Keystone logo
Shanghai Jiao Tong University Antai Global Summer School

Shanghai Jiao Tong University Antai Global Summer School

Shanghai Jiao Tong University Antai Global Summer School

Introduktion

Studenter från 24 länder delta 2016 Antai Global sommarskola

Åttio internationella studenter anslöt sig 2016 Antai Global Summer Program som framgångsrikt öppnades på Xuhui campus den 4 juli. Studenterna kommer från 24 olika länder och regioner, inklusive Turky, Schweiz, Spanien, Australien, Italien, Marocko, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Sydkorea, Kanada, Tjeckien, Slovakien, USA, Singapore, Indien, Malaysia och Kina. Många kom från toppuniversitet som Oxford, University of Leeds, International University i Genève, University of Economics i Prag, University of Sydney, University of Melbourne, University of New South Wales, KAIST från Sydkorea och Zurich University of Applied Sciences. I masterspåret, mer än 50% av deltagarna är utländska MBA-studenter, med en medelålder på 29.

Under öppningsceremonin, professor Wan Guohua, Associate Dean för Antai College of ekonomi (ACEM) välkomnade ankomsten av studenter och levererade varma kommentarer. Efter det samarbete och utbyte Office of ACEM International presenterade kurser och användbar information om livet i Shanghai. Under nätverkssession, studenter presenterade sig och umgicks med varandra. Senare på eftermiddagen, gruppen inlett en turné till landmärken Shanghai inklusive Lujiazui, SWFC och Hong Kong Plaza, med en smak av den lokala affärskulturen och en spännande start för rolig och givande erfarenhet utlovats för de följande veckorna.

Efter att ha studerat i tre veckor i programmet kommer eleverna att få tre högskolepoäng utfärdas av Shanghai Jiao Tong University. Med "Learning Business och kultur i Kina, den Antai Global Summer Programmet fokuserar på kinesiska ekonomi och kurser ledning, företagsbesök, kinesiska språket och historia workshops och kinesisk kultur. I sommar kommer studenterna att delta i workshops och företagsbesök till Shanghai Circuit, GE, BBDO, Coca-cola, IBM och 3M. Bortsett från akademiska och kinesiska språkkurser, kommer kulturella aktiviteter såsom keramik-making, te, matlagning och kalligrafi också hjälpa dem att uppleva charmen i Kina.

Antai Global sommarskola är den första engelska undervisade sommarprogram organiseras av ACEM för internationella studenter. Det hjälper högskolan att attrahera en heterogen studentkår, höja internationell synlighet och främja internationalisering.

1.Boende

Under programperioden, är studenter inrymt i en tre-stjärniga lägenhetshotell på Xuhui campus, som ligger inom 15 minuters-gångavstånd från Antai college. Två studenter av samma kön kommer att dela ett standardrum. Rummet är utrustat med TV, luftkonditionering, fri tillgång till Internet, duschkabin, hårtork etc.

2.Campus

Xuhui campus är en av de fem vackra campus i Shanghai Jiao Tong University. Det är där universitetet grundades 1896 som Nan Yang Public School, vittnar om dess historiska utveckling under de senaste 115 åren.

Skryter olika arkitektoniska stilar av dess byggnader är Xuhui campus listad som "Heritage Architecture" av Shanghai Kommunal folkpartiets regeringen. Dessa symboliska byggnader omfattar bibliotek, arenan, fakulteten centrum, museet för universitets historia, etc., som alla är byggda för att underlätta och berika elevernas studier och livet på campus.

Ligger på Huashan Road, är Xuhui campus på gångavstånd från Xujiahui Central Business District, som är en av de mest dynamiska affärsområdena i Shanghai. De olika köpcentra, matsal platser, teatrar och andra faciliteter ligger alla inom räckhåll för att ge studenterna en praktisk liv.

3.Shanghai

Shanghai är hjärtat av Kinas ekonomiska utveckling och ett stort affärscentrum i världen. Huvudkontoret av ett stort antal världens främsta företag och har lockat många utländska investeringar finansinstitut, allomfattande den livliga och rigorösa företagsklimat denna kosmopolitiska stad.

Shanghai är också ett populärt turistmål känt för sin rika samling av arkitektoniskt utmärkande byggnader och historiska landmärken som The Bund. Den omfattande och växande skyline Lujiazui område i Pudong distrikt beskrivs som mönsterexempel av den blomstrande ekonomin i staden och landet. Andra attraktioner i staden inkluderar den rikliga kulturella platser och händelser och de olika typer av lokala delikatesser.

Platser

  • Shanghai

    No. 1954 Hua Shan Road, 200030 Shanghai, Shanghai

    Frågor