studenterna efter examen är redo att ta steget upp som nästa generation av industriledare.

Ledare inom innovation och inverkan

Queen's är en drivkraft för innovation och talang baserad på excellens. Vi är globalt anslutna och nätverkade med strategiska partnerskap över hela världen, vilket hjälper oss att utöka vår inverkan på ett bredare samhälle lokalt, nationellt och globalt.

Vi är ledande inom kommersiell påverkan och har totalt 5-åriga IP-intäkter (2014-15 till 2018-19) på över £80 miljoner. Sedan 1985 har vi skapat över 100+ spin-out-företag, inklusive 3 PLC:er. Kainos, Andor Technology och Fusion Antibodies har noterats på Londonbörsen.

Vi är rankade nummer ett i Storbritannien för entreprenöriell påverkan (Octopus Ventures, 2020) och en rapport från London Economics från 2018 visade att Queen's bidrar med 1,9 miljarder pund till den brittiska ekonomin, sysselsätter 3 700 anställda och stödjer ytterligare 2 750 jobb över hela Storbritannien.

En global och inkluderande universitetsgemenskap

Queen's är rankad 17 i världen för internationell synvinkel (Times Higher Education World University Rankings 2022) och lockar globala talanger till Belfast.

Vi har för närvarande personal och studenter från över 80 länder som hjälper till att skapa ett mångkulturellt och levande campus. De ansluter sig till ett universitet som har åtagit sig att attrahera, behålla och utveckla de bästa globala talangerna inom en miljö som gör det möjligt för dem att förverkliga sin fulla potential.

En innovativ, välkomnande och inkluderande plats att arbeta och studera, Queen's är ledande inom jämställdhet och mångfald och har för närvarande ett prestigefyllt Athena Swan Silver Award. Universitetet har också 14 skolutmärkelser bestående av 3 guld, 6 silver och 5 brons.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash

Investera i framtiden

Storbritanniens nionde äldsta universitet, Queen's blandar sitt stolta arv med banbrytande faciliteter för den bästa upplevelsen av universitetslivet.

Vår investering på 700 miljoner pund i lokaler förvandlar universitetsområdet, expanderar en miljö som stimulerar, möjliggör och stöder utbildning och forskning i världsklass.

Under de senaste tio åren har universitetet gjort stora investeringar för att tillhandahålla enastående faciliteter för sina studenter och personal. Detta har inkluderat utvecklingen av en toppmodern forskarskola, som är hem för ett blomstrande forskarsamhälle; det prisbelönta McClay Library; Datavetenskap byggnad; Juridiska institutionen; och Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine. Universitetet har också investerat i idrottsanläggningar, nytt specialbyggt studentboende i Belfasts centrum och det helt nya studentcentret som ska öppnas i slutet av sommaren 2022, redo för studenter i september 2022.

Forskning som formar världar

Queen's University Belfast är globalt anslutet och nätverkat med ledande universitet över hela världen och är rankat 24:a i Storbritannien för Research Power (REF 2021/ Times Higher Education).

Vi fortsätter att driva forskning framåt för att forma världar, med fokus på fem nyckelområden. Att säkerställa ett hälsosamt liv för alla genom att utveckla lösningar och behandlingar för sjukdomar; hjälpa till att leverera en transformativ och hållbar ekonomi för framtida generationer; leder till säker uppkopplad intelligens och AI och datarevolutionen. Vi ligger i framkant när det gäller att leverera framtidsfokuserade relationer mellan människa och miljö; och kommer att fortsätta vår starka historia av expertis inom konfliktlösning och att bygga inkluderande och sammanhållna gemenskaper.

Rankad 24 i Storbritannien för Research Power

Vi är framåtsträvande och kommer att fortsätta att styra och forma forskning för att hjälpa till att stödja en fungerande miljö och samhälle.

88 % av vår forskning har bedömts som världsledande och internationellt utmärkt, 99 % av vår forskningsmiljö bedömdes som världsledande eller internationellt utmärkt och vi är rankade 24:a i Storbritannien för Research Power (REF 2021/ Times Higher Education) .

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.
Brian Hamill / unsplash

Nordirlands legendariska skönhet

Queen's University ligger i Belfast, Nordirlands huvudstad.

I en stad med innovation i centrum, infiltrerar tekniska framsteg alla sektorer och hjälper till att bygga upp vår konkurrenskraft på den globala scenen. Belfast är i världens topp 10 digitala ekonomier i framtiden - den enda brittiska staden utanför London som är listad (Financial Times' fDi Intelligence, 2018) och röstades fram som en av de 15 vänligaste städerna i Europa (Condé Nast Traveller, Readers' Choice Awards 2021).

Det är en av Europas mest hippa, livliga och prisvärda städer, hyllad för sin energi och rik på kultur och historia. Queens fantastiska campus ligger i Belfasts Queen's Quarter, med kaféer, barer, restauranger, fantastisk shopping och nöjesställen (Complete University Guide 2022).

Ranking

Universitetsämnen rankas regelbundet bland de 200 bästa i världen (QS världsranking 2022).

Universitetet är bland de 170 bästa i världen för kandidater (QS Graduate Employability Rankings 2022).

Queen's är rankad 17 i världen för internationell synvinkel (Times Higher Education World University Rankings 2022).

Queen's University Belfast är rankad 24 :a i Storbritannien för Research Power (REF 2021/ Times Higher Education).

Statistik

Ledare inom innovation och påverkan

Queen"s är en drivkraft för innovation och talang baserad på excellens. Vi är globalt anslutna och nätverkade med strategiska partnerskap över hela världen, hjälper oss att utöka vår påverkan på det bredare samhället lokalt, nationell, och globalt.

Vi är ledande inom kommersiell påverkan och har totalt 5 års IP-intäkter (2014-15 till 2018-19) på över 80 miljoner pund. Sedan 1985 har vi skapat över 100+ spin-out-företag, inklusive 3 PLC: er. Kainos, Andor Technology och Fusion Antibodies har börsnoterats på Londonbörsen.

Vi rankas som nummer ett i Storbritannien för entreprenörseffekter (Octopus Ventures, 2020) och en rapport från 2018 från London Economics fann att Queen's bidrar med 1,9 miljarder pund till den brittiska ekonomin, sysselsätter 3,700 anställda och stöder ytterligare 2,750 jobb över hela Storbritannien.

  Campus funktioner

  Investera i framtiden

  Storbritanniens nionde äldsta universitet, Queen"s blandar sitt stolta arv med banbrytande faciliteter för den bästa upplevelsen av universitetslivet.

  Vår investering på 700 miljoner pund i anläggningar förvandlar universitetsområdet och utökar en miljö som stimulerar, möjliggör och stöder utbildning och forskning i världsklass.

  Under de senaste tio åren, universitetet har investerat avsevärt för att tillhandahålla enastående faciliteter för sina studenter och personal. Detta har inkluderat utvecklingen av en toppmodern forskarskola, som är hem för en blomstrande forskarutbildning; det prisbelönta McClay-biblioteket; Datavetenskapsbyggnad; Juridiska skolan; och Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine. Universitetet har också investerat i idrottsanläggningar, nya specialbyggda studentboende i Belfast centrum och den helt nya studentcenter som är inställd på att öppna i slutet av sommaren 2022, redo för studenter i september 2022.

   Ackrediteringar

   EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

   Platser

   • Belfast

    University Road, BT7 1NN, Belfast

   Frågor